Ordinace 24/7

15. ledna 2024 19:01
Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 10. června 2025 00:00

Makara continuity absolvovala jsem magnety před rokem, na letité opakované problémy s kolenem, které vyvrcholily po té, co jsem nesla Viktora z Řípu. Nenašlo se nic, usoudili, že to budou vazy a je potřeba posílit svaly + jsem dostala tu magnetoterapii. No a zabrala parádně. Vůbec jsem tomu nevěřila, brala jsem to jen jako možnost si v klidu číst, ale od té doby mám klid. Doufám, že jsem to teď nezakřikla.

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 10. června 2025 00:43

continuity Ty jo, snad to bude dobrý. Já teď bojuju s kolenem už pomalu druhý měsíc, spadla jsem z kola a od té doby je v háji. Na vyšetření čekám až doma, protože zaprvé tajně doufám, že to do té doby přejde (ale už o tom začínám pochybovat) a za druhé se bojím jazykové bariéry a za třetí pochopitelně finančně mě to doma vyjde líp. Tak mi taky držte pěsti. 

Jo a k té borelioze....dcera měla neuroboreliozu, skončila v nemocnici, flek neměla žádný, klíště jo, ty máme i na zahradě, takže to je každoroční patálie. 

Offline Kan
9387 příspěvků moje polička 10. června 2025 07:29

continuity Plazma do kolene by ti nepomohla? Táta na to chodil a zlepšilo se mu koleno i hybnost. 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 10. června 2025 07:38

Kan tu si dávám, ale ta je dobrá na tu artrozu, ten vaz po ní nesroste.

Akorát včera nějak spěchala a pichla mi to fakt blbě, trefila kost a dost se s tím prala. 

Offline Kan
9387 příspěvků moje polička 10. června 2025 07:43

continuity Táta na tom byl asi 3x a pichali mu to pod ultrazvukem. Ale on měl asi nějaký jiný problém, vleklý zánět, nebo tak něco.

Offline Liesel
1574 příspěvků moje polička 10. června 2025 07:49

continuity na artrozu jsem do kolena dostala kyselinu hyaluronovou, tak uvidím. Mám cvičit a pevně doufám, že budu moct zase jezdit na kole, teď muzu jezdit jen po vesnici, na pořádný kopec můžu zapomenout

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 10. června 2025 07:52

Liesel

No ta plazma se dává s kys. hyaluronovou, je to lepší, akorát raketa. 

Offline Liesel
1574 příspěvků moje polička 10. června 2025 07:55

continuity dám tomu pár týdnu čas a pak se zkusím ortopeda zeptat, ta samotná kyselina hyal. je z půlky na pojišťovnu, tak to docela šlo. 

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 10. června 2025 23:12

Prosím, nedá sa niekde v Čechách ako samoplatca ísť na infúziu železa?

Mám tej anémie po krk, žiadne doplnky mi nefungujú, navrch z nich mám neskutočné žalúdočné problémy a v Rakúsku sa toto bežne rieši infúziou. Lenže tam nikoho, čo berie samoplatcov neviem nájsť.

Tu kvôli mne a mojej požiadavke bude zasadať hematologické konzílim....a ktovie, či si nakoniec trúfnu...a 20 minút odtiaľto to proste podá všeobecná doktorka v ambulancii .

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 24. června 2025 20:16

Ja som tu zase s tou svojou anemiou .

Tak uz mam termin na hematologii...ale o mesiac.

Medzitym mam uz dost problemy s dychanim.

Mam inhalatory Foster, Ventolin, a antihistaminika (mam aj alergicku astmu).

Je este nejaky sposob ako tomu dychaniu zatial pomoct? 

Offline Mrakoplas
9876 příspěvků moje polička 24. června 2025 20:40

slniecko poradit vobec neviem ale drzim palce

Si mi pripomenula Kucharku pro dceru, ta myslim tiez riesila vyrazny nedostatok zeleza a po vela rokoch jej zistili celiakiu a este myslim alergiu na mliecnu bielkovinu(?), plus astmu. Ak sa smiem spytat, u teba je aka pricina, zistili ti? 

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 24. června 2025 21:26

Mrakoplas astmu mam, celiakiu a alergiu na mliecnu blielkovinu nemam (testovali ma).

robili mi aj vysetrenia na pripadne vnutorne krvacanie.

Anemiu mam dost evidentne z velmi silnej menstruacie.

A dakujem

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 25. června 2025 22:10

slniecko no a neni to uz na transfuzi? Ja myslim ze MP Meri byla na nejakych infuzich?

