EU a ilegální uprchlíci

21. dubna 2015 10:58
Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 07. zaří 2015 12:42
Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 07. zaří 2015 14:43
Reakce na petra.prvni:

No, plivnutí... bakalář na těch sociálních vědách stojí 180 000, magistr 250 000... ono se jich možná ani těch deset nakonec nenasbírá, ale já pokládám veškeré zvýhodňování prostě za nefér. A tohle je jen první vlašťovka.

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 10. zaří 2015 13:42
Reakce na petra.prvni:

pekné...takže do Maďarsk necestovať, keby sa mi tamniečo stalo, tak to nebudú riešiť, lebo nie som ich občan, hej ?

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 10. zaří 2015 20:12
Reakce na petra.prvni:

Mně připadá zvláštní, že "se jedná většinou o mladé Syřany" (t.j. mladé muže - fotek rozesmátých urostlých mladíků, házejících "viktorky" a pořizující si bezstarostně selfíčka jak na výletě, už viděl určitě každej stovky) - na jejich odliv si už stěžují i syrští představitelé... v podtextu s výzvou, aby aspoň někdo z nich zůstal doma a pomohl své vlasti...

No, tak těch uteklo nejvíc. A pak čtu srdceryvné články, jak v té jejich vlasti zuří válka... no zuří, o to nic. Ale místo co by šli bojovat proti zlu a bezpráví (před kterým, dle jejich vlastního vyjádření, prchají), nechávají za sebou nejen trpící vlast, ale i rodinu: bezmocné rodiče a prarodiče... a mizí do zemí, které "se o ně postarají".

Jo, ještě se v těch zmíněných článcích autor nikdy neopomene zmínit, že mizí vlastně s nasazením vlastního života (jakože zásluha). A já si vždycky vzpomenu na "naše" kluky, kteří po '39 s nasazením života prchali taky - ale proto, aby mohli za svoji vlast bojovat!

Offline Myskamauska
58 příspěvků moje polička 10. zaří 2015 21:36
Reakce na barbucha:

Mně připadá zvláštní, že "se jedná většinou o mladé Syřany" (t.j. mladé muže - fotek rozesmátých urostlých mladíků, házejících "viktorky" a pořizující si bezstarostně selfíčka jak na výletě, už viděl určitě každej stovky) - na jejich odliv si už stěžují i syrští představitelé... v podtextu s výzvou, aby aspoň někdo z nich zůstal doma a pomohl své vlasti...

No, tak těch uteklo nejvíc. A pak čtu srdceryvné články, jak v té jejich vlasti zuří válka... no zuří, o to nic. Ale místo co by šli bojovat proti zlu a bezpráví (před kterým, dle jejich vlastního vyjádření, prchají), nechávají za sebou nejen trpící vlast, ale i rodinu: bezmocné rodiče a prarodiče... a mizí do zemí, které "se o ně postarají".

Jo, ještě se v těch zmíněných článcích autor nikdy neopomene zmínit, že mizí vlastně s nasazením vlastního života (jakože zásluha). A já si vždycky vzpomenu na "naše" kluky, kteří po '39 s nasazením života prchali taky - ale proto, aby mohli za svoji vlast bojovat!

Mě dneska pobavil komentář Martina Fendrych, který mimo jiné píše: Můžeme v klidu přijmout třeba 15 tisíc uprchlíků, tolik v Česku chybí pracovních sil. 

Závidím mu ten optimismus, když každý ví, že k nám ani nechtějí jít, protože takovou podporu, jako třeba v Německu, by nikdy tady nedostali a kolik procent jich na Západě dělá.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 10. zaří 2015 22:30
Reakce na Myskamauska:

Já jsem dneska hledala něco na stránkách našeho místního výboru... až jsem se proklikala k zápisům ze zasedání, kde byla mimo jiné zmíněna i problematika neplatičů. Abych to zkrátila: máme zde jednoho obyvatele se statutem azylanta - který, poté co mu byl přidělen obecní byt, přestal ho celkem rychle platit... z dalších zápisů vyplývá akorát tak zděšení, jak s tím naložit (taky samozřejmě protože dotace a jak o ni nepřijít). Výsledkem jest velmi vstřícný "splátkový kalendář" (který jeden ze zastupitelů - velmi politicky nekorektně - nazval darem). 

Tak ono nebude tak zle ani s tou naší podporou. A myslím, že až jim bude Německo malé (což bude za chvíli, protože Merkelová i další členové EU už ze své všeobjímající vstřícnosti očividně ustupují), budeme to muset řešit ve větším měřítku i my.

A nějak nechápu to pochvalování si náhrady chybějících pracovních sil -  do německých sociálních služeb se asi příliš (muslimských) imigrantů nepohrne, neb by museli "sloužit" nevěřícím a co hůř, i ženám (!)... no a osmihodinové šichty v české továrně si taky asi nepředstavují jako ten vysněný ráj na zemi... na námitku, že do Evropy proudí i zástupy vzdělaných imigrantů bych jen odpověděla, že to je celkem těžké rozeznat, když schválně zapírají své dokumenty, které by prokázaly jejich identitu a kvalifikaci...

