Nerdské vlákno (pc hry, konzole, deskovky, fantasy, komiksy....)

06. října 2016 19:43
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 14. června 2022 11:42

Mně se teďka na Světě knihy dostaly konečně do pracek Parky, které se mi moc líbily už podle fotek, a jsem z nich fakt nadšená jak vypadají krásně, neměli jsme ale čas si zahrát, nezkoušeli jste někdo už? Trochu se bojím, aby to nebylo podobné Tokaido, kde celou dobu všichni jen "jdou na výlet", nic moc se neděje a vlastně není ani důležitý, kdo vyhrál, já to mám teda ráda, ale nechtěl by to se mnou nikdo hrát. :D 

Offline rasaNori
8602 příspěvků moje polička 14. června 2022 12:46

Sweet Potato njn, když vymyslís dárky pro širokou rodinu ke všem možným příležitostem, a zároveň i pro sebe, protože obálky pod stromkem mě přijdou na houby, tak se to nasbira... 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 14. června 2022 13:22

Teda ten Pradub vypadá nadherne!!!!!

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 14. června 2022 13:23

rasaNori pelisek je moc pěkná hra, tu doporucuju všem a dá se hrát i v jednom 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 14. června 2022 13:39

Sweet Potato Takenoko je oficiálně pro čtyři, ale hrajeme ho v téměř libovolném počtu. Rozšíření je i herně zajímavé, do hry se dostávají nové postavy i karty. Vlastně je to asi naše nejoblíbenější hra, ale už rok a půl je na lodi! 

Offline rasaNori
8602 příspěvků moje polička 14. června 2022 13:47

Potrefenáhusa tu mám pro sebe na narozeniny, vyfasuje ji pro mě bratr:D

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 14. června 2022 16:11

Sweet Potato takenoko mě bavilo, když byly děti malé. Teď když zvládnou komplikovanější strategie, téměř to nehrajeme. 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 14. června 2022 16:22

continuity Tak s námi děti v podstatě nehrajiu. Hry si kupuju pro sebe. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 14. června 2022 16:59

Sweet Potato podle mne jsou na to už velke. Je to hezká strategie pro mladší školní věk. 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 14. června 2022 17:01

continuity Já na to velká nejsem.

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 14. června 2022 17:46

Sweet Potato já mám Takenoko ráda. Přijde mi to jako moc hezká pohodová hra, příjemná i jen pro dospělý. Je i na BGA (aplikace BoardGameArena, platforma pro hraní deskovek online), kdybys to třeba chtěla vyzkouset znovu. Bez Panďátek teda. Nebo z knihovny půjčit, nebývají na ni moc rezervace. 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 14. června 2022 17:47

Garfie Takže myslíš, že v šesti by to taky šlo?

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 14. června 2022 17:50

Sweet Potato úplně z jiného soudku, ale když hledáš hru pro víc hráčů, znáte Kartografy? Já jsem ji pro sebe objevila až teď, dlouho jsem ji ignorovala že nějaký kreslení. Ale moc se mi líbí, hrála bych ji furt pryč. 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 14. června 2022 17:54

žluťásek Ještě bohužel ne. Chválila ji tu hodně continuity 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 14. června 2022 19:55

žluťásek Sweet Potato jj, kartografy jsme řešily. Tobě vadilo, že je málo interaktivní. Povídat se u toho dá, ale ta interakce je tam fakt menší. 

Jinak ji mám fakt hodně ráda. 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 14. června 2022 22:30

Sweet Potato V šesti určitě, to hrajeme běžně, častěji než ve čtyřech. Dokonce mydlím, že je to lepší, protože se hra víc rozvine a je víc možností.

Jinak já to bez dětí asi ještě nehrála, ale určitě to nehrajeme kvůli nim. Děti kolem osmi a mladší měly se strategií docela problém. A hrají to rádi všichni dospělí, i dospělé neteře a syn.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 14. června 2022 22:34

Ti Kartografi mě začali zajímat, teď se mě pořád ptá kamarádka, poletí do JP, jestli nechci něco přivést, tak je i možnost... 

Já si uvědomila, že na lodi v bednách jedou nějaké knížky a určitě i hry, o kterých rodina neví, jako dárky k různým příležitostem, ovšem za tu dobu už jsem úplně zapomněla, které to jsou!! To bude dost prekérka při vybalování... 

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 27. července 2022 22:44

Proběhl tady už Ostrov koček? Já jsem tuhle hru trochu přehlížela, že pro předškoláka ještě moc těžký, ale až dnes jsem zjistila, že to má integrovaná i pravidla pro zjednodušenou rodinnou verzi

Krásná tetrisovka, vcelku jednoduchá pravidla i v běžné verzi, ještě jednodušší pravidla pro hru s menšími dětmi a jako bonus se dá hrát i sólo.

A ty kočičky, žejo. 

Máte/znáte ještě nějaké kočičí hry? Známe a hrajeme Batamiaou, Chop chop, Kotki, Pelíšek, teď ten Ostrov koček. V merku mám Kočičí klub, naopak Výbušná koťátka mě moc nezaujala. Bezva byly Pikantní kočky, ale to ještě nejde hrát se synem.

Budu ráda za další kočičí tipy, jestli máte něco v rukávu. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 28. července 2022 21:57

Potřebovala bych deskovku pro 5 pubertaku. Tak od 12 - 13 let. 

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 28. července 2022 22:19

continuity a další indicie dáš? Spíš nějakou párty hru,  kvizovy, fantazie, unikovku, strategii...? Krátkou/dlouhou, na doma nebo cestovní malou?