Hermès

17. srpna 2014 13:36
Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 19:35
Reakce na wendulka:

Hrozně jsem se rozmýšlela, mám-li Galop dojet vyzkoušet, neb tuším, že je nádherná. Proto jsem nakonec  vydala dost velký peníz za jinou, abych ještě někdy mohla zatoužit:)))

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 21:11
Reakce na Fleur:

Já tě vidim! 

Jestli někdy dojde na Galop (taky bych si nejradši počkala na jinou koncentraci), tak se netěš - sama budu mít málo! 

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 23. listopadu 2017 23:06
Reakce na barbucha:

No jo, tak já už mlčím .

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 25. listopadu 2017 18:33

Šála, na kterou jsem si před týdnem stříkla (no dobře, nastříkala) Galop, pořád voní. Krásně voní. Kruci!!!

Offline jerry
10325 příspěvků moje polička 25. listopadu 2017 19:28
Reakce na Fleur:

Další "polapená". Do mého tužebnéku putovala hned po prvním vyzkoušení. Následně zjištěná cena mé nadšení nepatrně zchladila (ale opravdu jen nepatrně).

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 25. listopadu 2017 20:03
Reakce na jerry:

Na letišti CDG měli zrovna akci - mohla jsem si pořídit za 180 Euro...

Offline jerry
10325 příspěvků moje polička 25. listopadu 2017 20:37
Reakce na Fleur:

Neboli skoro zadarmo.

Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 27. listopadu 2017 09:21
Reakce na Fleur:

Hmm, to jsi asi měla

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 24. prosince 2017 20:20

Galop d'Hermès

Tak dlouho čekám u této značky na vůni pro mne. Musela přijít až Christine Nagel, aby se dočkala. Ano, Galop jde sice hlavně jemným semišem s nádechem citrusové svěžesti ve stopách Elleny, ale přináší mnohem větší barevnost a potřebnou špetku sladkosti, která mi u řady jeho transparentních vůní často chyběla.

Brzy se před vámi totiž kromě tradičních citrusů objeví mísa kdoulí s vůní červených jablek a kompotovaných hrušek, zavařených s hřebíčkem a kousky manga a meruněk, z nichž se právě chystáte uvařit želé. A zatímco to na plotně příjemně bublá, odskočíte si na chvilku do zahrady natrhat v kožených rukavičkách pár růží.

Twilly d'Hermès

První nástřik - ách - to je dokonalá zázvorová limonáda s bublinkami a špetkou strouhané citronové kůry. Po rozvonění se zázvor bohužel vytratí. Nahradí ho pomerančový květ, který sice rovněž příjemně osvěží, ale přece jen už nepůsobí tak zajímavě a Twilly se změní v hladkou, ovšem ve srovnání s úvodní fázi na můj vkus až zbytečně sladkou bílokvětinovku s ovocnou tuberózou a jasmínem a mléčným santalem, do níž se mi bohužel stejně jako jerry vetře vanilka v podobě sladké naškrábané omítky.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 08. února 2018 21:06

Tak je tu mám. Všech pět nových vůní v řadě Hermèssence: Agar Ébene, Cédre Sambac, Myrrhe Églantine, Cardamusc a Musc Pallida. A první dojmy z prvních tří z nich (Agar, Cedre, Myrrhe)? Zdá se, že Christine Nagel jde ve stopách Elleny co do jemnosti, pastelovosti, náznaku...  

Offline zdensy
1109 příspěvků moje polička 08. února 2018 21:34

domenica , Ellena byl pro mě vždy těžko uchopitelný, jakási pastelová bezpohlavní zemitost, nejvíce ženská mi od něho přišla Kelly Calèche, přidal růžovou:)

Vypadá vyznění těchto vůní alespoň nepatrně jinak? Myslím tím posun k ženskosti.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 09. února 2018 10:54

zdensy 

Přesně, těžko uchopitelný Ellena. Ten jeho minimalismus je zajímavý, čístý, k jeho vůním se vracím (Eau Parfumé au thé Vert pro Bulgari například mi přijde jako dokonalý parfém svého typu), mám ráda všechny vůně řady Hermessence, ale většinou jsem si vystačila se vzorky. Takové náladovky. (To mnohem víc mě to táhne k jeho vůním, které jsou naopak plnokrevné, bohaté (Dia, First).

