Dalia děkuju. já zas nedokážu namalovat ten obraz... to by uměla Luna . a ty zase umíš najít obrázek, který vůni vystihne beze slov.. to je úžasný.
Caron
viktorka_od splavu ta recenze se ti moc povedla ![]()
alibi děkuju. někdy se to tak stane, že tu vůni "vidím", nevím proč některé ano a jiné ne
Fleur de Rocaille (1993)
Květinová zahrada tří ročních období. Začínáme jarním deštěm, záhony růží a kapkami bubnujícími na fialky a gardénie v květináčích na okenních parapetech. Věrohodnost šeříkového akordu se u této reformulace sice úplně nepovedla, no přesto to celkový dojem zásadně nekazí. Po rozvonění se přesouváme do letního skleníku, prozářeném především máslově ovocnou vůní tropické kanangy a malými keříky jasmínu a sladké mimózy, abychom nakonec opět vykročili do růžové, tentokrát už zimní zahrady se zmrzlými kosatci, na které se snáší drobounké sněhové vločky a usadili se v dřevěném altánku k zapáleným santalovým vonným tyčinkám.
Violette Précieuse (2018)
Verze parfémové vody z 90. let těsně před ukončením výroby mě nijak zvlášť neoslovila. Nicméně když se objevila zpráva, že by se verze z nové privátní kolekce měla víc blížit té úplně původní, nemohla jsem odolat a vyplatilo se. Po laciném jasmínu s drhnoucím vetiverem nezůstalo ani památky.
Čistý parfém skutečně obsahuje daleko hezčí a výraznější fialky, spárované s ještě krásnějším zemitým kosatcem a konvalinkou, která společně s bílým pižmem pomáhá vytvořit efekt sametově zelených lístků a fialkového pudru. I zde fialka v kombinaci s malinou v jedné fázi nepatrně bonbónkovatí, ale nikterak rušivě na úkor samotného fialkového květu a vůně líčidel.
Koncentrace eau de parfum je znatelně odlišná. Fialkové kvítí se zemitým kosatcem ředí svěží bergamot s kyselými malinami. Konvalinka jen zdrženlivě nahlíží z povzdálí, aby tak na sebe hlavní pozornost mohl strhnout fialkový pudr s bílým pižmem. Kdybych si však měla vybrat, volím jednoznačně plnější, kulatější a lépe držící parfémový extrakt
.
Montaigne (Eau de Parfum)
Naprosto souhlasím s Miru. Montaigne je možnou odpovědí pro ty, které zklamala poslední velká reformulace Boucheron pour Femme. Obsahuje podobné nahořkle svěží citrusy, kapku aldehydů, bylinky, slunečný jasmín se slámově žlutými narciskami s kořenitými a zemitými podtóny a máslově ovocný ylang ylang.
Meruňky v tomto případě nahradil černý rybíz a tuberózu s kosatcem sladká mimóza s vůní vanilky, sena a najemno nasekaných mandlí z Farnesiany, díky níž Montaigne působí mnohem načechraněji. Dalším spojovacím bodem je potom je krémově sladký vanilkový základ s kořenitým santalem, balzamickou ambrou a špetkou bílého pižma. Zářivé podzimní slunce ve flakonu
.
Montaigne EDP
sladká mimóza, hořce bylinná pryskyřice, mýdlově štiplavá pomerančová kůra, jasmínový santal ze samsary a kopeček vanilkové šlehačky navrch...
barevné podzimní slunce, to je přesné! je opravdu krásná, a dost podobná Farnesianě, jestli si ji správně vybavuju
viktorka_od splavu Jj, santal ze Samsary
, ale topící se ve farnesianovský vanilce
. Je výborná!
viktorka_od splavu Mně vůbec přijde, že určité caronovské skupiny mají své nezaměnitelné společno![]()
wendulka viktorka_od splavu Pěkně jste mě s Montaigne navnadily. To je běžně sehnatelná vůně?
Korsičanka Tak to je pro mě vlastně dobře. Děkuji ![]()
Dalia Ano, zdánlivá nedosažitelnost mnoha vůní je pro nás "nemilionářky" vlastně radostnou zprávou.![]()
Dalia Korsičanka Ale ne. Montagine je součástí nové privátní kolekce a ta už nemá s fontánami co dělat. Naopak dostupná na essenza nobile nebo ALZD jako 100 ml v koncentraci edp nebo 30 ml čistý parfém.
A ani před tím nebyla ve fontáně. Naopak je to případ jako Pour Une Femme, kdy ze základní vůně udělali jakože exkluzivní
. Teda ta vůně je dobrá, ale já tyhle tanečky zdůvodňující zdražení vůně nemám moc ráda.
wendulka A kdo říkal, že ho zklamali, když mu nechtěli natočit vůni do původního plnitelného flakonu?![]()
Korsičanka Počkej, to ale byla Farnesiana. Ta původně ve fontáně byla. To je zase jiný případ.
wendulka Takže něco ano a něco ne?
Nebo teď u vůbec ne? Vždyť jsi v Paříži byla letos
Nebo už vloni?
Korsičanka Letos. Ano, nová privátní kolekce je mixem fontanovych vůní, vůní původně základních a skoncenych vůní jako Violette Precieuse
Opět nové flakony

Hmmm, ale ten je pěkný, líbí se mi. Co obsah? Znamená to taky změnu vůně?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)