bram
tak to je síla teda
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
bram to je fakt dáreček.
bram Moje kamarádka má dost podobnou historku, vylepšenou ještě o to, že se zaplatila odměna notářce, potom se notářka dost dlouho neozývala, nebrala telefony, email se vracel s tím, že emailová adresa neexistuje, komplikovaně se z druhého konce republiky zjišťovalo co se stalo, nakonec se dohledalo na stránkách notářské komory, že notářce se odebralo oprávnění a na její místo byla jmenovaná nová notářka, ta ale nepřevzala všechny případy, takže se přes okresní soud zjišťovalo komu byl případ přidělený. Dál to pokračovalo tak, že notář kterému byl případ přidělený zjistil, že původní notářka neoslovila všechny dědice, jelo se nanovo, včetně odměny notáři, odhadem asi dva roky to trvalo.
Černá kočka to je taky dobrý
No u nás naštěstí není ve hře žádný velký majetek, tak nikomu nebude vadit, když se to potáhne, ale je to zbytečný vopruz.
Diky pristi tyden to zacnu resit a uvidim, jak to dopadne.
moc ti držím palce ...i za mně (přišli jsme o rodný dům / Maminka, bratr s dětmi, já s dětmi, vnuky/, "díky" bezdětné sestře a jejímu bezdětnému manželovi, který vzal peníze a už je pryč a sestra je s náma a "jako, že nic")
...jako vždy, nestíhám dočítat a přiznávám, bojím se dočíst :(
bram a za bol teda honorár? Veď nič nespravil.
barbucha Ave, prosím už si nějak vyřešila ty platby kartou u cosáků? Od rána s tím bojuju, včetně telefonátu do Monety.
Kan zkusila jsi to z jiného prohlížeče?
mně to ve firefoxu nefungovalo, ale v edge pak v pohodě
RoSa Fakt? Super, vyzkouším. Díky.
Zarinya jo, to je možná varianta, účet mohl být na ní, byt taky. Asi bych všechno zjistila jednoduše, kdybych kontaktovala svou nevlastní sestru. Ale to se mi fakt nechce.
Jen čistě teoreticky - trochu mi pořád vrtá hlavou, ve světle různých příspěvků výše, zda nemělo být vypořádáno to společné jmění manželů, i pokud by měla manželka napsán veškerý movitý majetek na sebe? Ale jinak plně chápu, že se ti nechce do toho vrtat.
RoSa Tak houbičky. Já na to kašlu. Podle banky je chyba na straně COS. Mohla bych vyzkoušet manželovu Air, máma mi tu nabízí spořku a táta komerčku, ale z principu ne, nejsou mi ty hadry souzený. :D
Makara U nás to zatím probíhá obráceně, babička chtěla po dědově smrti napsat dům rovnou na dcery (dům je odjakživa jenom její, dostala ho od svých rodičů), ale ony rozhodly, ať si těch pár korun po dědovi nechá (měl nějaké spoření, nic velkého, a jinak jen osobní věci) a dům taky, když tam bydlí. Přes všechny dobrý vztahy asi není dobrej nápad přepisovat na někoho dalšího vlastní střechu nad hlavou. ![]()
barbucha Ave, prosím už si nějak vyřešila ty platby kartou u cosáků? Od rána s tím bojuju, včetně telefonátu do Monety.
Já to znova nezkoušela, bojím se aby mě u toho neranila mrtvice ![]()
Ale než ses ozvala, uvažovala jsem o tom... teď teda se mi nechce dvojnásob! Musím se mrknout do účtu co mi píšou, naposled se ozvali že na tom usilovně pracujou!
Makara U nás to zatím probíhá obráceně, babička chtěla po dědově smrti napsat dům rovnou na dcery (dům je odjakživa jenom její, dostala ho od svých rodičů), ale ony rozhodly, ať si těch pár korun po dědovi nechá (měl nějaké spoření, nic velkého, a jinak jen osobní věci) a dům taky, když tam bydlí. Přes všechny dobrý vztahy asi není dobrej nápad přepisovat na někoho dalšího vlastní střechu nad hlavou.
Myslím, že dřív to lidi hodně dělali i proto, že byla z dědictví daň i u nejbližších rodinných příslušníků, ale to už teď není. A určitě, byť s věcným břemenem, to může být situace ošemetná, když se změní okolnosti v rodině.
Táta taky vyřešil svůj majetek ještě za života tak, aby to bylo spravedlivé, se souhlasem mámy a dětí z druhého manželství. Akorát nestihl vyplatit děti z prvního manželství (udělal to tak, aby zemřel bez majetku a oficiálně by tedy nedostaly nic), ale máma po jeho smrti jeho vůli dodržela a vyplatila je sama.
barbucha Jo, no. Pro temperamentní povahy to moc není, ten cos. Scuk, ten mi nešel zaplatit před svátky, tak jsem jim napsala, že až jim klesnou tržby, tak ať se nediví a voilá, omlouváme se čsob měla problém. Tady je to jiný zádrhel, ale ta zákaznická linka Monety je teda na facku, 10 minut mačkám jedničku, mřížku, domeček, stromeček a na stránkách si píšu s kocourem? Já na to nemám čas a energii, vyzkouším 1-2 a čau.
Jen čistě teoreticky - trochu mi pořád vrtá hlavou, ve světle různých příspěvků výše, zda nemělo být vypořádáno to společné jmění manželů, i pokud by měla manželka napsán veškerý movitý majetek na sebe? Ale jinak plně chápu, že se ti nechce do toho vrtat.
Já si myslím, že manželé už nebyli. Teda co jsem pochopila.
Tak jsem vlezla na účet a píše mi tam tetina, že po prověření je jisté, že vina není na jejich straně a ať si to vyřídím s obchodníkem (zjevně to prej odmítnul hned v zárodku, pročež nedošlo u Monety vůbec na další krok, to jest požadavek na zaplacení).
Začíná ve mně doutnat podezření, že se cosákům ani Arketu prostě nechtělo, a zamítali to šmahem. Bylo to myslím z výprodeje... a to zboží k dispozici bylo... Uvidím, až se mi bude chtít, jak to půjde s normálním zbožím (za plnou cenu). Teda až přestanu bejt uražená!
Kan Domeček, stromeček ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)