Láďa Hruška

29. srpna 2014 19:52
Offline naja
1103 příspěvků moje polička 06. října 2014 07:30
Reakce na náťa66:

Nigellu mám také moc ráda, z jejich pořadů dýchá pohoda, láska k vaření a k jídlu a ještě se na ní hezky kouká.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 06. října 2014 09:15
Reakce na unseen:

Já mám polívky taky ráda, o to nejde (včera jsem dělala moc dobrou z dýně Hokkaidó  a o zbytky čočkovky se vždycky poperem), ale většina je tak vnímá - navíc když jsou jenom zeleninový.

To, co píšeš o nechání řízku taťkovi, to je přesně ten středověk, kterej jsem měla na mysli. A funguje to pořád... já si to pamatuju od tchýně, ta se radši dusila suchým chlebem, aby mohla tatínkovi nechat maso/salám/bůček atd. Hnus. Osobně by mi to nevadilo, chleba si dám radši než salám, ale leze mi na nervy to uvažování, že pro pány tvorstva se musí nechat to nejlepší sousto, ať je to co je to a ať na to mám sebevětší chuť! Tetiny ze sebe dělaj rohožky a pak se divěj, když se s nima tak i zachází...

Offline Lalaith
261 příspěvků moje polička 21. října 2014 21:03
Reakce na barbucha:

Někde dřív tu padlo, ž mladá generace už pořádně taky nevaří... Nevím, myslím si, že to bude podobné jako u starších generací - někdo vaří dobře a jiný cpe sebe i rodinu blafy, bez ohledu na věk. Znám spoustu mladých lidí, co vaří - a vaří fakt rádi a dobře. I za spoustou blogů o jídle stojí mladí lidé. Zároveň znám starší lidi, co vaří zoufale neradi, točí dokola několik jídel a tím to hasne. 

Mně přijde nejsmutnější to, že lidi šetří právě na jídle a navíc takovým pitomým způsobem. čert vem to, že pokud budou jíst - co já vím, třebas knedlíky v trojobalu, smaženou tlačenku a kuřecí kůže, tak si zadělávají na takovou spoustu zdravotních problémů... A za léky, ztráty při nemocenské apod. dají potom mnohem víc, než kdyby si koupili pořádné jídlo. Přitom základní suroviny, které jsou zdravé, tak stojí pár šupů. Mám dojem, že něco o zdravé stravě by se mělo zařadit povinně do školních osnov. A to přesvědčení, že všichni potřebují k životy tuny masa, za to bych skoro střílela. Ale nad tím se raději nebudu moc zamýšlet, nebo bych se akorát rozčílila a rozesmutnila. 

Mimochodem, polívka z dýně hokkaidó je fenomenální, jsem opravdu schopná sežrat polívku z celé dýně skoro na posezení, ale snažím se to nedělat. 

Offline naja
1103 příspěvků moje polička 21. října 2014 22:25
Reakce na Lalaith:

U nás polévku z Hokaida dlabu jenom já (pány nějak nezaujala), udělám z půlky a piju ji i studenou z hrnečku, dávám si tam hodně chilli, pěkně mě zahřeje. Zítra se na ni zrovna chystám.

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 21. října 2014 23:03
Reakce na Lalaith:

Jo, to jsem psala nejspíš já. ...a samozřejmě, nejde paušalizovat. Moje babička je kuchařka z donucení (prostě přirozená povinnost nakrmit rodinu), která zastává názor, že nemá cenu se s tím zbytečně patlat, když za pět minut je pak po všem. Na druhou stranu ale starý rohlíky usuší na strouhanku a na pizzu připraví čerstvý těsto. Umí si totiž spočítat, že rozmáčet starý bílý pečivo v litru mlíka (viz. jeden recept na Mimibazaru, zvaný "pizza ze starých rohlíků) není zrovna ten pravý způsob, jak ušetřit. A to jsem měla na mysli. Není to vlastně nic jinýho než právě ten "pitomý způsob" šetření na jídle. Nejen, že z toho ve výsledku vyleze humus, často se to opravdu ani finančně nevyplatí.

Nejde o to umět uvařit špičkový guláš, jako spíš vědět, že opravdu není potřeba házet do něj ještě speciální bujón. (Hruškův "guláš z trouby" radši ani nebudu komentovat.)

