Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Catherinne
10528 příspěvků moje polička 15. října 2020 21:59

ionicera tak hlava se mi točí od jara, je to hnusný, ale zvykám si. Teď, z respirátoru, mě bolí už třetí den v kuse.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 15. října 2020 22:01

Catherinne Taky mám respirátor. Fakt chápu, když se zkracuje otvírací doba. Je to náročný.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 15. října 2020 22:33

Kokoska Sweet Potato 

Nene, mě příšerně sere tohle zoufalství. Páč to není nic jinýho... nedokázali zařídit lidem základní ochranu, která kurnikšopa sestává z věcí - roušky, vakcína, imunosupresiva... a teď skuhraj jak plačky a nechávaj to jakože na lidech! Doprdele jak můžou lidi ovlivnit dostatek roušek na trhu například? Ano, můžou si je ušít, když zjistěj že je celej slavnej stát na hovno.

A jak si maj ušít ty vakcíny?!

Takže zodpovědný činitel předstoupí před národ - provázen skvadrou najatejch votroků protože alibi - a zabrečí, ať se každej stará sám vo sebe?!

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 15. října 2020 22:36

barbucha na druhou stranu, já bych to i brala - starejte se o sebe, my dem dom a ať to veme někdo jinej:-)

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 15. října 2020 22:40

viktorka_od splavu 

Já to neberu. Protože místo aby přiznali že vědí/uměj hovno zařídit, zahlcujou tě zákazama.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 15. října 2020 22:40

Mám blbý dotaz na někoho,kdo se teď v tom aktualne pohybuje,dá se říct, jak moc je potenciálně riziková sestra pracující na ARU ve fakultní nemocnici?

Naši stále jedou v režimu jak kdyby se nás covid zas až tak netýkal a to navzdory tomu, že má máma problémy s imunitou, jsou v těsném kontaktu s mou 80ti letou babičkou a já sama beru léky na potlačení imunity a mám 4 měsíční mimino a už mě tím fakt nebetyčně štvou. No a teď si pozvali na návštěvu kamarádku pracující na ARU a já z toho mám na jednu stranu blbý pocit, ale zase si říkám, jestli takovýto člověk nebude naopak " bezpečný" protože se v práci 100% hlídá...

Offline coralline
2218 příspěvků moje polička 15. října 2020 23:13

ionicera Na jednu stranu chápu, že personál si to v rouškách zrovna neužívá a fakt upřímně jim nezávidím, na druhou stranu do lékárny lidi prostě musí. Takže když ty samostatně stojící zkrátí otevírací dobu, lidi, který můžou až po práci, půjdou do těch otevřených - v obchodních centrech. Ty mají do večera.

Každopádně já jsem si vzala ponaučení a budu to napříště kontrolovat vždy.

Offline Ginevra
896 příspěvků moje polička 15. října 2020 23:21

continuity 

Co, ten člověk, co vede projekt e-Rouška, se jmenuje JiRouška?

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 16. října 2020 07:54

Korona-dětský dotaz-na příští týden u nás ve škole otevřeli jídelnu a můžeme děti přihlásit na oběd....jsem taková rozpolcená, na jednu stranu bych to pochopitelně velmi uvítala :-), to domácí dětské vaření je na domácí výuce snad nejhorší. Na druhou stranu mi připadá fakt na hlavu, že do školy nesmí-když ještě tam chodili, obědy měli přísně rozdělené a drželi se po třídách (navíc první i druhý stupeň má vlastní jídelnu)....a teď je tam během hodiny a půl nechají nahnat úplně všechny, od prvňáků po deváťáky. Je jasný, že toho nevyužijí všichni, ale stejně. Co si o tom myslíte? 

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 16. října 2020 08:05

Garfie 

Asi bych taky byla rozpolcená. Já jsem vlastně ráda, že už to nemusím řešit, syn má zas rýmu a kašel. Zrušila jsem školku na celý příští týden. Měla jsem pocit, že ho tam posílám pro covid. Jak jsme všichni ostatní téměř bez kontaktů a on v tom uprskaném kolektivu... U nás už je snad půlka školek zavřených kvůli pozitivním testům. 

Offline Lilly_Ku
4399 příspěvků moje polička 16. října 2020 08:06

Garfie

Neposlala bych je tam. Nechapu, ze to je vubec povolene.

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 16. října 2020 08:08

Garfie jako dítě bych matku nenáviděla, kdyby mě poslala do školní jídelny, když jsem jinak doma . Takže já mám jasno covid necovid.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 16. října 2020 08:09

Lilly_Ku Taky mě to překvapilo. Ještě bych asi pochopila, že jim třeba jen vydávají jídlo do kastrůlků, ale normálně se tam můžou najíst, bude tam i dozor....

Pinot Noir Já jsem mizerná kuchařka, děti možná budou rády

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 16. října 2020 08:09
Reakce na Pinot Noir:

Garfie jako dítě bych matku nenáviděla, kdyby mě poslala do školní jídelny, když jsem jinak doma . Takže já mám jasno covid necovid.

​Nojo, to taky! 

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 16. října 2020 08:17

Garfie a nejde ty obedy vzit domu? Je to daleko? Dite bych tam najist neposlala, prijde mi to nesmyslne, stejne jako otevrena druzina, kdyz jinak je skola zavrena.

Offline bram
4092 příspěvků moje polička 16. října 2020 08:18

Garfie kolegyně mi říkala, že u nich na základce na Praze 4 tam chodí celkem asi osm dětí. Tak bych si asi obhlídla, jak to tam vypadá a podle toho se rozhodla. Zas dětem by ta procházka mohla prospět, tobě to pomůže a když tam bude bezpečno, proč ne. 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 16. října 2020 08:26

bram No to jsem si právě říkala, že by aspoň vypadli na procházku....problém je, že je musím přihlásit předem, tj. dnes do desáté dopoledne :-)

Kokoska Docela jo, je to dvě zastávky autobusem, na pěšky asi 20 minut. Mohly by jezdit na kole, ale to už s plným jídlonosičm vůbec. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 16. října 2020 08:30

Sairon Nechci Tě strašit, ale už jsem tady psala, že kolegova manželka pracuje na JIP a bylo jim důrazně doporučeno, aby se netestovali. Bojí se, aby v případě pozitivity ostatní nemuseli do karantény, takže jedou stylem radši nevědět. Prý mají pro pacienty přísná pravidla, při vstupu měření teploty apod., ale pro lékaře a sestry to neplatí. Kolega i manželka jsou smíření, že to určitě dostanou dříve, či později.
Takže pokud nejsi zdravotně v pořádku, tak bych si návštěvu odpustila. Třeba to budou mít v práci této konkrétní paní jinak, ale s léky na potlačení imunity bych teď raději vypustila asi jakoukoliv návštěvu.