Taky bych řekla, že ten flakon dřív nebo později bude. ![]()
Mon Parum Pearl chápu, nosila jsem ji hojně v únoru, březnu... tu její perlovou odtažitost jsem moc potřebovala.
Ale Métallique je pro mě víc, a ten jasmín nejspíš taky bude.
Taky bych řekla, že ten flakon dřív nebo později bude. ![]()
Mon Parum Pearl chápu, nosila jsem ji hojně v únoru, březnu... tu její perlovou odtažitost jsem moc potřebovala.
Ale Métallique je pro mě víc, a ten jasmín nejspíš taky bude.
Privé Gardenia Antigua
Vychází z mých dvou milovaných vůní: z nehoubičkové kriglerovské gardénie a ovocného jasmínu s tropickým ylangem z Promesse de l´Aube, kdy skrze úvodní šťavnatou mandarinku probublává perlivý růžový pepř. Odlišuje se od nich ukotvením na pačuliově sladký základ s hebkým bílým pižmem. Ano, tahle gardénie vám rozzáří den
.
Privé Thé Yulong
Je čajovkou ve stylu Philtre Ceylan. Kardamom v ní pikantně chladí, petitgrainově nazelenalá a nakyslá mandarinka zase společně s pomerančovým květem ovocně osvěžuje, pižmový kosatec jí dodává květinovou vzdušnost. Slaný podtón vetiveru v základu ji pak posouvá lehce středomořským směrem. Nutno ovšem podotknout, že její předchůdkyně od Atelier Cologne je přece jen i tak celkově přece jen ještě o kapku propracovanější.
Privé Cuir Zerzura
To je milé překvapení! Cuir Zerzura začíná jako nějaká armaniovská jarní kosatcová limitka a ten kosatec je tady krásný, zemitý a přitom hebký a máslový. Pod ním se schovává kůže zapudrovaná fialkovým pudrem a květinově dřevitá sladká vanilka.
...má to nějak typově blízko k Iris Torréfié.?
(místo čaje a kávy dali mandarinku a růži a přisladili.?..)
Zní to moc dobře!.
Miru Vidíš, o tom jsem u zkoušení nepřemýšlela, ale zhruba tak nějak to bude
. Iris Torréfié je víc svěží a nesladká, Cuir Zerzura má navíc tu kůži a víc pudru a hlavně sladkou vanilku. Líbí se mi obě. IT bych nosila celoročně, CZ je tou chumlací sladkostí lepší spíš na podzim a zimu.
Privé Cuir Zerzura
To je milé překvapení! Cuir Zerzura začíná jako nějaká armaniovská jarní kosatcová limitka a ten kosatec je tady krásný, zemitý a přitom hebký a máslový. Pod ním se schovává kůže zapudrovaná fialkovým pudrem a květinově dřevitá sladká vanilka.
Máš výbornou čichovou paměť
. Ten nástup, ááá: kosatec svěže zelený, zemitý, lehoulince mrkvový, zemitý a zároveň i trochu máslový. Je zahalený do fialkového sametu a doprovází ho pryskyřičnaté tóny. Tohle já přece znám. To je moje Privé Sable Or s elemi místo kadidla a vanilkou místo benzoinu, jen je navíc v úvodu osvěžená šťavnatou mandarinkou. A teprve za ním přichází měkká, jemně zpracovaná kůže s tóny orientální kořenité růže, jak ji můžete znát pro změnu z Privé Cuir Noir. Tohle je vážně příjemné překvapení
.
wendulka Tak ten armaniovský kosatec v limitkách nejde zapomenout, ne?
Ale v orientální kolekci bych ho nečekala.
No to máš pravdu, taky mě to původně nenapadlo.
Privé Bleu Lazuli
Tu by ma zaujímalo, že či to spôsobila moja podvedomá predstava, že niečo v modrom flakóne od Armani Privé nemôže byť bez maslového kosatca, alebo tam ten osatec predsa len aspoň v malom množstve je. No ja ho proste cítim. Ale okrem toho cítim hlavne korenistý čaj, a krásny nesladký mliečno-santalovo-vanilkový základ.
Privé Sable Nuit
Táto vôňa je tmavosivá. Možno trošku dohneda. Veľmi pekná,elegantná kadidlovka, ale vôbec nie studená, nádherne doplnená troškou benzoinu a labdana. Drevá tam sú tiež, ale len tak nejako mimochodom. (A ambroxan sa predo mnou pre istotu niekde schoval:)))
A Milano
Vůně je to jednoduchá, leč kvalita z ní čiší. Understatement. Vornehme Zurückhaltung.
Citrusy - bergamot, citron, čisté bílé pižmo a levandulové mýdlo. Svěžest a jemné hedvábné prádlo. Pak už jen trochu cypřišového dřeva a kosatcový pudr.
Vůně pro ženu, která nepotřebuje na sebe upozorňovat, chce se cítit příjemně, nosí elegantní kvalitní oblečení, jednoduché a čisté linie, jak je umí právě Giorgio Armani. A přesto, nebo právě proto, na sebe přitahuje obdivné pohledy okolí.
Vůně povlává spíš blízko těla, jsou to hlavně závany jemné levandule, výdrž je na tento typ vůně hodně dlouhá.
blackviolet
A Milano zní krásně!
...ta barva flakonu - miluju tenhle odstín aquamarinů...
Taky jsem nadšená z popisu i z barvy flakonu ![]()
...hm, tak to ať si to nechají i s flakonem. Jako s cenou "vocamcaď pocamcaď"![]()
A Milano zní sice krásně, ale levandule, tak jsem tentokrát v klidu, i pokud jde o cenu
.
wendulka Já taky moc na levanduli v parfémech nejsem, ale tahle je jiná, ta se líbí i mně. Za vyzkoušení stojí, cenově už úplně mimo.
To ona by mi určitě taky voněla, ale je to levandule no
.
My Way
"Mému zdraví lahodí jen to lesní jahodí".
No tak tuhle známou filmovou hlášku je v případě My Way potřeba brát trochu s rezervou. Lesní jahody tu sice najdete hned v úvodu společně se svěžím pomerančovým květem a lehce syntetickými citrusy, ale spíše v podobě ovocných dropsů s náplní. Po rozvonění už nastupuje v plné polní ovocně žvýkačková tuberóza s gumovým allurovským jasmínem.
V jedné chvíli nabere tuberóza podobu čerstvě uvařené meruňkové marmelády, jenže to by se někdo nesměl rozhodnout přimíchat do něj i tužkové odřezky. Až v základu se s pomocí bílého pižma a vanilky promění v bonbónkové lesní jahůdky, které už nepůsobí tolik otravně. Definitely not My Way
.
Privé Sable Nuit
Kadidlová vůně takřka bez kouře, zeleně stříbřitá a vzdušná, s jemně pikantním ovocně kořenitým úvodem díky růžovému pepři a zjemněná labdanem. Les s vůní dřeva a nakonec balzamická benzoinová nasládlost s vanilkou a mýdlovým pižmem. Spíš než vůně pouštního písku je to vůně sluncem vyhřátého a vysušeného lesa. Ambroxan tady vůbec neruší, naštěstí.
Chápu dle tvojí recenze a poličky správně, že ji teda přece jen chci zkusit
?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.