Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. července 2019 07:34

slniecko no vubec to nadobi neumylo....ale fakt strasny,sem pokazdem umyti nadavala.uz sem myslela,ze je snad rozbita "nova"mycka,ale ne stacilo vymenit tablety.

jeste je doma mam ,nespotrebovala sem vsechny,to fakt neslo.pritom finish by mel byt na urovni somatu....ani nahodou.

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 17. července 2019 08:41

slniecko tablety pouzivam jakykoliv a celkem nevidim rozdil, ale bez niceho to neumyje ani hrnky od kafe/caje prece? 

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 17. července 2019 08:54

Potrefenáhusa A myje to dobře, s tím ekopráškem? Já jsem kdysi zkoušela od Feel eco něco na praní a zbaběle jsem se vrátila ke klasice. Ale už je to dost let, třeba to mezitím nějak vytunili?

Od Sonettu jsem před časem měla mýdlo na ruce a úplně nádherně vonělo, musím si ho zas někde objednat.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 17. července 2019 08:57

letfenixa Jediné, co mne ani trochu nenadchlo, byly ty polštářky od Jaru, jinak jsem rozdíly taky nevypozorovala.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 17. července 2019 09:27

Zina feel eco byla taková divná značka, ty gely nepraly vůbec, ale teď mi přijde, že to malinko vytunili, ten prášek na nádobí mi přijde ok. Ještě i terra verde mi přijde hodně vylepšená, ale prášek do myčky nevim, jestli dělaj, jestli jo, tak jsem ho nezkoušela. A Sonett je pro mě asi bezkonkurenční ekoznačka, ty mejdla na ruce jsou boží (měsíčkový! - u nás to maj v lokálním shopu se zdravou výživou u práce, ale myslim i v biooo v kotvě jsem to viděla)

já ty běžný tablety nemám moc ráda,  takový ty, jak to úplně omeje barvy třeba z etikety na sklenici od okurek, prostě to meje až moc :-)

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 17. července 2019 10:43

viktorka_od splavu zaschnuté nie. Veď nepíšem, že nikdy nepoužívam prášok, len niekedy sa na to vybodnem, pokiaľ tam nie je nič podobného. A napríklad keď boli prckovia úplne malinkí, tak sme úplne vylúčili leštidlo (a teraz rozmýšľam, že vlastne ani neviem, či sme ho ešte niekedy zaradili - ale ono je asi vo väčšine tých tabliet) a ich veci som schválne dávala zvlášť bez prášku. Plus som k tomu teda pridala dudle:))). A trebárs keď tam ide pekáč od mäsa, tak zas dám tabletu celú (alebo keď som lenivá ju prepoliť ).

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 17. července 2019 10:48
Reakce na Potrefenáhusa:

já ty běžný tablety nemám moc ráda,  takový ty, jak to úplně omeje barvy třeba z etikety na sklenici od okurek, prostě to meje až moc :-)

​Počuj, toto z vlastnej skúsenosti neradím, s tým som mala problém, pokazená umývčka a keď už pán opravár netušil, čo ešte by to mohlo byť, tk ho napdlo sa ma spýtať, či tam nedávam zaváraninové fľaše s etiketami, no ja že samozrejme, tak okamžite vybral už nviem čo z tej umývsčky a vyčistil, potom sa zázračne spustila. Že to lepidlo z etikiet sa pri umývaní rozpúšťa, ale potom sa tam niekde postupne ukladá.

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 17. července 2019 10:50

slniecko aha, já myslela, že je problém v tom papíru, co případně zacpe filtr, tak děkuju

(ale tak třeba vaničky od nanuka ty klasický tablety uplně odbarvěj)

jinak mi teď přijde, že to na ty sklenice lepí kdoví čím, že to nejde vůbec ničím sundat, ani se to neodmočí ve vodě, papír furt drží jak helvétská víra

Offline NAmofo
179 příspěvků moje polička 17. července 2019 13:34

letfenixa Tablety nebrat, hlasuju pro prášek. Třeba sklenice prý tablety zničí vcelku spolehlivě, mám to od opraváře. Já jsem si myslela, že jsou už starý (koupené z druhé ruky), ale začly pak “mlhovatět” i nové. Ty tablety jsou normované na nějaký poměr skla/porcelánu/příborů (plast si ani nejsem jistá) a při jiném poměru by to mohlo mýt blbě, tak jsou děsně silné. Navíc matou senzory, proto se musí oznámit myčce, že máš tabletu, protože jinak myčky dávkují prášek/leštidlo/sůl podle potřeby. Tablety jsem odložila na drhnutí a už bereme jenom prášek. Používáme buď Sonett nebo místní obyč, žádné leštidlo. Leju tam ocet, silnější koncentraci, a nádobí báječné.

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 17. července 2019 14:12

NAmofo ja pouzivala kdysi prasek, taky se mi zdal lepsi ale u nas snad uz vubec neni k dostani:-(

Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 17. července 2019 14:25

NAmofo Zarinya Já používám jen tablety zrovna Finish už 20 let. Teď mám novou myčku, když stará odešla po 19 letech. Ani stará ani nová mi žádné sklo nezničily (dávám tak komplet vše).  Málokdy musím něco domýt a opravdu to nedělám, jak moje kamarádka, které předmyje nádobí v ruce a potom dá do myčky.

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 17. července 2019 15:09

Používám Finish taky - v tabletách -  a zmatněl mi tři sklenice z Ikey, takové ty nejklasičtější. Zajímavý je, že se to stalo jen s těma třema, zbytek nezmatněl ani po 5 letech.

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 17. července 2019 15:56

Přihodím dotaz - asi blbej - jsou mezi sušičkama velký rozdíly ve výkonu? Mám prádelnu i možnost sušit venku, sušičku používám jen na ložní prádlo, protože z něj spolehlivě vyfouká psí chlupy, větší využití neplánuju. Stará (asi 25 let) uměla jen teplej a míň teplej vzduch, na naše potřeby to stačilo, víc od toho vlastně ani nechci.
Je něco, co by mě u těch levnějších mohlo štvát?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. července 2019 16:20

Renusatko ja finish nemela poprve,ale naposled tedy urcite...uz nebudu zkoumat zda jiny druh je lepsi ci horsi nebo to byla nepovedena krabice.Nadobi to neznicilo,jen to proste vubec nebylo umyty,nic nepredmyvam a hodlam v tom pokracovat.:-)

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 17. července 2019 16:24

Zina mě neštve nic, mám bosch. Vyhnula bych se teda těm úplně low-endovým značkám

Offline Mohučanka
7112 příspěvků moje polička 17. července 2019 16:45

Já mám taky tablety Finish a nekazí se vůbec nic. Myje to dobře. Problém dělaly etikety od skleniček od dětské potravy, cosi ucpávaly, ale na to jsem pak přišla, nechala myčku opravit a od té doby je slupuju.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 17. července 2019 18:02

Taky jste to mohly s tema etiketama napsat predtim nez jsem tam umyla tech 20 zavarovacek.

Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 17. července 2019 19:36

continuity teď právě umývám sklenice od mamky

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 17. července 2019 19:45

continuity tak ale ja som to robila roky a pravidelne, jedenkrát asi veľa nespraví...

...aj keď 20? hm....

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 17. července 2019 19:46

Zina Indesitka ma štvala neskutočne, lebo jej 3x za dva roky museli vymeniť komplet motor....že ju vraj asi dosť používam...no a načo som si ju asi tak kúpila ?