Dior

14. srpna 2014 17:48
Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 07. února 2020 10:46

Santal Noir

Uhlazený santal ...

Dřevo, dřevo a zase dřevo … no a jeden zapomenutý růžový květ, aby se neřeklo. Při prvním nádechu mě tato variace santalu skoro porazila, po chvíli už je to pro mě dýchatelné, nicméně nenositelné.

Dominantou je akord suchého dřeva, hladce opracovaného, snad trošku ušmudlaného kouřem, což ovšem není na škodu. A pak cítím trochu té růže. Decentní stopa její omamnosti prostupuje tvrdou dřevitou clonou.

Pro můj nos vůně vyloženě pánská, ale i na určitých typech žen si ji umím představit. Je v podstatě lineární, jednoduchá, avšak elegantní a působící luxusním dojmem.

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 22. dubna 2021 18:10

Poradíte prosím, kde všude Německu/Rakousku mají exkluzivní řadu vůní Dior? Nebo bych je snad našla i v Praze?

A pamatuje si někdo ceny? Menší 40 ml balení zřejmě v Evropě nenajdu, že ne? Ráda bych New Look 1947 a doufám, že v létě by mohli otevřít hranice.

Offline blackviolet
3370 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 15:38

Evanilla Měli by je mít asi ve všech buticích Dior, ale bohužel ne všechny (kromě Paříže). Ve Vídni mají taky nějaké, 40 ml balení spíš ne. Mělo by to ale jít objednat z jejich stránek, dívala ses?

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 16:48

blackviolet Díky. Tak to abych případně nejdřív do butiku zavolala. Na stránky jsem koukala a možná že blbě, ale možnost objednání jsem neviděla

Offline blackviolet
3370 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 17:53

Evanilla Na stránkách např. Francie a Německo objednat jde. Jestli ale posílají i do zahraničí, to nevím. A u těch 40 ml flakonů je to tak, že je mají jednou za rok, většinou před létem (jako cestovní balení) a ne všechny vůně, to je pak mají na stránkách uvedené. Když se vyprodají, musí se čekat a sledovat to.

Nejlepší je asi zavolat do butiku a zeptat se, jak to vypadá (zkusila bych konec května, začátek června).

A někde jsem četla, že se snad uvažuje o 60 ml flakónech.

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 23. dubna 2021 19:06

blackviolet Aha, tak já byla na mezinárodních. Nicméně zběžně jsem zkusila objednávku a z toho Německa to do ČR nejde. Nevadí. 60 ml flakon by byl optimální, tak třeba to dopadne Ještě mám 3 měsíce do narozenin, pak se uvidí. Děkuju!

Offline blackviolet
3370 příspěvků moje polička 02. února 2022 21:46

Belle de Jour

V jednoduchosti je někdy krása i u parfémů, pokud jsou kvalitní a dobře vystavěné. I tato růže s krémovou hruškou, pudrem a dřevitým balzámem nepotřebuje už nic víc.

J'adore EdP Infinissime

Příjemné překvapení. I když vůně vyznívá synteticky, nelze jí upřít jistý půvab. Půvab bohaté kytice květin, v níž je kromě čerstvých i několik umělých, ale floristka z nich vytvořila efektní vazbu. Žlutě krémový ylang ylang, snítky jasmínu s uprostřed trůnícím květem tuberózy, konvalinky v zeleném objetí. A teď tu čeká v květinářství, vedle několika kostek květinového a santalového mýdla a vedle  zapomenuté vánoční dekorace s pomerančem se zapíchanými hřebíčky a kouskem skořice.

Offline AlexQ
96 příspěvků moje polička 04. února 2022 08:28

Nevíte, jestli se Dolce Vita ještě dělá i v 50ml balení? Všude jsou jen stovky...

Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 11. února 2022 21:48

AlexQ Asi ne, na parfumo jen 1x 50 ml a je vintage

Offline AlexQ
96 příspěvků moje polička 12. února 2022 08:52

Korsičanka Díky, myslela jsem si to.

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 24. srpna 2025 19:27

Skúšali ste niekto Rose Star? Aká je?

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 05:52

slniecko 

...hmm, má pěkné složení!

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 11:02

Miru práve, práve!

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 25. srpna 2025 11:35

slniecko 

...tak třeba překvapí hustotou, kvalitou...