No ale zpátky k Christine Nagel a novinkám: Zadání bylo nejspíš jednoznačné. Pokračovat ve stejném duchu. A ano, jsou to stále jemné, průzračné parfémy, rozhodně unisexové (komu se líbí, ten je nosí a tomu jsou určeny)... při prvním kole zkoušení mi přišly velmi, až příliš jemné, při druhém už to bylo lepší, to asi jak se člověk snaží z kompozice vytáhnout maximum... no uvidíme. 

Offline zdensy
1109 příspěvků moje polička 09. února 2018 14:15

domenica , díky za komentář

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 09. února 2018 15:21

domenica to sa celkom teším, v tomto boli Hermessence tak trochu výnimočné, držali istú líniu, tak som rada, že ju nestrácajú.

Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 09. února 2018 22:04

domenica Moni, můžeš mrknout do korespondence? Psala jsem ti včera...Díky

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 09. února 2018 22:16
Reakce na domenica:
No ale zpátky k Christine Nagel a novinkám: Zadání bylo nejspíš jednoznačné. Pokračovat ve stejném duchu. A ano, jsou to stále jemné, průzračné parfémy, rozhodně unisexové (komu se líbí, ten je nosí a tomu jsou určeny)... při prvním kole zkoušení mi přišly velmi, až příliš jemné, při druhém už to bylo lepší, to asi jak se člověk snaží z kompozice vytáhnout maximum... no uvidíme. 

​Na první dojem mám z vůní stejný pocit, dokonce i Agar byl dost neprůbojný, do pozdního odpoledne z něj mnoho nezbylo. Líbila se mi ta na hřbetu levé ruky - jen nevím, zda to byla Cédre Sambac nebo Myrrhe Églantine? I když jemná, měla moc hezký vývoj.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 09. února 2018 22:21

cinkja 

mám pocit, že to byla Cédre Sambac ta na hřbetu ruky 

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 09. února 2018 22:21
Reakce na Korsičanka:

domenica Moni, můžeš mrknout do korespondence? Psala jsem ti včera...Díky

​Už to tam máš. 

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 10. února 2018 18:13

zdensy cinkja 

... ovšem teď jsem se dostala ke zkoušení Cardamusc a Musc Pallida. A teda !!! Jsou překrásné.  Zatímco ostatní z nové pětice jsou jako obvykle toaletky a jakkoli jsou zajímavé a líbí se mi (Myrrhe Églantine trochu méně), mají ty své charakteristické hermessenceovské znaky, v dobrém i ve zlém, tohle je úplně jiná kategorie. Plné, smyslné, dlouhotrvající parfémy. Ano. Jsou to totiž parfémové esence, postavené na několika málo kvalitních složkách (kosatec, pižmo, koření) s parádním výsledkem takové, jakkoli to zní zvláštně - intenzivní jemnosti. Cardamusc je ještě o něco plnější, vroucnější a smyslnější, Musc Pallida je pudrovější a sladší. Flakónek 20 ml s tímto pokladem stojí 325 euro.

(Obr. Frangrantica)

Offline zdensy
1109 příspěvků moje polička 10. února 2018 19:44

domenica , po takových dojmech mě Musc Pallida zajímá, kosatec a pižmo může v plnokrevném pojetí jedině potěšit. Ale ta sladkost? Já už vnímám příliš sladce např. i Bois d'Iris od Van Cleef & Arpels, ze které jsme před lety omdlévaly. Dámy, domenica, cinkja, kde se dá vzorek pořídit? Díky