Notino vs. Chanel

10. května 2025 18:48
Offline Mína
300 příspěvků moje polička 12. května 2025 11:54

slniecko 

Také by mě zajímalo od koho Notino ty Chanely bere. To, že voní jinak než ty v buticích zakoupené, se řešilo ještě za Parfums

Offline jerry
10325 příspěvků moje polička 12. května 2025 13:52

Ani se Chanelu nedivím, že chce vědět,  který z jeho smluvních partnerů porušuje smlouvu a přeprodává zbozi dál. A určitě z toho má větší profit než kdyby prodával konečnému zákazníkovi. 

Ten smluvní partner nebude rád, zrejme mu bude hrozit kromě ostudy i smluvní pokuta...sama jsem zvědavá,  jestli se to zveřejní.  Ale asi spíš ne.

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 12. května 2025 14:24

...jj, je to už pár dní na netu, taky mě to zajímá.

A ještě víc mě udivuje, že když to notino prodává, tak na ty vůně nemá žádné akce oproti třeba nárazovým akcím v Sephoře či Douglasu.?.

Resp. to je pořád tolik "naivních" lidí a koupí si to na netu za plnou cenu.?.

(když už bez slevy, tak v ověřených kamenných obchodech nebo na ofic stránkách. Ke všemu, tam dají i různé dárečky, atp. Na notinu ty dárky jsou diskutabilní, buď žádné nebo se to vrátí na ceně jiného zboží...)

Offline alibi blogger
4150 příspěvků moje polička 12. května 2025 18:52

Miru tak si představ, že jsi tetka z Horní Dolní a jediná pohodlná možnost, jak koupit Chanel je na českém netu, protože na cizích stránkách se bojíš. No a taky - jsem si jistá, že když mi kupoval brácha sprcháč, mýdlo a deo Pětky, tak to bral z Notina, protože tam před Vánoci udělal hromadný nákup všeho možného. Je to o zvyku a zkušenosti s eshopem. Mají spoustu reklamy, kamený obchody i výdejny v centru, kde můžeš obratem vrátit i vyzkoušenou vůni a to se všechno počítá.

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 12. května 2025 19:11

alibi 

...joo, to zas máš pravdu, noo

Offline Jitka77
1621 příspěvků moje polička 12. května 2025 20:39

K nákupům Chanelu online a z oficiální distribuce: Douglas mívá slevy větší, ale je potřeba vyčíhat. Ve FAnn má člověk s jejich kartičkou 10% slevu na všechno, automaticky po přihlášení vidím nižší ceny, poštovné zdarma. Vyřizovala jsem si kartičku kdysi na prodejně, už tehdy platila sleva hned při prvním nákupu, ale člověk si o ni musel říct, aktivně ji nenabízeli.

Některé vůně si na šedém trhu koupit troufnu, třeba 50 ml balení Coco EdT by asi nikdo nefejkoval, ale Pětku EdP nebo CM jedině od oficiálního prodejce. Online nákup nabízel původně jen Douglas a třeba Marionnaud ho nemá dodnes, Chanel a Dior jen na prodejnách, tuším. Ale ve FAnn už asi rok nebo dva funguje.

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 24. srpna 2025 21:03

Zaujímavý článok k tejto téme:

https://www.legate.sk/chanel-vs-notino/

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 05:51

slniecko 

...zrovna před pár dny jsem si říkala, jak to asi vůbec celé dopadlo.?.

Takže se musí notino zpovídat...

No, je fakt, že vůně Chanel se téměř nevyplatí kupovat jinde než Sephora, Douglas, když mají nějaké slevové akce. Jako JE pár eshopů, kde jsou tyto vůně za nižší ceny, ale je jich dost málo a jsou to eshopy, kde nakupuji minimálně nebo vůbec, takže radši, 

stejně většinou nakupuji právě v Sephoře nebou Douglasu, ať už kamenných či internetových.

(dříve ty cenové rozdíly na eshopech přece jen byly příjemnější)

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 11:02

Tak, to este bude mat dohry. Ja som napriklad zvedava, ktora distribucna spolocnost na tom padne.

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 08:20

slniecko Děkuji, tohle je velmi zajímavé!

Zarážející je na tom ta časová omezenost, ve výsledku je verdikt vlastně poněkud bezzubý, protože tomu odklánění přes všelijaké šedé a černé distribuční kanály bude s takovou docházet dál. 

Osobně jejich parfémy kupuji výhradně na webu značky Chanel, mají rychlou a spolehlivou expedici, na výběr ze vzorků vůní a kosmetiky jako dárek a hlavně jsem klidná, že mám originální a dobře skladované zboží.

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 30. srpna 2025 13:18

Fleur a to elegantne balenie

ja sa chcem snazit odsledovat, aky distribucny kanal na toto zařve...ono totiž neverím, že v tom množstve sa to da po pár kusoch odkupovat na rôznych neoficalnych huboch, takže to jednoducho musí byť niektory z ich oficialnych obchodnych partnerov, kto to tisko pusta do sivej zony.

Akurat teda nemam samizrejme prehlad o uplne vsetkych distribucnych spolocnostiach, ale nepredpokladam, ze Chanel by spolupracoval s nejakymi malymi okrajovymi spolocnostami.

To casovw hladisko je zaujimave, rozmyslam, ze ci to nie je proste tym, ze ak doteraz takyto narok nikto neriesil, tak to beru, ze inak by to bolo retrispektivne rozhodnutie a moznoze na dalsie taketo sa to uz nebude vztahocat? Neviem.