Domáca výroba kozmetiky

01. října 2014 08:20
Offline tiny_fox
97 příspěvků moje polička 09. října 2016 22:21
Reakce na whiskas:

ono hrozně záleží na tom, jestli to bylo 10% klasického vitC nebo nějakého derivátu vitC (což je nejpravděpodobnější, protože klasický po dvou týdnech začíná oxidovat)... a pak těch 10% derivátu je většinou ekvivalent menšího množství klasického... to jsou takové ty PR fíglíky...

jsem moc zvědavá jak se použití gelu osvědčí tak po dvou týdnech...

Offline whiskas
20546 příspěvků moje polička 09. října 2016 22:24
Reakce na tiny_fox:

Vidíte, to mě nenapadlo. Každopádně, teď mám ten správný, echt vit. C.

Zajímavě vypadá toto sérum, ale samozřejmě tam chybí poměry, jen se mi líbí obsažené látky.  http://www.elixi.cz/serum-proti-vraskam-dermedic-regenist-30-g-p33052/?cid=46

Offline tiny_fox
97 příspěvků moje polička 09. října 2016 23:08
Reakce na whiskas:

teda já vám nechci brát iluze, ale znáte mě... toto:

Aktivní látky:

- Kyselina hyaluronová – do hloubky pleť hydratuje, dodává jí pružnost a vláčnost.

- Extrakt z kořene rhodioly – regeneruje, vyživuje a rozjasňuje pleť.

- Glycerin – dodává pleti dlouhodobou hydrataci.

- Aktivátor regenerace pleti ARS 3° - 4° Phytohial – pomáhá pleti k rychlé regeneraci, aktivuje její přirozené funkce a celkově ji posiluje.

- Arginin – prokrvuje pleť a napomáhá k její obnově

- Lecitin – zvyšuje intenzitu dýchání pleti a reguluje buněčnou výměnu

...jsou marketingové pohádky, a toto:

INCI: Aqua, Glycerin, Hialuronian Sodu, Glycolic  Acid, Arginine, Xanthan Gum, Butylene Glycol, Algin, Acacia Senegal Gum, Serine,  Triethanolamine,  Rhodiola Rosea Root Extract, Lecithin, Ursolic Acid, Xanthan Gum, Atelocollagen, Sodium Chondroitin Sulfate, Lithospermum Officinale Root Extract, Octyldodecyl Myristate, Parfum, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone

...si pak ve skutečnosti máznete na pleť (a jako obvykle červeně zvýrazněné ingr. jsou opravdu pěkné sr..ky )

aktivní ingredience je prostě jen jedna strana mince, tou druhou se nikdo nechlubí, protože k tomu jaksi není důvod... a ohledně ingr. obsažených konkrétně v tom séru, tak @rozarka nebo @AmelieM začaly přidávat další aktivní ingr. a vypadá to, že si umíchají mnohem silnější "dryják" než je to sérum... jsem přesvědčená, že to taky zvládnete!

Offline whiskas
20546 příspěvků moje polička 10. října 2016 00:23
Reakce na tiny_fox:

Vy jste úžasná! Mám výčitky, že si přetěžujete volnou ruku. Doufám, že je Vám lépe a lépe. 

Offline tiny_fox
97 příspěvků moje polička 10. října 2016 05:31
Reakce na whiskas:

žádné výčitky, je to zábava!

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 10. října 2016 06:58
Reakce na tiny_fox:

Projíždím teď nabídku webu http://domaci-kosmetika.eu a jsem nadšená!

Je mi jasný, že do objednávky té setinkové váhy toho hodně přihodím

Jen si počkám na nějaký ten "začátečnický" recept od Tebe - těším se!

Jinak do toho krému či séra bych (vzhledem k pigm.flekům) asi ráda přimíchala i toto - půjde to, je to ten správný?  A nebo spíš tohle?

Jo a mrkvový olej si myslím, že by pro mě taky mohl být dobrý.

Existuje nějaká látka, která dodá krému ochranný faktor?

edit: už jsem ji našla - Sofi tix, že?

Offline tiny_fox
97 příspěvků moje polička 10. října 2016 07:09
Reakce na RoSa:

spíš bych přihodila vitC, pro ten se najde využití vždy... mrkvový olej je skvělý (i do zeleninových salátů )! je sice dost oranžový, ale při nižší koncentraci to nevadí...

ony i samotné oleje (některé) mívají dost vysoké SPF... třeba malinový olej má SPF 40

edit: Sofi Tix bude taky ok, ale bacha - obsahuje oxid titaničitý, který je nezávadný, ale vytváří na pleti takovou "bílou masku"... a může citlivou nebo suchou pleť vysušovat...

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 10. října 2016 07:10
Reakce na tiny_fox:

Tak já si teda radši počkám na ten nákupní seznam od Tebe

edit: jo a mám doma obrovský zásoby kokosového oleje...

