Josefa co omacky, muzes? pecene maso mi uplne setrne neprijde.. rizota, jemne omacky, dusenou zeleninu.. mame ted pul metraku “domacich” brambor ve sklepe, takze varim porad neco s nimi, treba spenat, mrkev, hrasek, koprovku..
Jídlo a vaření
dynda te zeleniny jsem se spis bala ale mimo zeli ji asi jako polivky zaradim, diky. Quiche teda vubec neumím a dietní si ani neumím představit :)
viktorka_od splavu no jako pečene maso si predatav bilou rybu prakticky na vode a kruti prso s novym korenim taktéž prakticky na vode (to je mimochodem muj ověřený recept pro dietare :)
Rajskou ja rada, ale zase ji neji syn, spenat dtto, u koprovky bych se bala smetany, a krome toho mi ted strašně nevoní kopr.(těhotenství) mrkev mi po nemocnici uz prave trochu leze usima. Chut mam samozřejmě na carbonara, bramborak, palacinky s tvarohem a podobně
no asi u pristiho vyvaru, stahnu kus masa sobecky k rajske/spenatu :) diky za vsechny tipy
Josefa Nevím, co máš za problém, ale omáček a polévek zahuštěných jíškou, jak tu někdo radí, bych se bála. Spíš vše netučné, jen na vodě. Drůbež bez kůže.
Josefa Mouku bych se snažila omezit rozhodně, ty polévky a omáčky bych teda určitě nedala, už jen co k nim mě nenapadá. Já bych zkusila cizrnu, čočku, quinou, z toho saláty nebo rozmixovat na polévku. Vejce se daj taky upravit na pár způsobů nebo avokádo, to já jím na tuny.
...tak nejez, když nemáš na nic chuť. Až tělo doopravdy vyhládne, bude Ti chutnat cokoliv. Byť by se točila vě dietní jídla.
No, já jsem zastáncem toho, že se má jíst to, na co má člověk chuť. Samozřejmě v přiměřeným množství, případně zkusit pár soust a když je žaludek ok, tak v pohodě.
Jako trápit se jídlem, co mi nejede.? Nic pro mě.
Jinak - dietní, šetřivé je téměř vše tepelně zpracované vařením, dušením(vč ovoce a zeleniny),
brambory, rýže, různé obilné kaše.
Omáčky bych zahušťovala rozmix. vařenou zeleninou a trochou smetany, a klidně k těstovinám.
Člověk má mít z jídla požitek![]()
Josefa no nevim, asi je tezky radit kdyz nikdo nevi co ti je. v nemocnici ti dali nejaky navod? treba bez tuku je imho zlucnikova dieta, vyslovene na zaludek dostal znamy doporuceni pit slehacku a zivit se vyhradne mlecnymi vyrobky:-)
No, to prave nevi moc nikdo, co mi je.. Tak se ridim spis tim co jde a do normalu se vracim opatrně. Jako hlad mam, ale dost casto me u jidla prejde. I normálně jsem bezlepkar, a nekdy i bezlaktozar, takze ty ruzne dietni varianty zahustovani mam zmaknute. Na mléčné veci mam překvapivě chuť ale bojim se trochu a to tucne mi myslím momentálně dobře nedela.
Jsem ted kralovna kompotu :D zdravotní rady necekam, to je jasne ze nejde, spis jsem rada za napady, ja si to pretridim :)
Josefa zvlast v tehotenstvi bych se ridila tou chuti
po troskach..
Josefa Tohle jsem presne ted zazivala. A nejlepsi kamarad ted byl broskvovy kompot.
Jak pise Miru jist az kdyz je opravdu velky hlad. Mne ted pomahaji hodne ovesne vlocky, ovoce (banany, mango) a netucna jidla typu ryze/kuskus/bulgur/jahly/pohanka+zelenina. A TOP jidlo za me kureci vyvar, ten mi tak nejak sedne vzdycky.
Tak jíšku (máslovou, předpokládám), vajíčka, smetanu ani luštěniny bych za lehké potraviny fakt neoznačila
Tučný a pečený maso, to bez komentáře...
Polívku bys musela zahustit jen částí použitý a rozmixovaný zeleniny... bramborová kaše, ovesná kaše by taky šly (až na to že bez mlíka je to takový chudý) a ovoce jak píše Luna (klidně i mixovaný, ať má žaludek co nejlehčí práci)- pokud máš chuť na mléčné výrobky, tak si dej kysaný (kefír, kysaný podmáslí), protože ty rovnou upravujou žaludeční/střevní mikrofloru!
barbucha Nikdo nepsal o peti volskejch vokach a skolni cocce![]()
Vlastně potřebuješ tzv. šetřící dietu. Receptů i návodů je plnej internet (pokud nemáš v dosahu nutričního terapeuta), a základ je nenáročný a hlavně snadno stravitelný jídlo. Co jde tak oloupaný, rozmixovaný, propasírovaný jak pro mimino.
No, nemělo by to škodit ani zdravýmu člověku ![]()
Josefa na jare jsem mela taky nejake problemy s travenim a hodne mi chutnalo pecene kure (bez kuze) s ryzi a k tomu jablecny kompot.
banany, svetly rohlik se sunkou varenou/dusenou, ne uzenou, nizkotucny platkovy syr, pudink
mozna italske rizoto by nemuselo byt spatne?
V listopadu obvykle na zmrzlinu nechodím. Dnes ovšem dkvělá melasa s vlašskými ořechy v Branické zmrzlinárně.![]()
Sweet Potato jej to ja muzu zmrzlinu v zime,lete,nejlepe kazdy den.![]()
Zarinya I na ulici, v zimě?
Sweet Potato na ulici si ji nekupuju nikdy,bud v kavarne nebo doma,nebo sebou domu.
joooo,sem zmrzlinoholik,ale lecim se,pac bych se nevesla mezi dvere.![]()
Sweet Potato Haha, takže jsi neodolala :-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)