Offline marieu
5088 příspěvků moje polička 30. června 2025 19:51

slniecko chápu tvou frustraci, ale jako samoplátce bych na to nešla, v infúzích podávané železo může mít jako nežádoucí účinek hypersenzitivní až anafylaktickou reakci. Tu hypersenzitivní měla dcera mé kolegyně (sportovkyně) a bylo jí nesmírně, nesmírně zle.

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 04. července 2025 03:31

711990 marieu no, mam termin na hematologii o mesiac, tak uvidime.

marieu prave kamaratka hovorila, ze mala takuto reakciu tu, ale ze v rakusku len prevratili ocami s tym, ze preto je tych typov viac, dala jej najprv testovaciu davku z nejakej, co uznala za vhodne a ked to bolo v pohode, tak az potom podala infuziu. A bez problemov.

Preto som rozmyslala nad tym samoplatcovstvom, ze by som si to dala dat mimo Slovenska, nie u neodbornika, ale niekde, kde je proste viac moznosti. Slovenske zdravotnictvo je totiz v takom rozvrate, ze naozaj vela veci riedim systemom, ze si zistim ako sa to robi inde. 

Holt tak som zvedava, lebo idem do tej istej ambulancie, kde bola pred rokmi ona, ale tak uz budem veciet a budem chciet tu testovaciu davku.

Apropo, BA hematologicka sa vola Mudr. Drakulova, no joke

Offline Mha
příspěvků moje polička 04. července 2025 13:21

slniecko

Měla jsem taky dlouho problémy s anemii a jako nejzazsi řešení mi nabídli autotransfuzi, popř. zaříkávání a pozitivní mysl. Ta infuze železa je jednorázová? A na jak dlouho to zabere? 

Offline marieu
5088 příspěvků moje polička 04. července 2025 13:52

slniecko my máme podle mě na oddělení jen dva preparáty- je otázka kolik je jich dostupných u nás nebo u vás, oba jsou s prakticky stejným rizikem. Nicméně prakticky všechna podání u nás  proběhla hladce- kromě dcery té mé kolegynem. Jméno té doktorky je teda boží. Držím palce, v každém případě.

Offline Isca
4798 příspěvků moje polička 04. července 2025 17:15

slniecko Opatrná otázka - řešila jsi už tu velmi silnou menstruaci?  (endometrióza, myomy atd.) Co na mě zázračně zapůsobilo (teda v rámci přípravy na hysterektomii, aby mě na ni vůbec pustili), byla transfúze indikovaná praktickou lékařkou, kde se napřed doktůrek na příjmu v nemocnici kasal, kdovíjak to vůbec bude, jestli to budu vůbec potřebovat, a pak mě tam drželi čtyři dny a lili do mě krev po litrech. 

Dr. Drakulová je teda skvělý nomen omen :-)

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 05. července 2025 21:15

Mha vraj v zásade hej, že u nej nestačila jedna, po 6 týdňoch dostala ešte jednu a teraz už niekoľko rokov chodí len raz za polroka na krvný obraz. Ono vraj tá anémia sa s tou silnou meštruáciou v podstate živia navzájom, takže odvtedy aj podstatne slabšie krváca

marieu ďakujem, sama som zvedavá. Ono ešte aj ten liek, čo si mi kedysi poradila proti krvácaniu tu nie je...moja gynekologička o ňom vôbec nevedela, bola úplne nadšená, že niečo také existuje a hneď si to išla googliť. Tak aj ten vraj u nás môže vo výnimočných prípadoch predpísať hematológ. Úplne ma zabilo, keď som pri jeho zháňaní zistila, že si ho Ukrajinky sem nosia/dávajú posielať z Ukrajiny, ako to je približne obraz slovenského zdravotníctve, že krajina na východ od nás vo vojne je ďalej ako my. No ale zas, ja si takéto veci zisťujem, ale netrúfam si to bez vedomia lekára, takže aj to chcem na tej hematológii riešiť ako náhradné riešenie.

Isca áno, jasné, všetko toto mám za sebou (z tých vyšetrení).

4 dni transfúzií muselo byť strašné...

Offline marieu
5088 příspěvků moje polička 05. července 2025 21:34

slniecko určitě je potřeba to konzultovat, Exacyl bych bez doporučení a předpisu nemohla nikomu jen tak "poradit"..držím palce nejen tobě, ale váms všem- a nejen kvůli zdravotnictví.