Jo, ty to radši ani nezkoušej. Vzpomeň si na v zásadě neškodnýho gumovýho přítele! ![]()
Domáce spotrebiče
barbucha to radši papiňák. (Guláš dělám tak jednou za rok)
Tak haranti jsou nenáročný strávníci ![]()
barbucha haha, to je dobrý vtip ![]()
(z guláše by jedli jen knedlík)
No právě. Tam je jedno jestli to uklohníš v papiňáku narychlo nebo se s tím crcáš x hodin. To máš jak špagety zalitý kečupem, harant tomu dá přednost před pasta bolognese ![]()
barbuchaJá to chápu, já třeba plánuji, vstávám brzo, a vařím i dopředu, ale jak říkáme s oblibou se segrou, děláme to jen my dvě krávy:D. Ono to nějakej čas, plánování, zabere a ukroji z něčeho jiného. A taky co je pro tebe sváteční regiment má třeba Evaeva každej víkend doma, takže prostě leckdy nemáš nakoupeno, nevis den předem co a pak zas se to snažíš dohonit rano v papinaku...
Karja ja teda, když nestíhám udelam toho lososa, nebo špagety, čočku, nakonec i rizoto je celkem rychle a většinu z toho doma mám. Když vím, že budu tři hodiny dusit hovezi, musím se stejně předem nachystat, protože nemám běžně v mrazáku hovězí maso na guláš.
Pak to udelam často tak, že v sobotu u jednoho uvařím i guláš na neděli, a pak připravím už jen přílohu. Obecně často vařím rovnou na celý víkend, já se u toho jednoho jídla občas nudím, jak furt na něco čekám.![]()
A zásadně kvůli vaření nevstávám. To už musí být.
continuityJá taky zásadně kvůli vaření nevstavam, ale když už jsem vzhůru, tak hnedka vařím brzo rano, abych s dětmi mohla jít před obědem ještě ven;-). Já teda třeba hovězí na polévku mívám vždycky v mrazáku, různá masa na vývar, a nebo chápu, že to má někdo nakoupeno, ale nechce být přesně celé dopoledne doma, večer to nestihl, tak to soupne do papinaku.
Karja já maso vařím jen o víkendu a prostě to potřebuju ideálně udělat mezi 10 a 12 sakumprásk
Odpoledne se jde ven a večer už se mi nechce dělat nic většího. Ale vzhledem k tomu, co jsou děti ochotné jíst, tak nebýt mimina, tak papiňák vytahuju jednou za půl roku.
Tyhle zdlouhavější věci vařím den předem. Ale na guláši je stejně nejpracnější usmažit správně to množství cibule, což mě nebaví a proto se tomu radši vyhýbám a vařím místo guláše spíš tokáň.
Taky vařím nejradši rovnou aspoň dvě jídla najednou. U plotny tak strávím v podstatě stejnej čas, ale výstupů je víc
Klidně vypínám sporák třeba o půlnoci.
A vstávat dřív kvůli vaření by mě ani nenapadlo, nemám většinou chuť ani snídat, natož něco ochutnávat nebo po ránu čuchat výpary z masa, uf.
barbucha já teď dělám hodně pečená masa, to všichni celkem jedí a dělá se to samo. (Takže mám i chvíli volna, pokud všichni vypadnou ven). Ale vstávat kvůli vaření, to by mně teda taky nenapadlo![]()
To já ještě kolikrát v sobotu v 10 nevím jestli budeme doma nebo jedeme na výlet, když budeme doma, tak někdo musí na nákup, aby bylo z čeho vařit, takže cca v 11 se začne vařit. Ale někdy vytáhneme i expres menu, to máme všichni rádi ![]()
JankaM já nakupuju na víkend na rohlíku, takže v pátek odpoledne nebo večer tak, aby přijeli v sobotu v devět. Pokud jdeme neplánovaně na výlet, tak maso šoupnu do mrazáku místo do trouby ![]()
Máte někdo zkušenosti s horkovzdušnou fritézou a jaký typ případně? Chtěla bych ji koupit jako dárek rodičům, moje představa je, že by si v tom mohli chystat rychlý oběd, třeba kuřecí plátek a pečené brambory a tak, aby ušetřili čas a kvůli dvěma plátkům masa nejela celá trouba.
Černá kočka Je to taková ta fritéza bez oleje? To má mamka a není to dobrý, je to takový jalový, není to ani pečený ani vařený ani smažený. Já bych to pro sebe domu nechtěla, vůbec mě to neoslovilo. Ale třeba je hodně druhu, máma má takovej kde je jen jeden šuplík a jako dělá v tom minimálne a jen ty hranolky asi vždycky když má pocit, že ji to dlouho leží na polici.
Černá kočka mam a ono záleží ako su zvyknutí variť. Robi sa v tom inak , mam to rada na zemiaky, zapekane cestoviny, , rozpekany syr, a pod. Da sa v tom robiť veľa ak by ich bavilo si to pokúšať. Spýtaj sa radšej aby to zbytocne len doma nezavadzalo. Ja to vyuzijem cez týždeň ked sme doma dvaja.
Jo a da sa dokúpiť papierová vložka, v čom to jedlo môžeš pripraviť a vsetko je čisté.
Mam Delimano
Černá kočka my mame mensi Phillips. Prijde mi to jako rychlejsi trouba. Ja vareni nemam rada, moc mi to nejde a tohle je dobry, ze u toho clovek nemusi stat a hlidat to, vetsinu veci staci jednou otocit ci promichat. A ma to casovac a samo se to vypne. Jedina nevyhoda je, ze jak je to maly, tak se neda udelat platek masa a brambory v tom samym najednou. Na jednoduchou a rychlou pripravu jidla mi to prijde dobry. Jen bych priste vzala trochu vetsi.
Černá kočka Tak jestli o tom sami mluvili, tak jim to kup. Já to soudim podle naší rodiny, my jsme všichni hrozně jakoby konzervativní no:D. A když se jim to nebude líbit, tak ti to za rok daj a je to;-)
Friga Já jsem viděla fritezy, co už mají dva ty šuplíčky a na ilustračním obrazku právě byly právě v tom hozené dvě ruzné věci...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)