Aby nedošlo k mýlce - je mi líto skutečných uprchlíků, zachraňujících holé životy.Obávám se ale, že mezi dnešními imigranty je jich jen mizivé množství.

Offline Myskamauska
58 příspěvků moje polička 10. zaří 2015 23:04
Reakce na barbucha:

Já jsem dneska hledala něco na stránkách našeho místního výboru... až jsem se proklikala k zápisům ze zasedání, kde byla mimo jiné zmíněna i problematika neplatičů. Abych to zkrátila: máme zde jednoho obyvatele se statutem azylanta - který, poté co mu byl přidělen obecní byt, přestal ho celkem rychle platit... z dalších zápisů vyplývá akorát tak zděšení, jak s tím naložit (taky samozřejmě protože dotace a jak o ni nepřijít). Výsledkem jest velmi vstřícný "splátkový kalendář" (který jeden ze zastupitelů - velmi politicky nekorektně - nazval darem). 

Tak ono nebude tak zle ani s tou naší podporou. A myslím, že až jim bude Německo malé (což bude za chvíli, protože Merkelová i další členové EU už ze své všeobjímající vstřícnosti očividně ustupují), budeme to muset řešit ve větším měřítku i my.

A nějak nechápu to pochvalování si náhrady chybějících pracovních sil -  do německých sociálních služeb se asi příliš (muslimských) imigrantů nepohrne, neb by museli "sloužit" nevěřícím a co hůř, i ženám (!)... no a osmihodinové šichty v české továrně si taky asi nepředstavují jako ten vysněný ráj na zemi... na námitku, že do Evropy proudí i zástupy vzdělaných imigrantů bych jen odpověděla, že to je celkem těžké rozeznat, když schválně zapírají své dokumenty, které by prokázaly jejich identitu a kvalifikaci...

Aby nedošlo k mýlce - je mi líto skutečných uprchlíků, zachraňujících holé životy.Obávám se ale, že mezi dnešními imigranty je jich jen mizivé množství.

Jasně že jsou tam utečenci před válkou, ale těch druhejch je nepochybně víc!

Já myslím, že ta podpora kdovíjaká nebude, ale tak co, zase se nemusí na druhou stranu makat, že jo?

Ale nevšimla jsem si, že by Merkelová nějak ustupovala,  třeba mě něco uniklo. Ale jak prohlašuje, že se integrace podle ní uskuteční z velké části prostřednictvím dětí, které se ve školkách rychle naučí německy, to mě dostalo do kolen.

Tak nevím, jestli si dělá z lidí bžundu nebo to snad proboha myslí vážně.

Offline daniela
1780 příspěvků moje polička 11. zaří 2015 12:52

To bude ideální, ve školkách se naučí německy... a hlavně aby je domorodé děti přijaly - na tom už se u nás pracuje, tohle se vysílalo 7.9. na ČT pro děti :

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10315711050-planeta-yo/215543118080001/obsah/421406-3-vstup

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 11. zaří 2015 13:10
Reakce na daniela:

to je masáž! fuj!

(mmch: ta slečna by měla konečně odložit ty lacláče ze školky a pořídit si nové, minimálně o dvě čísla větší)

Offline daniela
1780 příspěvků moje polička 11. zaří 2015 13:11
Reakce na RoSa:

Souhlasím s obojím 

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 12. zaří 2015 14:25

Složitý? Hassan mě teda dostal - tak on sedí v tom Švédsku už pět let, a ještě neumí jazyk?!  Je snad natolik časově vytížen, že nemůže chodit na (státem placený) jazykový kurzy?! Jo počkat - on je vlastně  nezaměstnaný... 

A teď bych chtěl do Ameriky, kdyby mu s tím teda někdo pomoh, samozřejmě. Tam bude mluvit jak?

Šílený, tohle uvažování. Fakt by mě zajímalo, co konkrétně čekali. Snad i v Somálsku vědí, že bez znalosti jazyka člověk neuspěje ani u sousedního kmene, natož v jiným státě (o kvalifikaci, spočívající v praxi pasáčka koz, ani nemluvě)... nebo co se to sem stěhuje za einsteiny?!

Offline Myskamauska
58 příspěvků moje polička 12. zaří 2015 14:44
Reakce na barbucha:

Ty taky nic nechápeš, přece říká :  zdejší jazyk je tááák složitý!!!

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 12. zaří 2015 14:50
Reakce na Myskamauska:

Překvapivě se nepodobá somálštině?

Offline Myskamauska
58 příspěvků moje polička 12. zaří 2015 15:00
Reakce na barbucha:

Zřejmě ne a proto ho to taky tak překvapilo až vykolejilo.