Catherinne no ale ![]()
Knihy - co jsme přečetli, doporučení...
Dočetla jsem Bez šance od Neala Shustermana a moc se mi líbila. Je to tedy YA dystopie, já to ráda, ale přistupovala jsem k ní s rezervou, i když je řazena mezi bestsellery. Začátek je takový fakt YA, je potřeba se začíst, ale konec má takové grády, podle mě, že i slza ukápla. A z popisu jedné scény (kdo četl, nebo bude číst, bude vědět které) mě bude mrazit ještě dlouho. Skvělá knížka, se spoustou úvah k zamyšlení. Je to takový doják, ale nevyznívá prvoplánově. Fakt ve mě vzbudila spoustu emocí.
A předtím jsem přečetla Tommyknockeři od Kinga. Je to sci-fi, "klasicky kingovské", tzn. mohlo být kratší, ale velmi čtivé, promyšlené, napínavé. Taky se mi moc líbila (ale jeho sci-fi Pod kupolí je lepší).
Dočetla jsem detektivku Vražda v Hell's kitchen od Lee Harrisové. Dobrou polovinu knihy jsem bojovala s chutí ji odložit. Nakonec mě ale i docela bavila.
Koupila jsem si Slepou mapu od Morštajnové, když je tak chválená (a byla slevněná). Příběh rodiny propletený s dějinama mi nepřipadá nějak originální, mám pocit, že je toho teď docela dost. Akorát mě překvapilo, že to vlastně dobře dopadlo, pořád jsem čekala nějakou hrůzu.
brrr s odstupem to vnimam podobne, ale kdyz jsem to docetla, tak mi z tech osudu bylo smutno. Ted to docetl muz, on neni moc velky ctenar, libilo se mu to hodne, pry jedna z nejlepsich knih, ktere cetl. Tak premyslim, jestli by dal i Hanu nebo je tam na nej moc zenskych hrdinek. Spis to vidim na Hotylek.
Varování: učitě si nekupujte knihu Sněhurka jablka nebaští. Jedním slovem - strašný. Vlastně dvěma - strašně strašný ![]()
Samantha Už kvůli slovu "nebaští" bych se toho nedotkla ani klackem ![]()
Pinot Noir Hmm, já jsem si stahovala 12 pravidel pro život, tak jsem chtěla taky něco odlehčenějšího. Jsem lehčí o 149 Kč a pár iluzí o mladých českých autorkách.
Samantha Já bych se jedné mladé české autorky zastala - přečetla jsem Sněžný měsíc - nejnovější knihu od Michaely Klevisové, a líbilo se mi to moc- takový typická letní oddechová detektivka.
Co se týká Mornštajnové - k autorce jsem od začátku pociťovala jistou nedůvěru, říkala jsem si, že o tomhle číst nechci. Ale abych věděla, o co přicházím
, před pár dny jsem dočetla Tiché roky. A mám pokoj - další autorčiny knížky už číst nebudu. Její styl psaní mi nesedí, připadalo mi to celé jakési šablonovité, vykalkulované, až telenovelovité - ten závěr!?![]()
Hanka H Ale jo, právě Klevisová (Ostrov šedých mnichů) mi dodala naději, že to se Stehlíkovou půjde. Nešlo.
Dalia Lee Hariss napsala zajímavou detektivní sérii - vyšetřovatelkou je bývalá jeptiška. Přečetla jsem vše, doporučuji.![]()
Samantha Stehlíkovou jsem zatím nečetla - a také mě nějak neláká
.
Hanka H Fakt vše? Já teď rozečetla tuším čtverku a musím říct, že mi čím dál víc leze na nervy. Jako detektivní zápletky dobré, ale jak pořád vysvětluje ty svoje pohnutky a životopis a odkazuje se na děj minulých dílech...no přistihla jsem se, že to přeskakuju a zdá se mi toho čím dál víc.
Garfie Já jsem to začala číst tak před deseti lety, když začaly vycházet, a líbilo se mi to moc. Jeptiška mi nevadila, aspoň jsem se dozvěděla pár zajímavostí - třeba si pamatuji, jak tam popisovala, že její teta vždy musela v době její návštěvy zakrývat zrcadlo
.
Hanka H No jo, ale popisuje to furt dokolečka!! ![]()
Garfie V tom případě zrcadlo holt přeskakovat
.
Dalia Lee Hariss napsala zajímavou detektivní sérii - vyšetřovatelkou je bývalá jeptiška. Přečetla jsem vše, doporučuji.
Jednu knihu z té série mám, ale ještě jsem ji nečetla. Takže se mám těšit? ![]()
Předevčírem jsem začala číst román Cizinka od Diany Gabaldon. Četla jsi?
Dalia Cizinku jsem nečetla - snad někdy. Jak jsem psala - ta série s Jeptiškou mě zaujala, líbí se mi třeba přiblížení některých amerických reálií. Doporučuji číst popořadě. Poslední díly jsou už slabší - to připouštím.![]()
Hanka H Jestli jdou knihy v tom odkazu po sobě, tak mám předposlední díl.
Dostala jsem darem.
Dalia Tak to se tom budeš dost ztrácet.![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)