Knihy - co jsme přečetli, doporučení...

09. srpna 2014 03:09
Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 12:27

Vilemina Stehlíka jsem četla, dobré to bylo, ale..... Byly to takové výkyvy, kdy mě to bavilo víc, kdy míň (hlavně ke konci, když se tam začnou zaplétat gangsteři, atd.). Ale možná je to tím, že čtu rychle a moc a u těch tlustých knížek se mi občas stane, že mě začínají trochu unavovat (a já čtu stejně intenzivně, protože chci mermomocí vědět, jak to dopadne).

Četla jsem i Malého kamaráda a ten se mi líbil mnohem víc.

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 12:36

mysmat Potrefenáhusa Přečetla jsem tak 50 stran, zatím to vypadá na takový ten typický román z amerických univerzit. Ale čte se to dobře.

Offline Malvin
1595 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 12:43

Garfie I když Hana od Mornštejnový mne zklamala, dám šanci ještě Hotýlku. Už je ve čtečce, akorát nemám čas.

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 12:46

Malvin já tu hanu mám doma, ale nakonec sem začla číst první slepou mapu, a zatím se mi to líbí, ale sem na začátku..Hotýlek mi chybí..další na seznam, já už si vážně musím zkusit něco stáhnout do čtečky

Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 12:48

Malvin Hanu jsem dostala na vanoce, prave ji ctu a libi se mi moc. Co vas na ni zklamalo?

Offline Malvin
1595 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 13:37

baltik Já už to tu psala, že jsem ke knize měla velká očekávání podle nadšených komentářů na databázi. Knih o druhé světové a holocaustu jsem přečetla spoustu a tento příběh mi nepřišel nijak nápaditý. Přitom začátek s tyfem mně bavil a říkala jsem si, že to bude fajn knížka. Ale potom to přešlo v chudý popis, kterak ten holocaust probíhal. Z toho nijak jazykově nápaditého vyprávění by si jeden mohl psát poznámky jak na hodině dějepisu. Postavy byly nerozpracované, charakterově chudé - neznám vůbec jejich pohnutky, myšlenky. 

Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 13:47

Malvin aha, ja jeste u uplneho popisu holocaustu nejsem, zatim se mi libil ten zacatek i ten motiv propletani vztahu na malomeste

ale chapu, ja jsem mela stejyn pocit z taky chvalene knihy Mischling, ze to byl popis koncentraku po sto osme

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 13:52

baltik tyjo, z Mischlingu sem byla docela rozpačitá, ale tak mě někdy přijde, že knihy s tímhle tématem nezkritizuje nikdo čistě z principu..

edit: vono zas, co o tom psát novátorskýho, strašný to muselo bejt, ale otázka,jestli o tom psát zas a znova..

Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 13:59

Ounz mozna jo, z tohoto ranku jsem byla nejvice zklamana z Krabice zivych, jak se daji dostat ti spravni soudruzi i do tohoto tematu...??

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 14:04

baltik no já sem krabici živých četla dost v pubertě, tak sem vnímala spíš ten příběh, soudruhy už si ani nevybavuju

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 15:53

baltik na můj vkus byla Hana dost jednoduše napsaná. Ze začátku mi to i vadilo, pak jsem stylu vyprávění přivykla. Od knížky jsem nic nečekala, tedy jsem zklamaná nebyla, ale ani ji nemám potřebu doporučovat dál.

Offline KonečněTady
139 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 17:01

Pro milovníky knih - tlusťochů doporučuji Hodiny z kostí od Davida Mitchella. Vlastně vše, co jsem od něj četla, se mi moc líbilo.

Offline Edge
1639 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 19:39

nellielovett četla jsem Betonovou zahradu (na mě docela drsný), Amsterdam (to se mi od něj asi líbilo nejvíc), Myslete na děti (nic moc) a Pokání (klasika)

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 20:17

Edge děkuji. Betonovou zahradu a Pokání už jsem si připsala na seznam.

Offline Edge
1639 příspěvků moje polička 10. ledna 2018 20:27

KonečněTady Mitchella mám taky moc ráda

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 12:43

lars kepler-lovec kralikov.

vyskytla sa u nas ako dar a  bolo to zaujimave citanie. aj ked som zacinala mat ku koncu tusenie kto je vrah a nakoniec sa to potvrdilo tak ma nastval epilog kde bolo zase nieco naznacene na co som bola zvedava a odpovede som sa nedockala

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 18:02

Tak sem dočetla Slepou mapu od Mornštajnový. Teď přemýšlím, jestli se pustím do Hany rovnou, nebo to něčím proložím. Četlo se to dobře, takový souvislý konstatování faktů´ nebo jak to napsat..

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 18:10

Ounz Na tu Slepou mapu se taky chystám, co se pamatuju, tak vzadu na přebalu v útržku z nějaké recenze ji tak trochu přirovnali k Paměti mojí babičce a ta se mi líbila moc. 

Já nedávno dočetla Sedmou funkci jazyka, to mi přišlo skvělý, teď mám paralelně rozjetou Dlouhou cestu na malou, rozzlobenou planetu a Nejlepší pro všechny a zatím oboje dobrý, ale jsem jen cca v první třetině. 

Náhodou Sníh, oheň, vina a smrt od Jägera jste někdo nečetli? Dost mě to zaujalo a plánuju, že to zařadím hned vzápětí.

Offline Ounz
20243 příspěvků moje polička 13. ledna 2018 19:06

Karoleena to přirovnání není úplně mimo, řekla bych..