slniecko my jsme tam narazili jen smazene ryby (ale nechodili jsme teda do nejakych vyssich cenovych kategorii)
Ordinace 24/7
Ďakujem! Akože, že JA sa tam dobre najem, o tom nepochybujem ![]()
slniecko byli jsme vlani s dvěma kusy pubertaku a na jídlo stížnosti fakt nebyly.
Mám dotaz, často mě bolí hlava ale většinou to zachrání ibalgin a hodně vody plus kafe. Ale včera už se mi minimálně po čtvrté stalo, že to nerozehnal ibalgin ani nimesil, bolest se spíš stupnovala až jsem se pozvracela a pak teprve to trochu ustoupilo že šlo usnout. Vím že 2× jsem to prisuzovala avokadu (tu nevolnost) plus že jsem si nevzala prášek dřív, což jsem si vlastně řekla vždy když to tak dopadlo, ale je to migréna asi, co?
rasaNori nevolnost z avokada je alergie btw a funguje na to prasek na alergii:) jinak krome nimesilu muzes poprosit praktika, at ti predepise treba rosemig (ja mam strikaci do nosu, ale jsou i tablety) a pokud zabere ten, tak je to migrena. Ten rosemig je triptan, s tema by se to nemelo prehanet, ne vic dni za sebou, ne vic jak 10x v mesici apod. Ne kazdymu funguje tenhle triptan, ale treba pro me je jedinej co funguje, proto ho zminuju. Strikne se do nosu a zafunguje do 10 min. Jo a jeste je dobry si dat velkou davku magnesia. A samozrejme zkusit vypozorovat priznaky driv, nez to dojde tak daleko.
rasaNoripokud to není fakt migréna, ale nějaký typ tenzní bolesti, zkus si k tomu ibuprofenu přidat spíš paralen (většinou má každý doma, stačí tableta). Nimesil je úplně stejná třída a mechanismus, co ibuprofen a u nich se ten účinek vyssi dávkou ani kombinací nezvýší Ale i u té kombinace ibu+par jsou zaznameny o pozitivní účinky na lehčí typy migreny, dřív se tady snad dala sehnat ta kombinace i rovnou, zeď nemám přehled.
rasaNorita nevolnost může bejt proto, že to způsobuje krční páteř a ovlivňuje centrum rovnováhy. Tak se pak motá hlava a člověku je furt tak jako šoufl.
Asi bych nezkoušela nechat si předepsat léky na migrénu s tím, že jestli pomůžou, tak je to migréna
spíš se snažila vypátrat tu příčinu...
rasaNori ono je to spis jedno, kazdopadne ja nevychazim z domu bez prasku, nikdy. teda.. zasadne pokud ho nemam tak nastane pruser, i kdyz uz ty bolehlavy skoro nemam
Lama_z_Lana paralen je na bolest hlavy vhodnější? Já někdy taky mívám, naštěstí ne migrénu, prostě z nějakých objektivních příčin, nejčastěji únava, někdy to zkouším přejít, takže voda, kafe, něco sladkého, ale spíš i řeknu, že se nebudu trápit a beru si Ibalgin, ale ne vždy je ten výsledek uplne přesvědčivý
Aranel triptany jsou takový nejjednodušší test, jestli je to migréna. Ono to není podle čeho objektivně poznat, ty příznaky jsou různorodé, ale na žádné jiné bolesti hlavy triptany nezaberou.
rasaNorijá jsem tohle mívala jednu dobu a je to strašné. Fakt tlapkam. Ještě to může být od žaludku, když ti nic nezabírá, to taky může bolet hlava strašně, ani ty migrény takto strašné nemivam. Pak to nějak přešlo samo, ale sestra mi říkala, že to měla taky a zánět sliznice žaludku nebo co - ještě lze brát k těm ibalginum preventivně i Omeprazol. Ale fakt bych někam zašla.
Zkus nejakou neurologii, třeba pokus omyl ty triptany. A nejíst to avokádo. Jinak indukovaná bolest hlavy může vzniknout i z nesteroidních protizapalovych léků - to je největší riziko i nadužívání těch triptanu.
Držím palce.
rasaNoriprosím tě, já jsem na střední vypozorovala, že mi migrenozni bolest spousti banán - je to kvůli aminokyselině tyraminu a stejně tak to může spustit avokádo nebo zrající sýry, cokolada, c. vino atd. Prášek mi někdy malinko ulevil, ale skutečná úleva přišla až po vyzvracení. Pak už jsem tam ty prsty strkala skoro hned a pak ty banány přestala jíst. Teď už s nima ale problém nemám, je to zajímavý. Takže mi z toho plyne prostě to avokádo načas vyřadit z jídelníčku.
