To mi tě je fakt líto, Mílo:( Ale užila sis výstavy a příště víš, kam nezavítáš. Majitelé kamenek vůbec netuší, jak ženou zákazníky do e-shopů, které-alespoň v zahraničí-jsou vděčné za nákup
A v horizontu několika let k nim nikdo kromě znuděných boháčů a movitých Arabek ani nepáchne!
Parfémová Vídeň
Na Vídeň jsem rozhodně nezanevřela, jenom mě to opravdu zaskočilo
.
Tak to by mě taky zaskočilo.
I když si vzpomínám, že několik lidí zažilo opakovaně rozčarování při nákupech u Chanelu.
"Oproti Praze vsak parfemova Viden ma pro me obrovskou vyhodu v rychle dostupnosti pesky, protoze jsou vsechny parfembutiky takrka na jednom miste a kolem i spousta jinych lakadel k posezeni, pozkouseni a ke koukani, s atmosferou naseho byvaleho hl. mesta a az na tri slusne se chovajici zebraky s miskou ci hrnkem nevidim valejici se bezdomovce jako kolem hl.n. v Praze a z Vaclavaku mam dnes divny pocit."
Chápu, že z pohledu návštěvníka Prahy, který vystoupí z vlaku, vyleze z nádraží a jde parkem směrem na Václavák, to není zrovna příjemný vstup do jinak krásného města a je ostuda, že tomu tak je. Ono obecně, okolí nádraží metropolí obvykle nebývají zrovna výstavními místy města.
Jinak já, nejen jako pražská rodačka a milovnice města , si na parfémovou Prahu stěžovat nemůžu. V posledních letech je to báječné. Vše co mám ráda je rychle dosažitelné, každý den chodím buď přímo kolem nebo se to nachází ob blok dva opodál... Vše se soustředí v okruhu pár desítek metrů kolem Staroměstského náměstí. Ingredients v Jáchymově ulici především, a pak třeba procházkou po Pařížské... Cartierovy vůně včetně exkluzivek, Diorovy exkluzivky, Prada a její vůně, Hermes a široké portfolio parfémů, a pak třeba na skok do Dušní (Odin, Roads). Na druhé straně přes Staroměstské náměstí pak na začátku Dlouhé Madelaine a Guerlain... "Chybí mi" v podstatě jen Chanel a Divine.![]()
(Skvělé, vyhlášené chlebíčky mají u nás na Letné,
.
ty u Trzesniewského musím příště určitě vyzkoušet
)
A skvělou kávu Pod lipami![]()
Bavím se, Fleur, fejetonové sloupky v nějakém týdeníku![]()
![]()
Je mi naprosto jasné, že příjemný parfémový zážitek to zrovna nebyl, ale já jsem si podobně jako Miru představila, jak to vyprávíš naživo s tvojí typickou intonací a gesty a ...
.
Tak příště už to bude, doufám, jedině lepší.
Nahlídla jsem pro inspiraci, chystám se v neděli na pravidelnou miniaturkovou burzu.
Na parfumerie se tentokrát nejspíš vykašlu, ale určitě ráda najdu dobrou kávu, Sacher a ty chlebíčky, ty mě teda taky lákají Cervanek ![]()
Ve Vídeňském Chanelu jsem byla jen jednou před více než 10 lety a po nabyté zkušenosti už nejspíš žádné podruhé nebude. Odnesla jsem si současně s láhví osmnáctky hořký pocit klienta druhé či třetí kategorie. Když srovnám, jak se ke mě chovají v Praze např. u Diora nebo u Cartiera, vnímám propastný rozdíl. Ač bylo evidentní, že jsem tam přišla nakoupit a JEN se rozhoduji, co přesně si odnesu, chovaly se přesně jako prodavačky v nezapomenutelné scéně z Pretty Woman. Pro vás tu nic nemáme. Jela jsem tam vlastně JEN kvůli jejich butiku a přesto jsem měla chuť odejít (a vrátit se za půl dne s deseti taškami a se slovy "nakoupila jsem jinde").
Ale je to o lidech, možná už tam ty samé dámy s nosíkem nahoru dnes nejsou.
Cervanek Těším se, ať už tam najdeme cokoli, hlavně pohodu
Loni 7.5. nám lilo a přesto jsme si to taky užili ![]()
Pokud objevím něco, co bude stát za zmínku, určitě se tady pochlubím
Mitzi Chanel se před nějakou dobou přestěhoval a od té doby se to tam zlepšilo, prodavačky už nejsou protivné.
Ale v neděli je tam zavřeno stejně jako v parfumeriích.
Naschmarkt má taky v neděli zavřeno. Trzesniewski v centru (Dorotheergasse) má, myslím, otevřeno i v neděli.
Před Sachrem stojí o víkendu fronta turistů.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)