Annick Goutal

22. srpna 2014 16:08
Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 03. zaří 2014 11:02
Reakce na Fleur:

Ne, zatím necítila.

Tak to musí být krása, pokud jí sedne takto. Mně se tam pořád kradou pánské tóny.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 03. zaří 2014 21:12
Reakce na Fleur:

A cítila jsi někdy Encens Flamboyant na nějaké ženě? Moje kamarádka ji má jako signature a je to na ní naprosto úžasná vůně: žhavé uhlíky vysloveně jako pocta ohni, čistý plamen, kadidlo a pudrový kouř.

To musím být nádhera! Kamarádka je Češka? 

Encens Flamboyant

Akord kadidla, koření a vůně borovicového lesa, nejprve ochlazovaný pepřovým závojem, později stále proteplenější, jemnější a sametovější, je prostě kouzelný. Název vůně je tak trochu matoucí, protože kadidlo není nejvýraznější složkou. Každopádně je teplé, balzamické a rozpouští se v nasládlých jedlových pryskyřicích.

Encens Flamboyant je jedna z nejtajemnějších vůní, které znám. Pokud někomu sedne, otázku vhodnosti pro ni/něj/oba si nikdo nejspíš nepoloží.

Offline ntiti
364 příspěvků moje polička 03. zaří 2014 21:40
Reakce na domenica:

to zní zajímavě, takže mám dalšího adepta na vyzkoušení

Offline zdensy
1109 příspěvků moje polička 03. zaří 2014 22:03

Encens Flamboyant je vůně, která nutí obsedantně zvedat zápěstí k nosu. Když jste samy, tak neustále, ve společnosti pod záminkou bezděčných pohybů.  Moc se mi líbila, mnohem víc než Ambre Fétiche, mají společné dost to kadidlo. Ty pánské tóny tam jsou, ale doma bych se s ní mohla polívat ostošest, tam mi nikdo na záda lézt nemusí:-)

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 03. zaří 2014 22:06
Reakce na domenica:

Kamarádka je Češka, ale italského střihu. A něčím mi tě připomíná .

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 03. zaří 2014 22:57
Reakce na Fleur:

Myslela jsem si, že to nebude jen tak .

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 03. prosince 2014 23:45

Mandragore

Suché bylinné vůně jsem nikdy cíleně nevyhledávala, nicméně Foin Fraichement Coupé mě letos coby zajímavá letní svěženka donutila můj názor přehodnotit a Mandragore s mým oblíbeným zázvorem ve složení se nabídla jako první. Ze začátku, kdy se v ní mísí hořký bergamot s ostrým pepřem a větrovou svěžestí badyánu a máty na mě ještě působí jako takový palčivý a možná i jedovatý lektvar.

Stačí ale chvilku počkat, než vše uhladí sametově hebký kouř z labdana spolu se zemitým kosatcem, v němž se nám bylinky na jemně dřevitém podkladu usuší a dají tak vyniknout i pikantně nasládlému zázvoru. Kdyby měla delší jak dvouhodinovou výdrž, nejspíš bych si dala říct.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 18. února 2015 11:57

Přichází jaro a s ním i smršť novinek, u Annick Goutal to má být vůně, nazvaná L’Ile au The, inspirovaná cestou na Jeju (ostrůvek, patřící pod Jižní Koreu), kterou opět vytvořila Isabell Doyen.

Nic proti čajovkám, jistě bude povedená, ale když k tomu přidáte to složení (mandarinka, citrus, vonokvětka, čaj, bílé pižmo), vůbec, ale ani trochu v tom není poznat diktát nových majitelů.

http://www.parfumanie.cz/database/detail/54570

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 18. února 2015 19:05
Reakce na wendulka:

A když si ke složkám, které jsou již svou povahou spíše prchavé, představím tradiční malou sillage a výdrž vůní AG, bude to nejspíš příjemná, ovšem velmi tělová a intimní záležitost.

Offline Miru
15399 příspěvků moje polička 18. února 2015 19:13
Reakce na wendulka:

...kdyby to mělo hustotu, intenzitu, výdrž - mohla by to být TAK příjemná vůně.!

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 18. února 2015 20:39
Reakce na Miru:

Pojmy jako hustota, intenzita a výdrž u AG v posledních letech neznají.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 23. června 2015 23:26

Řada Les Absolus představuje hned tři novinky. Začátkem října 2015.

Nové flakón, exkluzivní cena. Vanilka, oud a ambra.

http://guerlinade.cz/2015/06/23/novinka-les-absolus-dannick-goutal/

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 24. června 2015 18:58
Reakce na domenica:

A jo vlastně, Annick Goutal jedna z posledních mála značek, která ještě nemá svou oudovku.

