Hučák

09. ledna 2024 13:49
Offline nikka75
106 příspěvků moje polička 25. března 2024 12:44

Lama_z_Lana rysamona tak tepelné čerpadlo mají u nás na jednom domě, který je vzdálený tak 200 metrů, dělí nás holá pláň, ale my jsme ve třetím patře bytovky a tohle je rodinný dům, tak že by se to takhle neslo? Ale je fakt, že už mě to dříve taky napadlo. V tom případě se uvidí v teplém období, jestli je to ono

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 25. března 2024 12:48

U nas taky ted sambo rikava, ze slysi dunivy huceni. Ja to slysim jen kdyz se fakt moc soustredim, ale nejsem schopna ten zvuk udrzet, hned ho prestavam slyset. Ale jsme uprostred sidliste, tepelny cerpadlo tady urcite nikdo blizko nema.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. března 2024 12:51

711990 klima u někoho na balkoně?

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 25. března 2024 12:56

Evaeva nn to tady taky nikdo nema

Offline letfenixa
10243 příspěvků moje polička 25. března 2024 13:05

Lama_z_Lana tak zvuk sa šíri dosiroka dodaleka.

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 25. března 2024 13:14

Ono je to hlavně úplně jedno protože nikdo si nevypne tepelný čerpadlo nebo cokoliv podobnýho by to mohlo být jen proto že to Lamě vadí

Offline Lama_z_Lana
6593 příspěvků moje polička 25. března 2024 13:19

viktorka_od splavu no, tak pokud budu vědět zdroj, můžu si to nechat změřit. Pokud to nějaký limit bude přesahovat, tak se tím něco dělat dát (třeba i na mojí straně). Já teda to zjištění zdroje považuju teda za dost esenciální informaci. 

48190 příspěvků moje polička 25. března 2024 13:24

Lama_z_Lana Pokud to nikdo jiný neslyší než ty tak jaký limit by to asi mohlo překračovat

Jako samozřejmě řeš si co chceš ale úplně zbytečně vynakládáš energii 

Offline Lama_z_Lana
6593 příspěvků moje polička 25. března 2024 13:31

viktorka_od splavu i na to jsou. Když víš co řešit, dá se to řešit. Může to být blbost, která mě bude stát "tisícovku", vyžadující malou bytovou úpravu, revizi atd. Nebo to bude něco, co ovlivnit nejde a bude se asi stěhovat, protože zvyknout si na rezonující kosti v lebce fakt neumim.

Máš snad lepší návrh, jak to řešit? Nemyslím si. 

48190 příspěvků moje polička 25. března 2024 13:33

Lama_z_Lana jo a uz jsem ti ho psala:-) tak hodne zdaru.

Offline Lama_z_Lana
6593 příspěvků moje polička 25. března 2024 13:34

viktorka_od splavu myslíš to nedělat s tím nic? Hm. 

Offline Tyana
příspěvků moje polička 25. března 2024 14:28

Lama_z_Lana mně to zní, že to dělá tepelné čerpadlo/klimatizace. Ob tři domy má soused ve vyšším patře klimatizaci, je to tak 75m vzdušnou čarou od mé ložnice. Naštěstí ji používá jen v létě, ale v noci se pri tom opravdu nedá spát. Většině sousedů to nevadí, ale pro nas ostatní je to naprosto otresny.

Nevim, ty fotky nejsou dost detailní, ale připadá mi, ze vidím minimálně jednu klimu na střeše naproti, co vede do bytu pod ni...

Treba si tím nějaká trubka pritapi v bytě. Ve Středomoří si lidi jsou zvykli topit klimou, většinou nemaji central. Já bych takhle žít nemohla, vyzkoušeno v Miláně na týden, stačilo.

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 25. března 2024 14:42

Jako samozřejmě řeš si co chceš ale úplně zbytečně vynakládáš energii 

Az ti neco jednou bude opravdu hodne vadit a rusit te i ve spani, v klidu si sedni a prerikavej si tuhle mantru.

Offline Anema
1212 příspěvků moje polička 25. března 2024 14:47

Lama_z_Lana vyzkoušet to u sousedky je podle mě dobrej nápad. Co sousedi pod tebou, psala jsi, myslím, že jsou vstřícní dělat pokusy s topením. Pustili tě taky poslouchat?

