Le Pamplemousse
Tahle vůně měla být hlavně o grepu. V mém případě to byla spíš grepová kůra, kterou vzápětí převálcovala hromada hořkokyselé rebarbory. Kdo má rád bylinky, zejména šalvěj, zde je nakombinovaná s příjemně nahořklým pomerančovým květem. Těšila jsem se na ten větvičník (a na pořádnou dávku "sametově" zelených tónů chypre), jehož se mi tak štědře dostalo v L´Air de Rien, bohužel tady ho bylo jen pomálu. Vůně se na mně pak nakonec rozvoněla jemně vetiverově s vrátivším se lehce nahořklým grepovým tónem.
La Pluie
Prvotní závan hodně hořkého bergamotu s jemnou ostrostí drcené levandule vypadal zajímavě. Pralesa ani ničeho tropického jsem se však nedočkala, jen lehce zapařených bílých květů (jasmín a pomerančový květ) v navlhlém seně
. V základu se přidal výrazný zemitý až pánský tón a na úplném konci se kolem proplížila hustá nesladká vanilka.
Coeur de Fleur
Uch, pořádné šlápnutí vedle a už od počátku: směs malin a jakési zeleniny. Potom na vás zcela bez varování vybafne to květinové srdce v podobě neskutečně opojné směsi bílých květů v čele s jasmínem v týden nevětraném skleníku se spoustou zeleně. Pro protrpění této fáze se situaci snažil zachránit hodně výrazný zemitý kosatec, chvílemi zjemněný trochou vanilky, bohužel marně.