Tom Ford

11. srpna 2014 17:43
Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 08. zaří 2018 14:07

wendulka á, tak toto vyzerá dobre. U Toma tak nejako verím tomu, že to nebude navoňaný čaj.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 08. zaří 2018 14:12

slniecko No to asi nebude, ale slova jako "sticky sirupy cherry liquor" a "candy-like" jsou na mém žebířčku, co se týče vztahu ke třešni jen o pouhý stupínek výše. Nicméně furt chovám naději, že tam snad bude i něco typicky fordovského. Fucking Fabulous mě docela zklamala. Sice mě pobavila, ale jinak pro mě nenositelná.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 08. zaří 2018 14:38
Reakce na slniecko:

wendulka á, tak toto vyzerá dobre. U Toma tak nejako verím tomu, že to nebude navoňaný čaj.

​Také jsem zvědavá! 

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 08. zaří 2018 16:34
Reakce na wendulka:

Fucking Fabulous mě docela zklamala. Sice mě pobavila, ale jinak pro mě nenositelná.

​Hej, mňa tiež. Ja by som ju nosiť mohla, ale za tú cenu ani náhodou.

Offline daniela
1780 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 13:49
Reakce na wendulka:

Pro všechny, jimž nestačily třešně a višně v dosavadních malých černých od Guerlainu, chystá Tom na letošní přelom října a listopadu novou vůni v řadě Private Blend, nazvanou Lost Cherry. Má jít o gurmánskou orientálku s tureckou růží a jasmínem sambac a lepkavě sirupovitou sladkostí griotky. Dobrou chuť.

​No teda, moc se těším - snad nebude ta třešeň úplně "lost"  

Ještě by mohl časem Ford vydat něco ve stylu Black Violet, ta mi hodně chybí.

Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 10. zaří 2018 15:11

wendulka Takže něco pro mě.

Offline daniela
1780 příspěvků moje polička 27. zaří 2018 09:21

Vanille Fatale

Na vanilku jsem zatížená, takže jsem byla hodně zvědavá, jaká bude ve Fordově podání. Vanille Fatale je krásná, nositelná, uklidňující a zároveň něčím znepokojuje - Ford se opravdu nezapře. Vanilka je hustá a medová, ze začátku sladší a rumová, pak ale spíše nesladká, díky dřevu, kávě a koření (cítím hlavně koriandr). Při navonění krásně obklopí a každou chvíli vnímám jinou složku - chvílemi je vanilka medová, chvílemi vynikne dřevo, chvílemi zavoní hořká čokoláda a najednou dá o sobě vědět káva a koriandr. Mám z ní pocit jako při navonění Velvet Orchid - na medově táhnoucím se podkladu jakoby tančí ostatní složky "na povrchu". Celek je přitom semišově jemný. Okolí na mně ale vnímá Vanille Fatale jako jednoznačně kokosovou - nezávisle na sobě mi různí lidé pochválili tu mou "novou kokosovou vůni". Dcerce připomíná těsto na vánoční kokosové rohlíčky. Tak bych si flakón mohla přejmenovat na Coconut Fatale - už tam ten kokos cítím taky...

Obrázek

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 16. října 2018 15:34

daniela Já to měla podobně. Zpočátku jsem tam ten kokos nevnímala. Ale s každým dalším zkoušením byl výraznější.

Offline daniela
1780 příspěvků moje polička 16. října 2018 15:58

wendulka Je to zajímavé. Už jsem si říkala, jestli se tak Vanille Fatale nezvrhla jen na mně. Před lety jsem totiž měla PG04 - Musc Maori, libovala jsem si v mléčné čokoládě a doma mě pořád rozčilovali řečma, že je ta vůně kokosová 

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 16. října 2018 16:04

daniela Tak zrovna v Musc Maori podle mě není, ale tady jo.

Offline daniela
1780 příspěvků moje polička 16. října 2018 16:10

wendulka No jo, Ford by měl zveřejňovat celé složení  Anebo je to kombinací vanilky s něčím, s dřevem atd. 

Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 16. října 2018 16:48

daniela wendulka kokos mám teda v kdejaké vůni, ale tady ne.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 16. října 2018 21:12

daniela Anebo to může být úplně jiná neuvedená kokosově vonící složka.

To by ale zase potom už nebyla taková zábava, kdyby to uváděli komplet.

Renusatko Jsi šťastná žena.

Offline Biely kvet
4107 příspěvků moje polička 16. října 2018 21:16
Reakce na Dalia:

Plum Japonais

V měkkém svitu staré lampy je malý svět

a kolem něj závoj tmy jak černý vesmír,

kterým letět můžeš tam a zpět.

A že se vždy zpátky vrátíš,

to stará lampa dobře ví,

protože svým světlem měkkým

směr zbloudilcům všem napoví …

Svět usíná v tom podzimním čase, už smráká se a mně zasteskne se … zase. Jdu ztichlým parkem, mokrou cestou, v níž zrcadlí se malé světy starých lamp. Rozpité žluté ostrůvky světla seřazené za sebou jako planety v černém vesmíru. Jen jedna, tam vzadu, občas blikne. A já pluju černotou směrem k ní. Mám pocit, že ke mně mluví a šeptá mi tajemství, co nikdo neví. Už jen pár kroků a jsem tam, jsem v malém světě, jenž patřil nám. Stojím tady, vzpomínám a cítím vůně našich rán … švestkový koláč a skořici a vanilkou svíčku vonící. I sladkou ambru s jehličím, kostelní lavice a dlaň svou v tvé a pak zatmění v srdci a na tváři slano, když poznala jsem, že milovaná být mi není dáno … lampa zas zabliká, je čas jít ... je čas žít ... sama.

Miluji podzimní vůně a tato je jedna z nich, jedna z nejlepších!

​Toto je tak prekrásne, až ma to rozplakalo.....ďakujem za krásne pocity pri čítaní Tvojich recenzií, Dali. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 17. října 2018 07:05

Biely kvet Taky skoro brečím, když to znovu čtu. Je to pro mě tak aktuální a tak bolavé ...

Já děkuji Tobě!

Offline tina
6162 příspěvků moje polička 17. října 2018 12:51

Dalia To je tak smutné a krásné zároveň

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 17. října 2018 12:59

tina Hlavně bolavé. Děkuji!

Offline milacka
5817 příspěvků moje polička 18. října 2018 20:27

Dalia Strata vždy bolí. 

Cítim tie emócie, čaruješ slovíčkami Dali, smutné, citlivé, boľavé.

Plum Japonais vo mne evokuje iný príbeh, ale parfum ako taký, si popísala reálne.

Tvoj clivý príbeh je bolestivý, spomienky vryté v srdci, ktoré sa neustále vracajú, prázdno, ktoré ostalo...

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 18. října 2018 20:44

milacka Ano, vzpomínky a prázdno ... měla bych na něj být už zvyklá, ale nějak to nejde. 

Dostaly se ke mně vzorečky dalších Fordů, tak se snad brzy pustím do jejich zkoušení.

Offline milacka
5817 příspěvků moje polička 18. října 2018 20:54

Dalia Teším sa Dali