Offline whiskas
20546 příspěvků moje polička 10. října 2016 20:21
Reakce na tiny_fox:

Podávám hlášení: druhý pokus o gel asi vyšel. Hmota je hustá, bez hrudek, takže doufám, že to teď nezkazím přimícháním vit.C a konzervantu Cosgard. Přesto jsem včera nevydržela a použila i tu moji první mutaci. Je sice poněkud řidší, ale nanášet jde. Zkusila jsem na tělo i obličej. Nejdříve se "gel" poměrně špatně vstřebával, ale podařilo se. Krásně se "vcucnu", ale myslím, že přes něj musím použít ještě krém, protože sám o sobě není moc výživný, nebo je to tím špatným umícháním a druhá verze bude lepší? Uvidíme. :-)

Offline whiskas
20546 příspěvků moje polička 10. října 2016 20:23
Reakce na tiny_fox:

Tímto jsem chtěla ještě jednou poděkovat za trpělivé rady. Jsem chycena :-)

Myslíte, že vit.C mohu přimíchat i do svého běžného krému? 

Offline tiny_fox
97 příspěvků moje polička 10. října 2016 20:31
Reakce na whiskas:

nene, žádným špatným umícháním, to je prostě "jen gel" a člověk je běžně zvyklý na to promazání, které poskytuje sérum nebo krém... takže pokud po gelu nebude následovat olejová péče, tak určitě je dobré použít aspoň krém...

v kombinaci gel + krém taky není nic špatného, hlavně jde o to, že ten gel naprosto bezkonkurenčně hydratuje pokožku a to je základ...

Offline whiskas
20546 příspěvků moje polička 10. října 2016 20:33
Reakce na tiny_fox:

Díky, vidíte, olej ... mám růžový, tak jej zkusím nanést po gelu, který je opravdu příjemný. Jsem zvědavá, co to udělá s pletí v delším časovém horizontu. 

Offline tiny_fox
97 příspěvků moje polička 10. října 2016 20:36
Reakce na whiskas:

Tímto jsem chtěla ještě jednou poděkovat za trpělivé rady. Jsem chycena :-)

Myslíte, že vit.C mohu přimíchat i do svého běžného krému? 

upřímně řečeno, tohle jsem nikdy nezkoušela, hlavně proto, že přidáním vitC se totálně rozhodí pH toho krému... a řada konzervantů má omezenou působnost právě hodnotami pH... tj. krém se přidáním vitC stane kyselejší, konzervant v nových hodnotách může přestat působit => krém zplesniví

Offline tiny_fox
97 příspěvků moje polička 10. října 2016 20:40
Reakce na whiskas:

ten delší časový horizont je důležitý, protože stav pokožky vykazuje určitou setrvačnost, ne všechno (hlavně to pozitivní) se projeví hned, takže je dobré vyhodnocovat až tak po dvou týdnech...

Offline whiskas
20546 příspěvků moje polička 10. října 2016 20:42
Reakce na tiny_fox:

Aha, tak to nebudu pokoušet. C v gelu jistě postačí. Mám fakt radost  a jdu přimíchat ingredience do té druhé dávky. 

Takže hydrataci bychom měli, teď ještě zázrak na vrásky bez jehel a skalpelu .

Offline tiny_fox
97 příspěvků moje polička 10. října 2016 20:48
Reakce na whiskas:

zázrak na vrásky bez jehel a skalpelu? věřím tomu, že ho tady společně objevíme!

Offline whiskas
20546 příspěvků moje polička 10. října 2016 20:49
Reakce na tiny_fox:

S Vámi? Nepochybuji .

Offline tiny_fox
97 příspěvků moje polička 10. října 2016 20:50
Reakce na whiskas:

společně, přece... !

Offline Candance
5587 příspěvků moje polička 10. října 2016 20:59
Reakce na tiny_fox:

Vy se tak orientujete ve vsem dobre i zlem (viz priklad retinolu). Co rikate na mezoterapii?

Offline tiny_fox
97 příspěvků moje polička 10. října 2016 21:27
Reakce na Candance:

díky, ale ve všem úplně ne...

k mezoterapii určitě můžu napsat svůj názor, na základě toho, co o této metodě vím... nikdy jsem toto ošetření nezkoušela...

vzhledem k tomu, že se jedná o vpravení především kyseliny hyaluronové a dalších aktivních ingrediencí do hlubších vrstev pokožky, tak efekt může být poměrně rychlý, ale krátkodobý...

vzhledem k tomu, že molekuly KH na sebe vážou až tisícinásobně větší množství vody, je to jako by se pokožka "zevnitř" pěkně naducala a tak se vyhladí vrásky... bohužel i při léčebných zákrocích, kdy se KH aplikuje vnitrožilně např. při léčbě opotřebovaných kloubů, je tato aplikace dočasná, tj. během 6 měsíců efekt většinou pomine... určitě bude záležet i na stáří klientky a stavu její pleti...