Pokud jde o zvědavost, tak to jsem paradoxně jen na Vanille Charnelle vzhledem k tomu, jak mdle na mně Vanille Exquise voní, i když i ta levandulová ambra by mohla být podle složení pěkná, ale tady ve mně přece jen vítězí ten skeptik a nějak se mi dopředu nechce věřit, že by mohla překonat Ambre Fétiche.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 24. června 2015 19:02
Reakce na wendulka:

No jo. Ambre Fétiche... musela by nastat situace podobná zázraku. Včera, když jsem tu zprávičku psala, naťupkala jsem si ji (v koncentraci parfém) do loketní jamky a je tam pořád. Krásná.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 13. února 2016 21:26

Le Mimosa

Začíná větrově nasládlým anýzem se zelenými tóny, zralou šťavnatou broskví a vlahým kosatcem. Po pár minutách větrovost ustoupí a objeví se hebounké chomáčky mimózy na obláčku bílého pižma. Jedna z nejkrásnějších květinových vůní od Annick Goutal vůbec.

La Violette

Vnímám ji stejně jako Leisha, tj. na začátku fialkové bonbóny, které se s postupem času promění v přirozenou fialku i s lístečky.

Rose Splendide

Je svěží růží s citrusovou magnólií a natrpklou hruškou. Po rozvonění vůni už jen doplní vanilka s drhnoucím pižmem, čímž v kombinaci s hruškou a růží typově vykazuje vzdálené příbuzenství s Petite Chérie.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 26. dubna 2016 23:29

Songes (EdP)

Inspirací pro tuto vůní se prý stala večerní procházka zahradou na ostrově Mauricius, kde Camille Goutal trávila svoje líbánky. Co jiného tedy očekávat než tropickou bílokvětinovku. V prvních minutách je to především jiskřivě medová plumérie s kokosovou tiaré a jemnou gardénií. Plumérie však poměrně rychle vyprchá a místo ní se do kytice přidá nazelenalý jasmín s tropickým ylangem s banánovými podtóny.

Samotná vanilka v základu už ale tak sladce nepůsobí, je to spíš nastrouhaný suchý vanilkový lusk. Za to květinovou hřejivost podpoří trocha kadidla s ambrou a špetkou překvapivě příjemně živočišného kmínu. V koncentraci edp jde i celkem do prostoru a má i slušnou výdrž. Ačkoliv mým favoritem zůstává pořád Ambre Fétiche, Songes řadím hned na druhé místo jako nejženštější vůni této značky.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 28. října 2016 12:21

L’Ile au Thé

Tak mě bohužel tahle vůně na žádný ostrov nevzala. Je to prostě jen taková obyčejná citrusová čajovka s dominantní mandarinkou, do níž se mi ale bohužel motá i nepříjemný chemický tón. Po rozvonění sice zmizí a je vystřídán „broskvovou“ vonokvětkou, nicméně ani ta z ní nečiní nijak zvlášť výjimečnou vůni. Rovněž pižmo v základu má pro mě osobně k vyvolání dojmu písečné pláže hodně daleko.

Eau du Ciel (Eau de Toilette)

Původní Eau du Ciel neznám. Tahle voní po lipovém květu, oslazeném růžovým dřevem, zemitém kosatci a sametově zelených lístcích fialek. Po rozvonění začne zmiňovanými složkami prostupovat hřejivé a přitom jemné čajové aroma se svěží vůní pomerančového květu. Celé je to usazené na vzdušném pižmovém základu. Jen je škoda, že je tak intimní, protože pro mě osobně je jinak o třídu výše než L’Ile au Thé.

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 28. října 2016 14:27
Reakce na wendulka:

Oni vzkriesili Eau de Ciel? to musím testnúť, tá pôvodná bola skvelá.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 28. října 2016 18:08
Reakce na slniecko:

Loni. A jak na tom byla ta původní s intenzitou a výdrží? Tohle je vyložená polejvačka.

Každopádně na rozdíl od novinek L´Ile au Thé nebo Rose Pompon se mi Eau du Ciel opravdu líbí.

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 28. října 2016 18:16
Reakce na wendulka:

No, na mne Goutalky vo všeobecnosti držia, takže v tomto ťažko povedať. Intenzita - no ono to bola taká priezračná vôňa, takže ja som si ju okolo seba uvedomovala celkom dosť, ale či aj iní, neviem...to príliš neriešim.