Tady se vi vsechno, tak to zkusim. Chtela bych si poridit parni cistic/mop hlavne na porezni dlazbu, vinyl a vzorovane reliefni dlazdice. Nejake tipy?Vlastnim nejmensi parni cistic Karcher a ten je skvely. Na umyvadla, baterie atd., tak uvazuju tu nejvyssi radu Karcher. Nemate nekdo? Mam opravdu hodne podlahovych ploch a klasicky mop me proste stve, ze to neni uplne ciste. A postupne dodelavame dalsi mistnosti, tak si to chci do budoucna co nejvic ulehcit. Vysavam technickym vysavacem, na mensi uklid robotickym, takze vysavacu mam dost a asi nepotrebuju nejaky kombinovany pristroj (jeden jsem dostala ale ten je tak na cistou loznici a ne na chodby atd.). Diky
Domáce spotrebiče
Makara Taky mame roombu a rekla bych, ze vydrzi tak hodinu, ale vetsinou se mi nekde sekne driv
continuity Sweet Potato viktorka_od splavu Evaeva Janulik03 Jos diky vsem za sdileni zkusenosti. Dame mu teda sanci. Treba se ta baterie po par cyklech vylepsi. Nebo ho holt budeme poustet nadvakrat.
Makara já taky vůbec nevím, máme asi 70 m2, ale nikdy ho nepošlu po celém bytě najednou.
Mohučanka ja prave mela predstavu, ze rano ho vypustime a odpoledne po navratu z prace/ z vyletu bude uklizeno cele patro. No, tak to budeme muset rozlozit.
Jos nevím, kolik je dalších vyšších modelů, máme Kärcher SC4, jsem s ním maximálně spokojená. Máme všude jen jeden typ dlažby, jsou to lehce drsné mrazuvzdorné dlaždice, žádný lesk. Takže nedokážu říct, jak funguje na různé povrchy. Nelituju ani koruny za něj, na podlahy je super, podle mopu nesrovnatelně rychlé a pohodlné, a úplně úžasně vyčistí dvířka kuchyňské linky, které máme ve vysokém lesku. Žádný hadr a žádný čistící prostředek ta dvířka takhle nevyčistí.
Pinot Noir Super, dik. Asi je rozhodnuto. Jeste je varianta 5, ale nevim jestli to uz neni zbytecne velke a neskladne. Kamaradka ma parni vysavac a tepovac Karcher a pry na podlahy nic moc, tak ten asi nechci. My nemame hladkou zadnou podlahu a hlavne dlazba v koupelne a chodbe je sice krasna, ale na udrzbu dost narocna. My mame tech ploch opravdu hodne. Od rodicu jsem pred par lety dostala jako darek vysavac s mopem Concept, ale to je fajn tak na loznici a detsky pokoj atd, kde to vyuzivam. Ale vykon to moc nema.
Jos ale podlahu je teda potřeba před mytím párou dobře vyluxovat. Ale to vlastně před jakýmkoliv mytím.
Pinot Noir S tim pocitam. Mame velky technicky vysavac, ono s tim nasim psem a krbem a vsim to ani jinak nejde. Ten nas kombinovany vysavac s parou mi prijde, ze malo saje a ta para taky neni nic extra. Takze ve vysledku ho muzu pouzit jen tam, kde skoro nikdy neni bordel
.
Jos Máme parní Kärcher asi 20 let. Dva motory, dvě nádrže, pěkně těžký, ale vyčistí všechno. V té době nebylo běžné, aby vytvářel páru a zároveň vysával. Mmch. jediný způsob, jak uklidit hrubé lino. Děti uklízí s nějakým parním tyčovým Philips a dá se, ale nic moc.
Zeptám se, u toho parního čističe na podlahy tu hadérku co vytírá měníte na každou místnost? Vůbec nevím jak to funguje na ty podlahy.

Kan používám to jen v přízemí, kde máme kuchyňoobývák, chodbu, koupelnu a záchod. To projedu jedním hadříkem a pak ho hodím do pračky, kde se s příštím praním vypere. Mám jen jeden, ale už bude na čase pořídit si nový. Základ je mít předem dobře vyluxováno. Pokud by nebylo, bylo by asi potřeba mít těch hadříků víc.
Pinot Noir Díky, u nás se mění druh podlah parkety/dlažba, tak to musím nastudovat.
Kan nevím, co snesou parkety, tak jen upozornění, že podlaha zůstává dost mokrá.
Můžete prosím doporučit elektrický kartáček ? Děkuji.
Alice7 philips sonicare. Rada dle financnich moznosti
Candance díky, finanční omezení není, jen pokud koupím např. nejdražší, využijí se všechny funkce ? Např. u Oral -B jsem se ztratila ...
Alice7 Já mám Oral-B, řekla bych střední cenová kategorie, a i tak všechny funkce nevyužiju. Používám jen jeden typ hlavice a jeden režim čištění, pak velmi oceňuju tlakovej senzor a měření času, to by mi vadilo, kdyby to kartáček neměl, ale jinak nepotřebuju nic. S doprovodnou appkou, která k tomu je ke stažení, jsem si vyhrála tak první měsíc, než mě to omrzelo, ale byla to docela sranda.
Alice7 Oral B určitě ne, není úplně nemožné si s ním sedřít sklovinu. Nějaký sonický určitě. Nejlépe ten Philips.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)