když v tomto případě jdou prevence a ochrana lidských práv docela proti sobě, bohužel. doteď jsme tu prevenci příliš nepotřebovali, takže to se lidská práva snadno ochraňovalo. nevím, jestli je snadné najít opět rozumnou rovnováhu v nových podmínkách.
EU a ilegální uprchlíci
Dadoo píše: To já jsem drsná. Já bych takového šmejda nechala hnít ve vězení až do doby, kdy se najde nějaká země, která si ho dobrovolně vezme. Do té doby bych ho považovala za příliš nebezpečného pro volný pohyb. - ale... dovede si představit, jak by řvali ochránci "lidských práv"?
Dadoo ty si to pravo představuješ jak hurvinek valku.
Ja jenom ziram, jak si to tady nekteri predstavuji - z pravniho statu by nejradsi udelali zemi, kde se pravo ohyba podle toho, o koho se jedna. A to rozhorceni, ze pravo a pravidla nemuzeme menit ze dne na den, je smesne.
no je to takovy novinky style no
Dadoo píše: To já jsem drsná. Já bych takového šmejda nechala hnít ve vězení až do doby, kdy se najde nějaká země, která si ho dobrovolně vezme. Do té doby bych ho považovala za příliš nebezpečného pro volný pohyb. - ale... dovede si představit, jak by řvali ochránci "lidských práv"?
Dadoo ty si to pravo představuješ jak hurvinek valku.
Tak to já nepochybně taky. Mně by úplně stačilo vyhostit šmejda za hranice Evropský unie, ať si sám hledá místo. Podívej se na Austrálii... ilegální lodičky rovnou od břehů odstrkuje, a když se už nějaký podaří přistát, šupem putuje na Nauru nebo Guineu.
Však si každej, kdo je skutečně v ohrožení, může s platnými doklady zažádat o azyl... ale tady si přijede pepíček, kterej ani neví, jakej (padělanej) pas vytáhnout dřív... a o svým původu lže, že by se Rudý právo nemuselo stydět. Proč by teda veškerý riziko měl nést stát (t.j. jeho občani), a ilegální příchozí vyzobnout jenom práva a výhody? Notabene práva, na který jako ne-občan ani nemá nárok...
Kam ho ale chcete vyhostit? S tim prece musi souhlasit ten stat za Evropskou Unii. Pokud prijedou lodi k Recku ci Italii, coz je prece vetsina, tak do jake ne-EU zeme maji jit? A problem je, ze jejich domovske zeme je casto odmitaji. Tohle je, co se musi resit, ale my, na rozdil od Australie, se musime dohodnout mezi sebou s mnoha staty. A kdyz kazdy dava ruce pryc a hraje jenom za sebe, tak to pak neco reste.
Já vím že je to těžký, mluvím jen o tom, co by se mi líbilo
Ale nakonec, když zůstanem u tý Austrálie... tak ti vracejí lodě prostě do mezinárodních vod. Odkud samy připluly! Když tomu můžou (včas) zabránit, tak ty lodě prostě nepřistanou... což by určitě šlo zařídit i na březích EU (i když v rámci Středozemního moře to mezinárodní teritorium asi nebude největší
).
Jinými slovy - přenést to riziko (jak cestování, tak i případný odmítnutí) jenom na ty "zájemce". A ne na nebohý občany toho kterýho státu - jak ti k tomu přijdou?
no já bych spíš řekla, že jak hurvínek válku si právo v současné době vykládají především státy, jejich orgány a migranti. nějaké ty zákony týkající se překračování hranic, udílení azylu, zavírání očí před kriminalitou migrantů, protože nemají doklady, způsob, jakým si vozíme migranty přímo z moře apod. jediné, na co se pečlivě dbá, je, aby jim snad náhodou někdo neupřel jakékoli jejich právo. vše ostatní je zapomenuto. je jedno, kolik už spáchali trestných činů, málokdo z nich je ve vězení, ostatně tunisan je zářným příkladem. kdyby podobně jednal vlastní občan, zpravidla již by na svobodě nepobýval.
kdoví, jestli se právo náhodou nezačne rychle měnit, jestli bude současný trend pokračovat.
žijeme ve světě humanismu, poslední dobou silně falešného, a máme pocit, že jiné varianty neexistují nebo jsou nepřípustné, ale může se stát, že budeme muset ten názor změnit, až nám tady další odmítnutí a pečlivě sledovaní migranti vyhodí dalších pár trhů nebo obchodů nebo vlaků nebo si udělají silvestrovskou párty.
neúspěšní žadatelné o azyl by rozhodně za nějakým plotem nebo zdí pobývat měli, nevidím žádný důvod, proč by měli být na svobodě. jsou totiž často nebo možná většinou odmítnuti proto, že jsou považováni za podezřelé a nebezpečné. možná by si pak i honem vzpomněli, odkud jsou a sami pěkně žádali domovský stát, aby si je vzal domů. nedělá se to jen proto, že německo má neskutečný strach z toho, že mu někdo předhodí nacisty a koncentráky.
drobný problém je, že oni nepřiplouvají k itálii. k itálii si je vozíme. protože právě v rámci onoho falešného humanismu se děsíme toho, že by se jich cestou od lybie většina utopila. tak je vyzvedáváme už rovnou tam. a čím dál víc lidí v africe se chystá na tuto celkem jistou a pohodlnou cestu, jak se sem dostat. neskutečná, absurdní situace, která nemá s migrací nic společného. a kterou se nikdo neodvažuje zastavit, protože by to znamenalo, že se prvních několik týdnů, než pochopí, že tento způsob cestovky skončil, potopí dost lodí.
jak dlouho to ale chce evropa takto praktikovat? už napořád? dalších deset let? afrika má opravdu hodně obyvatel a desítky milionů z nich by se šli rádi za vybájeným rájem. jednou s tím budeme muset nějak skončit, a potom vyvstane otázka, proč jme vůbec začínali, když ten zbytek tam stejně necháme.
