whiskas ad vek - jj samo, ovsem to jeste zatim nic neni, pry se mame tedka radovat ze nas nic neboli a diky cviceni nas muze cekat jeste cca 10 let bez zdravotnich potizi co se tyka pohyboveho aparatu:-) pak uz jen ty skoky do futralu;-)
Cvičení doma
Podle mě takový ty nepěkně osvalený jsou prostě pyknik typy postav, vždycky mohutný, bohužel často tomu dopomáhající nenažraností nebo přeposilováním. Z baletky se Hulk nestane ani kdyby zvedala 3 tuny denně.
(ovsem stejne tak se z hulka nestane baletka ani kdyby posel hladem)
whiskas ad vek - jj samo, ovsem to jeste zatim nic neni, pry se mame tedka radovat ze nas nic neboli a diky cviceni nas muze cekat jeste cca 10 let bez zdravotnich potizi co se tyka pohyboveho aparatu:-) pak uz jen ty skoky do futralu;-)
Z těch tvejch řečí by člověk nabyl dojmu že ti je pětašedesát![]()
viktorka_od splavu A co po včerejšku? Hýbeš se?
Luna A tvoje ruce?
Já teda musím říct, že mě dost bolí záda a ramena. A to jsem si myslela, že to nepřeháním. No dneska jdu jen na nohy, tak zítra ještě nemusím ani chodit a bude dokonáno. ![]()
Mutziputzi no, bez kecu, dal mi cas do 55![]()
Renusatko ale jo, v pohode, ale citim to. a to jsem celkem sulila “sklapovacky” pac mam potiz ze to taham zebrama misto brichem a to bych se fakt nehla. musim pilovat techniku:-)
To si nemyslím. V práci se radujeme z ročníků které začínají 5 (to znamená lidi kolem 60), ty jsou totálně v pohodě a pokud to nejsou vyloženě plačky, tak na lehátko vylezou, jsou rychle hotoví. Většina lidí začínajících 4 je ještě taky v pohodě, občas už se tam najde pár co nemůžou...většinou obézní a necvičící, ale převažuje opak. Možná taky proto, že u obézních osteoporosa nebývá tak častá a nechodí k nám
. A i u ročníků začínajících 3 nebo 2 se najdou aktivní lidi, co jsou totálně v pohodě. Z té svojí zkušenosti ale opravdu musím říct, že prostě cvičí, což mě osobně částečně motivovalo, že musím taky.
Renusatko Ruce dnes dobry. Zvladla jsem na vychazce rano dceru (asi 13kg) castecne odnosit, kdyz odmitala chodit.
Uz jen kvuli temhle "vykonum" musim posilovat. Dnes to vypada jen na ten vecerni vybeh. Zas si neco peknyho poslechnu.![]()
Renusatko jo, jo, na lehatko vylezou, ale uz slovy pana majitele “maji diagnozu”. nerikal ze se pak nehnu, jen ze uz se nejake potize zacnou vyskytovat i u aktivnich lidi, proste vekem
Renusatko hele ale to me zaujalo, jakto?
u obézních osteoporosa nebývá tak častá
viktorka_od splavu Tak jasně, potíže tady mě něco píchne, neběhám tak rychle, jak dřív, bolí mě kolena, záda, ale to neznamená, že je konec a můžeš myslet jen na rakev. Jenže ono je to i o tom přístupu, kdo si to tak o sobě myslí a jen vzdychá a heká, že je starej, tak mu to moc nepomůže. Opravdu to vidím, že lidi, co něco dělají a stáří si tak nějak nevsugerují na každém kroku, jsou prostě aktivnější. Pacientka v 92 jede vlakem do Rakouska za dcerou, jiná 87 jezdí do Francie jako doprovod a překladatelka. Spousta jich chodí cvičit na vycházky a většinou jen litují, že ty jejich "kamarádky" už to všechno vzdaly a třeba 20 let už čekají na ten konec. Je taky jasné, že je spousta potíží, které prostě pohybem nevyřešíš.
viktorka_od splavu Tipuju že je oproti jinejm potížím spojenejm s obezitou tak marginální, že jí ani nestihnou řešit![]()
Mutziputzi no, bez kecu, dal mi cas do 55
Jako na co ti dal cas do 55?
viktorka_od splavu Můžu se ti zeptat, náš doktor dokonce vždycky říká, že lidi nad 100kg by vůbec nevyšetřoval. Já mám spíš tu zkušenost, co vidím. Kdo má nadváhu a čím větší nadváhu, tím má lepší výsledky...ne vždy, ale hodně často. Naopak pacientky štíhlé jí mají skoro vždy. Důvody jsem teda nikdy přesně nezkoumala, ale předpokládám, že je to prostě tím nošením velké váhy, protože velký vliv na kosti má právě to zatížení a jak se ukazuje přímo i posilování. No a už jen chůze, pokud jsi obézní, ty kosti dost zatěžuje. Tak mají problém s klouby a páteří, ale osteoporosu nemívají.
whiskas :-)) takhle izolovaně to zní srandovně. ale jak píšu, na "10 let bez zdravotnich potizi co se tyka pohyboveho aparatu:-)"
Renusatko jo taaak, tlustí nemusí cvičit, protože vlastně chudáci makají nošením té své váhy:-) to zní celkem logicky, tjo, já co jsem přibrala vážně cítím že se při pohybu prostě nadřu. ale budu ráda když se fakt zeptáš, díky
Mutziputzi Chodí stejně procento, hubení i obézní, jen ti obézní v tomhle nemají co řešit.
Opravdu to není v tom, že by neměli kvůli dalším obtížím čas na tohle.
viktorka_od splavu Tipuju že je oproti jinejm potížím spojenejm s obezitou tak marginální, že jí ani nestihnou řešit
vyjma těch morbidně obézních se teda hodně pleteš. mám jednu celej život s nadváhou až obezitou, aktivní sportovní typ, v důchodu žádná cukrovka ani nic podobnýho, žádný rehabky, a žádná osteoporoza!:D tak jen doufám že jsem si vytáhla ty dobrý geny![]()
viktorka_od splavu Aha. A to ti řekl kdo?
viktorka_od splavu A na základě tý jedný co znáš víš že se hodně pletu
...tak pak to doporučme ne, obezitku! ;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)