ODÉR

29. července 2016 20:10
Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 02. srpna 2016 06:56
Reakce na cinkja:

Ano, Morph je skvělý a originální a téměř vše se mi líbilo.

Mám silně nakročeno ( uvidím, jak to vydržím do pátku), k Malaze.

Blahopřeji ke Crudě, také se nám líbila. Co mě ale o d něho úplně převálcovalo byl Indomable.

pro milovnice slaďáren přímo povinnost vyzkoušet, navíc výdrž neuvěřitelná, přes sprchu a noc.  cena velice příznivá.

Nevím , kdo se ptal na ceny kerosene... tak myslím že 4600,.-

obávám se, že toto bude můj oblíbený obchod, majitel velice vstřícný, interiér opravdu nádherný, opálené dřevo, vše má své místo...ze všech pražských parfemových obchodů je toto, co se týká vzhledu a originality, jednička.

Rozhodně !

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 02. srpna 2016 12:24
Reakce na náťa66:

Jj, butik vypadá fantasticky. Plus sortiment a atmosféra. Zase něco úplně jiného. Jeho otevření u mě aspiruje na parfémovou událost roku. A když k tomu připočítám italský Non Plus Ultra (a výdejní místo elnina), tak pasáž Černá růže se rázem stává mojí nejoblíbenější pasáží! 

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 02. srpna 2016 13:13
Reakce na domenica:

a ještě ten Ital v Non Plus Ultra, ten byl teda kouzelný.... jeho prezentace vůní byla ... no "italská".

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 02. srpna 2016 14:42
Reakce na domenica:

Mojí také, dnes jsem tudy náhodou zase šla .

Na programu opět Morph - Axum, Indomable, Arles a Malaga. Krásné, všechny, Malaga asi z dnešní zkoušky pro mě nejlepší, zpočátku čistá jiskrná květinovka, teď lahodný našlehaný krém. Všechny mají fantastickou výdrž.

A ten název ODÉR začínám vážně vnímat jako dokonalý. Protože to, co se za mnou linulo, nic jiného nebylo . Ale jen v tom nejlepším slova smyslu.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 03. srpna 2016 17:59
Reakce na cinkja:

I mně po včerejší premiérové návštěvě straší Cruda v hlavě. Napoprvé vedla mezi všemi a ta výdrž je opravdu fenomenální. Malaga mě tak úplně nezaujala, Indomable pěkná, ale z těch ostatních Morph mě k hlubšímu prozkoumání zaujala pak už jen Axum a Nudo.

Dalším favoritem je po Cruda pro mě asi Hundred Silent Ways (Nishane Istanbul). No a vůně Humiecki & Graef.

Jinak jsem taky podstoupila rychlozkoušku Kerosene na papírcích a to teda...Neříkám, že je to nositelné všechno, ale takhle mě nějaké vůně nepobavily ani nepamatuju. Možná kdysi Lutens. A kam se hrabe A Lab On Fire nebo Blood Concept, Kerosene je může s klidem strčit do kapsy.

No a jinak teda zatím první dojem z nové parfumérie je skvělý. Pan spolumajitel, jeho specifický způsob prezentace, prostředí, skvěle vybrané značky. Tohle konečně vypadá na důstojného konkurenta Ingredients v úplně jiném pojetí.

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 03. srpna 2016 18:33
Reakce na wendulka:

Cruda je skvělá, ale i Malaga by stála za hřích .

Já myslím, že INGREDIENTS i ODÉR můžou krásně fungovat vedle sebe, jsou jako den a noc a to mě moc baví. 

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 03. srpna 2016 19:44
Reakce na cinkja:

Já to s tou konkurencí nemyslela tak doslovně, ale spíš jakože to konečně vypadá na další niche parfumérii, které bude stát za to věnovat stejnou pozornost právě i kvůli tomu, že tenhle zcela odlišný koncept mě bude taky bavit a budu muset svojí pozornost rozdělit rovnoměrně mezi Černou Růži a Jáchymovu ulici.

A dobře, když jsi mě tak skvěle navedla na Crudu, tak já dám příště Malaze ještě šanci.

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 03. srpna 2016 20:12
Reakce na wendulka:

Chtělo by to vzorky, viď? Já to zkoušení takhle moc nepobírám, potřebovala bych zkoušet v klidu doma. Malagu mám na papírku a nádherně voní ještě teď. Krásná, čistá vůně, ta by se i v práci mohla líbit .

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 03. srpna 2016 20:49
Reakce na cinkja:

No tak to rozhodně. Já už si žádnou vůni nepořizuju bez toho, aniž bych si před tím pořádně prozkoušela alespoň vzorek, taky v klidu doma, protože to jsem jela ty flakony jak fretka a k tomu ještě ty Kerosene. Já jsem včera pospíchala na sraz, tak proto mě nějak nenapadlo se na ně zeptat, ale příště to chci udělat, jestli vzorky od vůní připravují nebo mají. Sám od sebe mi je nenabídl, ale to jsem si řekla, že by ještě nemuselo nic znamenat. V řadě parfumérií jsem se setkala s tím, že jsem je dostala jen, pokud jsem se zeptala.

