Marbuša obchody fungují, zavřené jsou od pondělí 16.3. školy, skolky a univerzity a taky restaurace, bary, cofeshopy ...
Pozitivních pacientů cca 1700
Marbuša obchody fungují, zavřené jsou od pondělí 16.3. školy, skolky a univerzity a taky restaurace, bary, cofeshopy ...
Pozitivních pacientů cca 1700
slniecko Nejde o nic tajného, zatím míchám s těmito složkami:
1000 ml 96% kosmetického lihu, 225 ml demineralizované vody, 100 ml 98% glycerinu, 50 ml koloidního stříbra, 15 ml tea tree oil.
(V procentech: 72% lihu, 16.2% demineralizované vody, 7.2% glycerinu, 3.6% koloidního stříbra, 1% tea tree oil)
jakmile mi dojde koloidní stříbro, nahradím ho 3% peroxidem vodíku.
Pokud někomu vadí vůně tea tree oil, lze nahradit mentolem, který rozpustíš v lihu.
Vďaka! Demineralizovanou vodou sa myslí destilovaná? Môže byť bežná z drogérie?
Tá "vonná" zložka je asi jedno, čo je tam, nie? Nemám tea tree toľko, mentol vôbec, zas ale mám materinu dúšku (a milió iných EO), tá by mala byť síce tiež ľahko dezinfekčná ale podstatný je ten alkoholový základ.
Mám nejaké zásoby parfumérskeho alkoholu, začnem pokusne s tým, a mezitým sa poobzerám po zdrojoch. Musím zistiť, či mám ešte glycerín doma, ale ten keď tak asi nebude problém zohnať.
Píšu sem a obracím se hlavně na prďola , ale i na ostatní, zda neví, kde sehnat peroxid vodíku a glycerol. Pak můžu rozjet desinfekci v Brně..
Já jsem se rozhodla "uvařit" si to o víkendu, ale vypadá to, že už není líh ani peroxid. Jako peroxid dáme v rodině dohromady, glycerin mám, ale co je s mojí objednávkou ethanolu, to ví jen bůh.
Pavlena Drogerka na Václavské nebo Orlí mě napadá, tam tyhle chemické věci bývají.
Ten glycerol není úplně nutnej, to se tam dává "jenom proto", aby to tolik nevysusovalo ruce. Zásadní je proste ten vysokoprocentní etanol...
andulka01 <3 To budou anabaze! Muzu vvam na to jezdeni pripadne podarovat i respirator/y (mozna, musela bych kouknout, jestli nam pak zbyde obema. Dvojkovy teda).
domenica jasně, počítám s tebou ![]()
slniecko Vonná složka opravdu není vůbec důležitá, já jsem se jen snažila, aby zbývající složky k těm 70% lihu byly co nejvíc dezinfikující. Jinak můžeš samozřejmě použít jakýkoliv EO, který má antibakteriální vlastnosti (levandule, pomeranč, ...) anebo taky žádný ![]()
Glycerol - jak píše eM - hlavně zabraňuje extrémnímu vysušování rukou. Ale dezinfekce + následně použití krému to taky řeší
Tady na jihu nic na výrobu desinfekce není. Já tedy mám pohotovostní zásobu cca 70 litrů slivovice, ale ta má jen 51%. Asi začnu bartrovat litr za litr.
eM ten vysokoprocentní právě mám a lahvičky taky.
slniecko Ještě k té vodě - demineralizovaná je něco jiného, ale pokud nemáš, tak ji s klidem nahradíš destilkou. Možná budeš mít výslednou dezinfekci jen trochu zakalenou, ale to neva ![]()
prďola vďaka!
prďola paktofonika holka hnědooká Solathis Pohybuji se pravidelně Praha 4, Praha 2 - Nupaky, pojedu i k barbucha , jezdím autem, takže můžu sloužit jako kurýr i do jiných částí Prahy. Ať zbytečně nejezdíte MHD.
Tak jestli stejně rejdíš po Praze, tak by to bylo super! ![]()
Až budeš mít cestu ke mně, dej vědět...
Na seznamu zájemců o dezinfekci mám tyto nicky:
paktofonika Sweet Potato baltik RoSa Marbuša coralline Korsičanka mnum barbucha 999 Dadoo rasaNori jerry Catherinne continuity Lu holka hnědooká Solathis Pavlena domenica yoyo
Pokud jsem nechtíc někoho vynechala, dejte mi prosím vědět
Přemýšlela jsem, jak nejlíp zorganizovat komunikaci ohledně distribuce, protože hromadný chat ani SZ mi nepřipadají nejvhodnější. A došla jsem k tomu, že normálně založím extra vlákno, jak jsme zvyklé u porcování vůní (my na podobné případy máme vlastně natrénovano!
).
Tím uvolníme toto vlákno pro případné jiné návrhy a v extra vláknu to bude i pro mě daleko přehlednější.
prďola Jasně, díky.
clothilde A co roušky? Máte? ![]()
prďola OK
prďola Mame se psat znovu do porcovaciho vlakna, abys mela prehled?
A jsi poklad!
holka hnědooká nemusíte, já to tam teď přepisuju i s dalšími informacemi. spíš budu potřebovat doplnit ty další informace kvůli distribuci.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.