Potrefenáhusa Byly to jedny z nejhezčích, všichni na to přistoupili :-). Otec nám udělal nakládanou zeleninu z toho, co vypěstoval na zahradě, ségra se mu snažila uplést svetr, ale v půlce předního dílu to vzdala, tak to i z jehlicema zarámovala...
Jídlo a vaření
999 krása!!!!
to s tim zarámováním je vtipný! (a pro mě šlápnutí na bolavej palec, jak to, že to vždycky tak strašně rychle uteče, ten čas před vánocema?)
Potrefenáhusa Taky jsem včera otáčela kalendářem
.
Potrefenáhusa super
hele ale to je fakt tězký, normálně člověk dusí 30 minut, jak se tam píše pak ochutná a když to není ono, tak veltšině dojde, že má pokračovat, ne tak Aspergerovi
, prostě se psalo 30 minut, tak konec..
mam doma, presny.
ale ta Florentyna je na tohle dokonala
Potrefenáhusa :D kerkovske rohlíčky oznacil muj muz za marketingovy trik na maly a krivy brambory a pomstu roku zároveň. Vubec to nezna, myslel ze to jsou prostě mrnavy blby brambory a strašně se smal, ze jsou doporučované prave na salát. No letos uz na to taky kašlu. :)
Hale, jak se tu probíral ten pečenej vývar, tak já si vygůglila recept a tam píšou, že se může odkrytej péct na 120 klidně celou noc..to se vyvaří ne, třeba za 7 hodin...nemam to radši přikrejt a péct třeba na kilo nebo míŇ?
Někdo tipy na boršč? Dík
Ounz vařit nebo v restauraci? :-))
Potrefenáhusa vařit :)
Mam chut na sekanou nebo karbenatky, davate neco jinyho nez jen cibuli, cesnek a majoranku? (kucharka pro dceru to tak ma, zaboha si nemuzu vzpomenout jestli babicka davala i neco jinyho - jeji byla uzasna)
...pepř a lžíce plnotučné hořčice
0zero7 recept na sekanou je něco jako recept na bramborový salát
za mě - hlavně hodně rohlíků, a česneku spíš víc než míň (a nerestovala bych ho:P
Ounz nevím, jestli ti to pomůže protože cely recept nezvladnu (nevarim ho ja) ale par tipu k "pravému domacimu": zvlášť vyvar z hovězího masa, zvlášť opect a dusit repu na male kousky s česnekem, pak se to s tou ostatní zeleninou da do vývaru s masem (zeli, brambory se vari v tom vyvaru ale az pozdeji pochopitelně). Zakysanou smetanu a hodně petrzele a kopru az rovnou do talíře. Je tam ještě "tajne koření" z obchodu s ruskymi potravinami, ale hadam ze pro to nepobezis :) i s bobkovym listem, novym korenim a tak je úplně dobrej :)
Josefa díky za tipy, už je uvařenej a způlky snězenej. V podstatě sme ale postupovali takto, akorát řepu sme měli už předem vařenou. A je asi poměrně zásadní uvařit ho den předem, ten rozdíl je značnej..ale na to jak moc sem byla skeptická včera, tak dobrý :)
Ounz jo, druhý den byva ještě lepší. Na tu chuť to chce mit dobry vzor, ktery clovek zna, to se tezko na dalku předá jak to ma chutnat :) ja ho miluju, ale je to na dlouhý vaření, tak uz dlouho nebyl.
Cibule do sekané by podle kuchařů, které znám, měla jít osmažená. Obávám se, že dosáhnout kvality sekané, jako měla babička, bude dřina. U nás to ani na jedné straně maminky neumí tak, jako babičky
Ale myslím, že do těch babičkovských se dávala máčená houska, což ty asi nedáš a je vymalováno... Pak na můj vkus ty sekaný byly hodně tučný, mně to tak rozum nedovolí udělat.
Ale neboj, dobrý to mít budeš. Já se u těch mletých mas řídím čichem - že ta směs musí hezky vonět i za syrova a klidně i ochutnám.
Kentucky Butter Bundt Cake. Pritel odkrojil a sezral "vzorek" nez jsem stacila vytahnout mobil. Pry je vyborny ![]()

MP Marge a recept máš?
Ounz kamarádka z Gruzie dělá všechno zvlášť, na jedný pánvi řepa na nudličky, na druhý cibule a kořenová zelenina, v hrnci se vaří zelí a brambory atd.
Do řepy se po chvíli smažení přidá trochu cukru, nechá trochu zkaramelizovat a trochu octa. Pak dává rajskej protlak. Smíchá se to až na konci, řepa si tak uchová úplně nádhernou tmavě červenou barvu.
A dělá boršč klidně i bez masa.
Kdysi na hodinách ruštiny nám vyprávěla učitelka, že se prej ruský hospodně do boršče předháněj a všechna zelenina musí bejt nakrájená na uplně stejný kousky, nebo třeba ještě vykrájená do různých kytiček apod. :-))
Ruský polívky jsou skvělý, já miluju soljanku, ale ještě jsem se ji nikdy neodvážila vařit doma. Recept je jak když pejsek s kočičkou vařej dort (olivy, kapary, kyselý vokurky, párky, všechno možný různý maso....), ale je to nejlepší polívka na kocovinu, jaká existuje (ještě o fous lepší než pho)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)