Ani nenaštvalo, ani nerozesmálo, jen zaujalo, tak jsem pro nekontroverzní (snad) informace založila toto. Vůbec jsem to netušila, ale pravda je, že jsem ho měla jen jednou v životě asi před dvaceti lety a od té doby jsem tomu, ani jiným homeo, nevěnovala ani minutu zájmu.
Co Vás dnes zaujalo
stes Tak to je sila! Zaujímavé, za čo všetko ľudia vyhadzujú peniaze a netušia, čo vlastne jedia. ![]()
stes jo, placebo efekt je desne zajimavy fenomen:-) http://blog.aktualne.cz/blogy/radkin-honzak.php?itemid=13700 on to vlastne s temi homeopatiky skoro neni podvod![]()
viktorka_od splavu Každý ať si věří, čemu chce - někdo alopatikům, jiný homeopatikům. To je svoboda..a každý svého zdraví strůjcem, že?![]()
Korsičanka to ano, ale každý není vzděláním lékař nebo chemik![]()
stes znám několiik lékařů, kteří se zabývají i homeopatií, čili pitomci?
Mutziputzi ty si marná....proč furt všechno překrucuješ a používáš věci, který nikdo nenapsal?
stes Ale vybrat léčbu si člověk může sám a přes všechna ovlivňování nakonec i musí.
stes já sem marná, ale ty máš dojem, že ty pani chytrá (nejen ty) a všichni blbci..tak se ptám co lékaři kteří homeopatii věří a pravděpodobně úspěšně používaj, taky blbečkové co žerou a prodávaj cukr?
Mutziputzišiš, ale já nenapsala proti homeopatii ani Ň...![]()
stes šiš dobře, tak si to myslela ale úplně jinak, pak mi pověz proč je tedy podstatný že někdo neni lékař nebo chemik
Mutziputzi to byla reakce na Korsičanka , že každý svého zdraví strůjcem. A myslela jsem to tak, že doporučí-li mi doktor homeo, tak mu věřím (a protože nejsem napj. lékař nebo chemik), nepoznám ze složení, že jde vlastně o cukr a vodu.
stes Já tedy věřím tomu, co mi pomůže, a ne doktorovi, na to už mám dost životních zkušeností. Doktor je přece taky hledač příčin!
Vracím se k tomu, jehož léčba mi pomohla, to je jasné. A v mém případě je to MUDr., jež opustila kolem 50-ti let alopatickou medicínu a vystudovala nejen homeopatii, ale stále se vzdělává v těch alternativách, které považuje za účinné. Ověřuje si je samozřejmě na sobě a mně vždy pomůže - často i dobrou radou.
Asi nemá smysl se dlouze rozepisovat (i když mě to svádí
) protože se sem podrobná přednáška stejně nevejde, ale věnuji se homeopatii poměrně vášnivě 30 let a ačkoli nepopírám, že ve vyšších potencích nejsou přítomné molekuly původní substance (cukr je prostě jen jeden z možných nosičů původního roztoku), princip účinku je úplně jiný než u podávání chemikálií, pravděpodobně energetický, takže argumenty nadšených odpůrců metody jsou jaksi mimoběžné.
Je to prostě potřeba zkusit nebo aspoň vyslechnout druhou stranu
, ale bohužel není u nás mnoho dobrých homeopatů, takže se vlastně ani nedivím, že léčba ve většině případů moc nefunguje a pověst není dobrá. Problematika je složitá a postoj "co nejde změřit, neexistuje" bude vždy atraktivní.
Jinak bych se nikdy neodvážila posuzovat jiné druhy terapií, o kterých nic nevím...
stes Já tedy věřím tomu, co mi pomůže, a ne doktorovi, na to už mám dost životních zkušeností. Doktor je přece taky hledač příčin!
Většina lidí jde napřed k doktorovi, teprve pak volí alternativy, pokud nepomohl.
No nic, to už je zase trochu slovíčkaření.
Korsičanka no dyt to pisu![]()
viktorka_od splavu Promiň, spletla jsem adresáta:)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)