Rozdil Wonderoud x Wonderwood, poradite nekdo? Wonderoud jsem zkousela, libila velmi, ale typove je Floriental podobna, bez svestek. Mit obe je zbytecny, odstrikem bych urcite nepohrdla
. Wonderwood neznam vubec, prestavuju si ji taky jako spis panskou, ale drevo laka...
Comme des Garçons
Nerada, ale musím.
Rouge
Nezapomenutelná vůně jako scéna ze zapomenutelného béčkového filmu.
Symfonické smyčce a záběr na sluncem zalitý hřbitov uprostřed léta, nad čerstvě vykopaným hrobem postávají truchlící a kněz. Hroudy tmavé těžké hlíny jsou cítit rostlinnými kořínky i přeťatými žížalami, obří věnce s natěsno vázanými květinami štiplavě voní pelargóniemi a drobnými karafiátky. A pak přijde střih, rozvernější melodie a hřbitovem to šněruje mladík, evidentně zápletka startující obvyklým klišé "nehodný syn málem zmeškal otcův pohřeb". V ruce svírá láhev nedopitého červeného vína, ostatně stopy po něm má i na zmačkané bílé košili a evidentně si na kuráž dopřál i něco silnějšího. Účastníci pohřbu se před ním s pohoršeným pohledem rozestupují, jen jedna dobrosrdečná tetička ho zachytí, když balancuje na okraji jámy. Zdá se, že jako jediná má radost z jeho přítomnosti, přitiskne ho k sobě v pevném objetí a jeho odér červeného vína a jointa se promísí s nasládlým pudrem, vařenými bramborami, malinovou rtěnkou a ..., no ano, ta rakev je pár centimetrů od nich na katafalku, uprostřed léta...
Dopadla jsem velmi podobně
. Čerstvě vykopaný hrob uprostřed léta zdobí smuteční věnce z mátově svěžích pelargónií. Mně naštěstí ty hroudy vlhké hlíny voní jen těmi rostlinnými kořínky a červenou řepou (bez žížal). Kněz to dnes přehnal s mešním vínem tak, že v jednu chvíli zavrávorá, až se musí rukou opřít o kovovou rakev na katafalku, což neunikne pozornosti jedné z truchlících s malinovou rtěnkou, která z toho dostane záchvat smíchu, až to na svých kožených jehlách taky málem neustojí. Vůně těžkého kadidla s labdanem v základu pak napovídá, že se nacházíme na katolickém kostelním hřbitově.
wendulka Potěšilo mě, že to cítíš podobně. A to jsem ten rudý oblázek tak moc chtěla!
Wonderwood
Dřevo okořeněné pepřem a muškátovým oříškem. Dřevo jehličnatých cypřišů. Dřevo se zemitým pačuli. A v neposlední řadě krásné kadidlo. To se prosadí a vydrží až do samého konce ve společnosti vetiveru. A tady mi ta syntetika vlastně nijak nevadí.
Zero
Experimentování s molekulami, zřejmě i s těmi Iso E Super. Bergamot a nasládlé pudrové pižmo jsou ještě příjemné, vydensifikovaná růže seškrabuje omítku z vetiverové stěny, kolem levitují molekuly dřeva z laboratoře. Ale nějak mě to nebaví.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)