Offline Hoolinkah
1641 příspěvků moje polička 02. listopadu 2014 22:03

Tak jsem si přečetla nový "recept" na špagetovou pizzu....aneb zprzněný šunkafleky za cenu koupený pizzy. To je terno!

Offline calypso
2 příspěvků moje polička 01. prosince 2014 20:06

Někdo možná ty Hruškovy blafy neustál...http://www.super.cz/301632-atentat-na-ladu-hrusku-policie-hleda-anonyma-ktery-mu-vyhrozuje-smrti.html

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 01. prosince 2014 21:13

Offline naja
1103 příspěvků moje polička 01. prosince 2014 21:43
Reakce na barbucha:

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 01. prosince 2014 21:54
Reakce na naja:

Málo platný, je to klasik.

Offline naja
1103 příspěvků moje polička 02. prosince 2014 07:30
Reakce na barbucha:

A vorvanej jak samice, je v kurzu!

Offline Myskamauska
58 příspěvků moje polička 04. prosince 2014 10:31

Už si někdo pochutnával na jeho salátu z kuřecích kůžiček? Jen to čtu a dělá se mi šoufl! A aby toho nebylo málo, tak ty kůže jsou vařený.

Offline horse_66
155 příspěvků moje polička 09. prosince 2014 14:38

Láďa Hruška má knihu roku. Kuchařky se prodalo 300 tisíc.

Hranici 200 tisíc prodaných výtisků na českém trhu dosud překonalo jen několik zahraničních titulů.

V prosinci loňského roku to bylo české vydání prvního dílu trilogie Padesát odstínů šedi, v roce 2008 se podobný úspěch podařil poslednímu dílu Harryho Pottera.

V souvislosti s blížícími se Vánocemi je tak velmi pravděpodobné, že se kuchařka Ládi Hrušky zařadí mezi nejúspěšnější knihy vůbec.

Podle dostupných informací Nova navíc již připravuje knižní pokračování, které by se na pultech mohlo objevit v příštím roce.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/kucharka-ladi-hrusky-se-stala-nejprodavanejsi-knihou-roku-pnr-/dobra-chut.aspx?c=A141209_112600_dobra-chut_ape

Offline Barbarella
207 příspěvků moje polička 09. prosince 2014 14:59

1/ nečtitelné jsou pro mě všechny 3 tituly

2/ ještěže mám zrušené Vánoce, takže jakékoli dary, tedy i tento, nehrozí

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 09. prosince 2014 15:00

A já tomu vůbec nevěřím a přičítám to celý jen PR.

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 09. prosince 2014 15:57

Chce se mi blejt, velebnosti.

Jsem zvědavá, kdybych se přestala patlat s normálníma jídlama a začla vyrábět ty Hruškovy blafy, jestli by rodina byla tak nadšená, jako většina obyvatelstva.

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 09. prosince 2014 17:21

Zrovna jsem to sem chtěla dát.

Tak teď už jediné :

Bůh ochraňuj tuto zemi.

Offline naja
1103 příspěvků moje polička 09. prosince 2014 18:01
Reakce na náťa66:

Zajímalo by mě, kolik drahých poloviček najde kuchařku pod stromem. Perfektně vystihli dobu vydání, to se jim musí nechat. Já bych byla hned 25. v černé kronice, páč bych s tím rozbila manželovi hlavu. Ale nemám strach, Hrušku nesnáší a ví, že mám rozum a internet

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 09. prosince 2014 18:23
Reakce na naja:

Já vlastně dodneška nechápu, co na něm všichni vidí úžasného.

polovina receptů je notoricky známá, jen pojmenovaná jinak ( viz kremrole s párkama) a z druhé poloviny je kousek zbytečný ( to sushi z toastového chleba) a zbytek jsou takové blafy, že i člověk s absencí chuťových buněk musí mít výhrady. Mám to teoreticky nastudované, věnovaly jsme tomu v práci jednou ranní hodinku.

A i pochybuji, že by šel chlap  a  sám od sebe koupil kuchařku Ládi Hrušky...., spíš to dostane od kámoše jako radu, tudíž 25. bude černá kronika plná, nebo si to kupují zoufalé ženské, které si myslí, že tam najdou nějaké super inspirace na opravdové bašty, aby si chlap, vlastně manža,  mohl doma čvachtat

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 09. prosince 2014 19:04
Reakce na náťa66:

@naja

No, má sestřenice si ji  přeje pod stromeček.  A dostane ji.