Karjamusíš zkusit jestli ti paralen zabere lip (mně třeba vůbec, ani ťuk, ale je to fakt hodně individuální). Lama_z_Lana asi myslela na tu kombinaci a když ti nezabere ibac, už si nemáš moc co doma kromě paralenu vzít a rvát k tomu nimesil nebo nalgesin je blbě.
711990 akorát že avokádo v tom hrálo roli 2x, ale už se mi to v sobotu stalo minimálně po čtvrté a to avokádo preventivně nejím od té doby.
Lama_z_Lana děkuji, příště vyzkouším, doufám že až za dlouho...
Aranel no mě už vícekrát napadlo že bych si měla někam psát, kdy mě ta hlava bolí, většinou v rámci pms a potom když málo piju vodu. Ale u těhle zachvatu jsem vždy ráda že jsem ráda, a pak si ani nevzpomenu
viktorka_od splavu já taky, v každém autě i zavazadle.
continuity díky, tady je situace s dr tragická, cekacka více jak půl roku, ale asi budu muset už zajít, v sobotu to bylo dost na houby, dikybohu tam kde jsme spali měli střešní okno![]()
tina aha, no měli jsme tatarak, ale byli jsme přes den pořád na slunci, vítr, děti krapet prudily, a noc předtím se špatně spalo, takže jsem myslela že má oblíbená kombinace nervy a málo vody, ale to že nezabral ibalgin me mělo varovat, nějak jsem to nevyhodnotila dobře a šla si polosednout pololehnout a pak už bylo vymalováno...
rasaNori no tím spíš, když je dlouhá cekacka na lékaře, bych se někam objednala co nejdřív.
V Praze to s neurology není o moc lepší. U jednoho čekám na termín kolem půl roku, teď jsem v jiné ordinaci na cekacce, abych vůbec dostala termin. Pokud se déle neozvou, mám se připomenout, přičemž déle je 3-6 měsíců.
Jo, tak jsem sem to myslela, že když už doma člověk bolesti hlavy leze po zdi, tak dávat další Brufen, nebo léčivo stejného typu (NSAID) už nemusí vést k většímu účinků. Tak kombinovat s něčím, co působí jinak a ten paralen/panadol doma většinou je. Mně teda samotného taky nepůsobí, mně na všechno naštěstí stačí Ibalgin rapid, ale při MŠ mi někdy ten paralen v kombinaci přijde vhod, když nemám ataralgin.
711990 continuity Jo, chápu.
Pokud Ibalgin samotný nezabírá / i když i to je věc dávky/, tak určitě přidat paracetamol, ale vychytat dávku, proti bolesti se doporučuje vzít 1000 mg, tj dvě 500mg tablety.
Já sama často trpěla na bolestu hlavy, klasika 1/2 hlavy a bolest za okem, spojeno s nevolností, takže " jasná migréna", ale triptany bez efektu. Nakonec jsem zjistila, že je to většinou kumulace většího soustředění /někdy až stresu/ s horší hydratací, přetížením trapézů / nevhodná poloha, hodně koukání do mobilu nebo počítače/. Další 100% vyvolavač je ofouknutý krk. Dospěla jsem až k dávce 800 mg ibuprofenu a 1000 mg paralenu. Když jsem vzala menší dávku, bolest jsem nezlikvidovala úplně nebo se brzy vrátila. Snažím se eliminovat ty spouštěcí faktory a hlavně začala jsem chodit na pilates a bolestí už trpím zcela výjimečně.
Fiction Jo, to je ta krční páteř. Půlka hlavy, bolest za okem a obvykle lehká, ale trvalá nevolnost od žaludku. Když nejsem v dosahu člověka, který to umí odblokovat, našla jsem kombinaci Guajacuran + ibalgin / nurofen 200 (stačí ten slabý, ale paralen nefunguje). Mně to stačí, bolest se většinou nevrátí (ono se to může spravit "samo", ale nejde na to spoléhat).
Jo a prevence - jóga, domácí cvičení, masáže, hlídat si krk v teple.
K tomu ofouknutému krku, já jsem v práci vždycky nechápala, proč si kolegyně při zapnutí klimatizace začaly balit krky do šál a už mě to taky dostihlo
V tom sobotním pařáku jsme lítali po obchodech s klimatizací a mám ten krk ztuhlý, bolest hlavy a včera celkově pocit na zalezení do postele. Bojuji zatím s termoforem, tak snad to dám.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)