Offline rysamona
1026 příspěvků moje polička 25. března 2024 16:40

Lama_z_Lana zvuk se šíří všelijak. Ty případy které zmiňuji to bylo většinou čerpadlo "u sousedů" nebo přes ulici apod. Rodinný domky. Čím starší či levnější čerpadlo tím větší problém. Někdy pomohla jen revize. Držím palce ať na to přijdeš 

Offline Lama_z_Lana
6593 příspěvků moje polička 25. března 2024 16:50

rysamona Právě, někdy u těhle zdrojů stačí pitomá revize. Klidně ji zaplatim .

Furt to bude menší náklad, než se stěhovat . Nedávno jsem někde četla, že pěknej bordel dělá i hromosvod, kterej mám na komíně, co mi prochází ložnicí. No máme teď s boyfriendem natipovanejch pár věcí (škoda, že nemůžeme zkusit tu vodu), takže máme o originální zábavu na dlouhé večery postaráno. 

Offline Lilly_Ku
4399 příspěvků moje polička 25. března 2024 22:35

ja sem napisu jenom jednou, ale Lama_z_Lana jsem taky hodne citliva na hluk a slysim veci, ktery jinym nevadi. je jedno v jakym byte, proste mi vadi zvuky ktery jini nevnimaji, zejmena to plati o nizkycj frekvencich. v minulem byte, kde jsem nemohla spat, jsem nakonec identifikovala souseda pres patro, co si poustel muziku, ale ten na me nakaslal, protoze si ji nepoustel moc hlasite a proste mu bylo jedno, ze kvuli tomu nemuzu v noci spat.

zhorsuje se to kdyz jsem ve stresu, unavena, v psychicke nepohode. dlouhodobe mi pomohlo celkove zvysit odolnost proti stresu, psychickou pohodu, mindfullness atd.

resim to tak, ze spim casto se spuntama, nebo si na usnuti poustim do sluchatek mluveny slovo. doma si nekdy beru noise cancelling, kdyz si chci opravdu odpocinout.

podle me tim patranim po zdroji ztracis cas a je to energie naprena neproduktivnim smerem. na tvym miste bych zasla k doktorovi, vyloucit neco vaznejsiho, a jinak bych nasla cestu jak ten zvuk odstinit (spunty, sluchatka) a postupne pracovala na psychicke pohode.

Offline Lama_z_Lana
6593 příspěvků moje polička 25. března 2024 22:58

Lilly_Kudíky za zprávu, jsou tam určitě dobrý pointy. Já samozřejmě  kromě "hledání zdroje" i na tehle věcech, jako je psychická pohoda ruku v ruce pracuju (ta stojí za houby i bez hluku). Ale asi nemoc z povolání, na každý problém se musí najít řešení.  Nejak neumím přijmout, že nevím proč, nevidím v tom plýtvání energií, naopak mi to pomáhá nepropadnout totálnímu zoufalství

Když spát nejde, mě pomáhá brown noise, špunty jak kdy, někdy to slyším i přes. Zkoušela jsem různý i calmery, ale tam efekt nic moc. Furt na mě skáčou ty loop špunty, ale tam jsem četla dost rozporuplný recenze. Odstínit to trochu jde, ale prostě mě štve doma chodit se sluchadlama (mám ty velký přes ucho, ty pomáhají i bez zvuku) nebo mít přes den v uších špunty. 

Já jsem hodně přemýšlela nad tím, že ač je ten byt můj splněného sen, pořád se tu necítím stoprocentně doma, asi že při tom stěhování a "rekonstrukci" se prodělalo, co mohlo. Ale ač na psychosomatiku věřím, tak si nemyslím, že je schopná to takhle hodně exacerbovat.  

48190 příspěvků moje polička 26. března 2024 06:37

Lilly_Kuno asi tak:-) ja jsem na zvuky hodne citliva, ale pokud jsem v psychicke pohode, tak mi vlastne nic nevadi/dokazu to odstinit. zato kdyz nejsem, je to jako spendlik pod kuzi

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 26. března 2024 12:29
Reakce na Lama_z_Lana:

Já jsem hodně přemýšlela nad tím, že ač je ten byt můj splněného sen, pořád se tu necítím stoprocentně doma, asi že při tom stěhování a "rekonstrukci" se prodělalo, co mohlo. Ale ač na psychosomatiku věřím, tak si nemyslím, že je schopná to takhle hodně exacerbovat.  

​Ono to hlavne nie je také jednoduché a priamočiare.

Prečo vlastne, keď do toho vkladáš tak neuveriteľné množstvo energie, vynaliezavosti a prostriedkov, túto cestu nevezmeš hoci aj len "tak toto sme si odškrtli"?