Ukrajina

11. srpna 2014 19:56
Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 08. března 2024 22:35

razorblade na to se myslim neda zapomenout. A nejen na Mariupol. 

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 21. července 2024 19:36
Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 22. července 2024 12:39

Lenka22 

Posláno.

A rovnou jsem přihodila i na ukrajinský nemocnice, který jim ty svině radostně bombardujou... https://www.clovekvtisni.cz/darujte

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 22. července 2024 12:44

barbucha bezvadný, já taky, i jsem to sdílela, ale mám bohužel až na výjimky pasivní bublinu.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 22. července 2024 13:26

Lenka22 

Žádnou bublinu ani nesleduju, jestli někdo někam přispívá netušim a je mi to jedno. Mám trvalý příkazy a občas něco šoupnu takhle bokem, ale nikoho nekontroluju a neptám se (radši ).

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 22. července 2024 20:49

Prosím, nemáte někdo náhodou nějakou přebytečnou ledničku, aspoň na dočasnou dobu? 
A 2 matrace 90x200 nebo jednu 180x200?

Pro uprchlíky z Dněpru.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 15. srpna 2024 12:35

Ukrajinci mě fakt bavěj. Při vší tý bídě a zmaru si neodpustěj srandičky (tím jsou nám dost podobný řekla bych).

Tady obsadili nějakej rusáckej štáb, odkud mužici zdrhli v takovým spěchu, že tam všechno nechali...

https://x.com/wartranslated/status/1823695408855404939

Offline Lamicka
13989 příspěvků moje polička 14. února 2025 06:53

To co se ted deje, to se mi jen zda, ze jo? Probudim se a Putim bude zase ten zly a Amerika nebude hazet Ukrajinu a Evropu pres palubu. 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 14. února 2025 11:07

Lamicka Kéž by to chvilku vydrželo.

Offline olte
679 příspěvků moje polička 14. února 2025 11:46
Reakce na Lamicka:

To co se ted deje, to se mi jen zda, ze jo? Probudim se a Putim bude zase ten zly a Amerika nebude hazet Ukrajinu a Evropu pres palubu. 

​tak to bylo jasné od Trampova zvolení, že to takto dopadne

Offline OliveOyl
1919 příspěvků moje polička 14. února 2025 12:25

k tomu ani není co říct

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 14. února 2025 12:27

Tu je vidieť ako starecka demencia vie ovplyvniť život okoliu

Offline Lamicka
13989 příspěvků moje polička 14. února 2025 13:30

olte to ano, ale stejne jsem nejak v soku. Uz jsem ale pochopila ten slogat Make America great again... ty reci o setkani v Mnichovu jsou tresinka na dortu.

Offline olte
679 příspěvků moje polička 14. února 2025 13:33
Reakce na Janulik03:

Tu je vidieť ako starecka demencia vie ovplyvniť život okoliu

​obávám se, že on moc dobře ví, co dělá

Offline Kan
9387 příspěvků moje polička 15. února 2025 14:08

olte Já mám už dlouhodobý pocit z politického vývoje  přesně tenhle.

Offline olte
679 příspěvků moje polička 15. února 2025 15:07

Kan no, tak nějak...

Offline Lilly_Ku
4399 příspěvků moje polička 15. února 2025 15:12

ja mam ze soucasneho politickeho smerovani evropy pocit absolutniho zmaru, a to situaci sleduju dlouhodobe a nemyslim si, ze by muj pesimismus pramenil ze zkreslenych informaci.

momentalne je evropa na absolutni krizovatce, nastava krize zapadu a toho, cemu jsle zvykli rikat zapadni hodnoty. je jasne, ze uz nemuzeme pocitat s usa jako se spojencem, jako tomu bylo doted. bylo by potreba se urychlene zmatorit, jako evropa sjednotit zahranicni politiku a vytvorit akceschopnou evropskou armadu. abychom vubec mohli v rozhovorech ruska a usa mluvit, ne ze nam bude sdelovan vysledek vyjednavani.