Nebo ty ses už na ně ptala? No kdyby je neměli ani nedělalii, tak to by bylo pro ně ovšem mínus.

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 03. srpna 2016 20:56
Reakce na wendulka:

Ptala, mají jen něco málo, ale dělat budou .

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 03. srpna 2016 21:55
Reakce na cinkja:

Cruda je skvělá, ale i Malaga by stála za hřích .

Já myslím, že INGREDIENTS i ODÉR můžou krásně fungovat vedle sebe, jsou jako den a noc a to mě moc baví. 

No přesně. Můžou krásně fungovat vedle sebe, protože jsou naprosto odlišné - značky, interiér a atmosféra celkově. Přesně to jsem Jakubovi (ano, náhoda tomu chtěla a asi je toto jméno jedním z předpokladů skvělé a originální parfumérie ) říkala. Žádná konkurence, ale nádherné doplňování se. Nakonec trasa: Ingredients - Odér (či naopak) se dá zvládnout za 15 minut. 

Offline Mitzi admin
1305 příspěvků moje polička 03. srpna 2016 22:03
Reakce na domenica:

"zvládám" ji poslední dobou pravidelně 

naposledy 22. s Olekou 

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 03. srpna 2016 22:12
Reakce na cinkja:

Ptala, mají jen něco málo, ale dělat budou .

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 03. srpna 2016 22:35
Reakce na wendulka:

"Sám od sebe mi je nenabídl, ale to jsem si řekla, že by ještě nemuselo nic znamenat. V řadě parfumérií jsem se setkala s tím, že jsem je dostala jen, pokud jsem se zeptala.

Nebo ty ses už na ně ptala? No kdyby je neměli ani nedělalii, tak to by bylo pro ně ovšem mínus."

Jakub vzorky od některých značek/vůní má a od některých ne. Ale jak píše Cinkja, do velmi blízkého budoucna samozřejmě plánuje variantu vyrobit vzorek na přání.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 03. srpna 2016 22:43
Reakce na wendulka:

Já to v Černé růži budu mít na zastávky dvě: ODÉR ale i nedaleké "italské parfémové lahůdky", protože zaprvé mám od dávna slabost pro italskou parfumérii a zadruhé protože značky jako Mendittorosa, Maria Candida Gentile a další jsou v Praze něco jako (příjemné) zjevení. Takže ODÉR-NON PLUS ULTRA-INGREDIENTS (v jakémkoli pořadí) jsou moje hlavní pražské parfémové body. 

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 04. srpna 2016 07:49

K těm vzorkům, říkal, že jich mají málo, tak jsem mu právě říkala, že by nebylo od věci, pokud nebude mít origo, dělat vzorky na požádání z testerů....uvidíme, tvářil se dost vstřícně

Offline blackviolet
3370 příspěvků moje polička 04. srpna 2016 17:07

Vaše diskuse tady mě přiměla k tomu, abych vyhrabala brožurku značky Morph a jeden vzorek, který jsem k ní loni dostala. Založila jsem Morph ve značkách, tak pište své dojmy:

http://www.parfumanie.cz/forum/detail/znacky:c13/t1390.htm?_fid=epzy

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 04. srpna 2016 17:47

Tak jste mě nalákaly a dnes jsem se v Odéru taky stihla zastavit. Byla tam velmi milá a příjemná dáma, ochotná a vyzkoušela jsem tady opěvovaný Morph i Humiecki&Graef a něco od Ormonde Jayne (ani nevím, jestli to píšu správně). Od OJ jsem dostala vzorky, ostatní neměli, ale prý je dělat budou, jen co budou mít vialky. Dostala jsem i vzorky Argentum krému a celkově jsem nadšená - z nabídky, interiéru i přístupu, krása. Jen nevím, co potřebuji dřív - Cruda nebo OJ Ormonde Woman? A to jsem chtěla teď pořídit konečně APOM, ach jo

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 04. srpna 2016 18:41
Reakce na Tezulie:

Argentum lotion zkouším několik dní (na noc) a je to hodně zvláštní záležitost. Nádherně voní po bylinkách, je hutný a chvíli trvá než se vstřebá, následně pak mám pocit, že i trochu stahuje... a za odměnu má člověk pak celý následující den nádherně jemnou, hydratovanou pleť jak nikdy. Něco na té jeho technologii výroby a složení bude. 

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 05. srpna 2016 18:45

Tak dnes jen rychlovka, mám či nemám ?  Malaga či Cruda.

Kupodivu vítězí Cruda... ale Humiecki Graef   a jejich Blask, páni to je teda něco.... opravdu omamné červené víno s nádechem vlašáků, neotřelá a opravdu velice, velice zvláštní vůně, která převálcuje v dobrém či ve zlém opravdu každého, stejně slibně vypadá i Candour, to není vůně na celotýdenní nošení( no pro moje okolí rozhodně ne !) .

Na druhé straně  z líbivého, ale rozhodně ne nudného, soudku je Bosque, moc hezká, taková "pracovní"

Já se tam snad odstěhuju