Mohla byste přesněji vysvětlit, co myslíte tím termínem "falešný humanismus"?
Neni pravda, ze za stejne delikty nejdou uprchlici sedet, kdezto Evropane jo. Do preplnenych veznic nejdou lide s mnohem tezsim prestupkem/kriminalitou.
Vetsina uprchliku do Italie neni vozena. Vetsina pripluje. Ale to je jedno, na argument, ze se nemaji zachranovat tedy opravdu nemam tak nejak co rict.
Ja se ale presunu do veselejsich temat...
měla jsem napsaný fakt dlouhý traktát.
ale jednak je před vánoci, druhak se obávám, že je to marný a stejně se neshodneme, a obsah toho traktátu nebyl vůbec humánní dle evroských měřítek, a mně se asi nechce vyrukovat s takovou negací, tak to třeba pošlu sz.
a už sem do tématu nepolezu až do nového roku (a doufám, že nebude nějaká bomba v kostele na půlnoční, jak nabádají muslimové z IS, nebo další silvestrovská swingers párty).
wow, tak pilotni kabinu si pamatuji otevrenou jen pri nastupu do letadla, i kdyz je pravda, ze z poslednich let uz je i tehdy zavrena, pokud me pamet neklame. Ale pri celem letu, to ziram :D Jinak co se tyce novych opatreni, moc nechapu baleni rtenek/mini kremu atd atd do tech zaviracich igelitek. Jelikoz oboji pri letu pouzivam, na palube igelitku oteviram a veci pouzivam. Takze ten ucel mi unika.
Já jsem otevřené dveře pilotní kabiny při nástpu do letadla zažila i po 11. září, i když spíš výjimečně. Během letu to ale nepamatuje ani moje mamka. Ty nůžky jo.
No to balení do těch zavíracích igelitek a průhledných igelitových sáčků má prý účel jen pro tu bezpečnostní kontrolu na zemi, že je to pro ně jako takový "punc", že nejde o potenciálně nebezpečné tekutiny.
Nicméně to nařízení s omezeným množstvím tekutin mi doteď přijde kapku přehnané. U těch nůžek a ostrých předmětů je to přece jenom zjevnější, proč ty ne stejně jako u všech těch dalších bezpečnostních nařízení. Ale smířila jsem se s tím.
"Ja si myslim, ze uz ho nechyti... a pokud jo, tak ne ziveho."
Správný odhad. Zastřelili ho policisté v Itálii.
"...Jinak clovek bez dokladu se dostal z Nemecka do Italie vlakem, prestoze ho cele Nemecko hleda. Co k tomu rict."
k tomu se dá říct samozřejmě mnohé. naprosto sarkasticky mě ale napadá, že to je ta svoboda pohybu dotažená ad absurdum...
vy jste ve svých úvahách příliš daleko. pokud se budeme chtít pohybovat v nějakém právním rámci, tak já bych se ptala volených EU poslanců jak je možné, že se představitelé EU nejsou schopni dohodnout ani na tom, co jsou bezpečné země. jak je možné, že neshodou nad tímto seznamem brzdí všechny následující kroky, s kterými bilaterální dohody o navracení souvisí.
No jak si tak matně vzpomínám na okolnosti vzniku tohoto konkrétního opatření, tak původ mělo v tom, že údajně u nějakých islámských teroristů objevili bombu nebo součástky bomby na bázi tekutiny nebo hořlaviny, kterou snad měli plánovat další útok. Už si ale nepamatuju, jestli to odhalili v nějakém jejich doupěti nebo až u té bezpečnostní kontroly na letišti
. Vím ovšem určitě, že až na palubu se s tím nedostali.
Každopádně se to přihodilo v době, kdy události 11. září byly relativně živé, proto se tenhle zákaz tak snadno prosadil. Přesto jsem ho úplně nepochopila, když ta kontrola už tehdy zafungovala i bez toho opatření.
A co říct k tomu, že se ten Tunisan bez povšimnutí dostal přes celé Německo a Francii až do Itálie? No já už od začátku tvrdím, že tohle je důsledek migrační politiky Merkelové a vedoucích představitelů EU, kdy je nechala vůbec do Evropy vstoupit bez dokladů, čímž vznikla bezpečnostní díra možná větší než ta ozónová. Bylo jen otázkou času, kdy se něco takového stane. Proto mě vždycky pak spíš než ten samotný útok víc vytočí jejich projevy, jak jsou z toho v šoku
.
Nicméně souhlasím se siouxsie , že aby nějaká ochrana vnějších hranic EU mohla začít fungovat, museli by se volení zástupci EU nejprve dohodnout i na těch krocích, které jí předchází, což stále nejsou
.
Tak ještě že se nám nic nemůže stát. Ta Češka měla sedět na zadku v naší bezpečný vesničce střediskový... tak, jak nepochybně a celoživotně činí zbylých 99,99% našich občanů, kteří tak mohou zůstat v naprostém klidu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)