to se spolecnou evropskou armadou samozrejme nema sanci se stat, chtit na obranu 4% hdp nebo kolik by bylo potreba je politicka sebevrazda, vetsina lidi resi hlavne aby mela na maslo a aby jim stat do niceho nekecal, popripade se rozciluje nad migraci (mluvim o nemecku) nebo duma nad tim, abychom moc nenastvali rusko. drtiva vetsina lidi neni pripravena nest nejmensi nepohodli a ani nikdo z politiku nema koule to pozadovat.

takze co by bylo potreba se nestane, nasledky uvidime do par let.

ja jsem fakt bytostne politicky clovek a nokdy jsem netihla k takovymu tomu uteku do soukromi, jakoze budu se starat jen o sebe a nazdar. ted ale uprimne rikam, ze se uz tesim, az zas za par tydnu vypadnu do rakouska ma vesnici do hor, kde budu akorat pracovat, chodit na tury a po vecerech cist a vysedavat u krbu.

Offline prďola
4275 příspěvků moje polička 15. února 2025 17:10

Lilly_Ku Ale otázka součásného politického směřování není přece nic čerstvě nového. Na  to jsme si zadělali už někdy kolem r. 2008 a průběžně se s žádnou další významnou událostí/krizí (2014 Krym, 2019 covid, 2022 Ukrajina, 2023 Izrael) neumíme vyrovnat a to nejen v Evropě, ale celosvětově. Takže to všechno na pozadí nesmyslně tlačeného GD jen graduje.

I když nejsem nijak překvapená, znechucená jsem stejně...

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 15. února 2025 20:20
Reakce na Lilly_Ku:

ja mam ze soucasneho politickeho smerovani evropy pocit absolutniho zmaru, a to situaci sleduju dlouhodobe a nemyslim si, ze by muj pesimismus pramenil ze zkreslenych informaci.

momentalne je evropa na absolutni krizovatce, nastava krize zapadu a toho, cemu jsle zvykli rikat zapadni hodnoty. je jasne, ze uz nemuzeme pocitat s usa jako se spojencem, jako tomu bylo doted. bylo by potreba se urychlene zmatorit, jako evropa sjednotit zahranicni politiku a vytvorit akceschopnou evropskou armadu. abychom vubec mohli v rozhovorech ruska a usa mluvit, ne ze nam bude sdelovan vysledek vyjednavani.

to se spolecnou evropskou armadou samozrejme nema sanci se stat, chtit na obranu 4% hdp nebo kolik by bylo potreba je politicka sebevrazda, vetsina lidi resi hlavne aby mela na maslo a aby jim stat do niceho nekecal, popripade se rozciluje nad migraci (mluvim o nemecku) nebo duma nad tim, abychom moc nenastvali rusko. drtiva vetsina lidi neni pripravena nest nejmensi nepohodli a ani nikdo z politiku nema koule to pozadovat.

takze co by bylo potreba se nestane, nasledky uvidime do par let.

ja jsem fakt bytostne politicky clovek a nokdy jsem netihla k takovymu tomu uteku do soukromi, jakoze budu se starat jen o sebe a nazdar. ted ale uprimne rikam, ze se uz tesim, az zas za par tydnu vypadnu do rakouska ma vesnici do hor, kde budu akorat pracovat, chodit na tury a po vecerech cist a vysedavat u krbu.

​A v tom rakúsku budeš pozorovať, ako sa krajná pravica snaží vopchať do vlády ....ale nie, ja ti to prajem, ja len viem, ako končím ja.

S tým "drtiva vetsina lidi neni pripravena nest nejmensi nepohodli" súhlasím a podľa mňa je to dosť prúser. Akože úplne rozumiem, ak to tak berú ľudia, čo sú finančne na hrane, ale v mojom okolí ľudia čo majú takýto postoj majú k tej hrane sakramentsky ďaleko.

To je tak krátkozraké...

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 28. února 2025 10:14

slniecko 

Ti na hraně se bojej, aby měli na to máslo... no a ti co mají na hodně másla se zas bojej aby o to nepřišli, no. To si nevybereš.

Ale tvl schůzka v Mnichově! Úplně mě mrazí. Jako by nestačily už jen plány toho oranžovýho mentála - eště i místo musej vybrat takový!