À la rose, Baccarat Rouge 540 a OUD satin mood nově také v balení 3x11 ml (a také v nabídce Ingredients)

À la rose, Baccarat Rouge 540 a OUD satin mood nově také v balení 3x11 ml (a také v nabídce Ingredients)

Jen takový postřeh k APOM pour femme: byla jsem přesvědčená, že to je veskrze jarní vůně, možná ještě tak přechod zima-jaro, ale dnes ji mám na sobě a rozvoněla se fantasticky ![]()
Teď zkouším Grand Soir a tedy toto bych chtěla, aby nosil můj muž, kdyby nějaký byl ![]()
Jsem zvědavá jak dopadla/dopadnou jednání Francise a LVMH, o kterých se mluvilo v polovině listopadu a která jsem zmiňovala ve Stěžovacím vlákně (kde jinde?). Francis na mě vždycky působil jako skvělý umělec-parfumér, ale zároveň taky jako perfekcionista a schopný obchodník, mimo jiné. Kromě spousty jeho vůní se mi líbí filozofie značky. Tak třeba předsevzetí pokud možno nerušit žádnou z vůní porfolia (z důvodu nižších prodejů). Například u Absolue Pour le Soir a Absolue Pour le Matin (taktéž u kolínských) které se sice prodávaly méně, ale měly své spokojené klienty, jen nechal stáhnout flakónky z různých prodejních míst ve světě do pařížských butiků a ponechal je i na svých stránkách, kde jsou dostupné pořád. Skvělé!![]()
Jj, koukala jsem koncem podzimu, že nakonec se ty vůně rozhodl alespoň v Paříži zachovat
. Ty večerní varianty bych sice já osobně nepostrádala, ale u takové Absolue pour le Matin by to byla škoda, kdyby už vůbec nebyla k dispozici.
V Paříži v buticích ale hlavně zároveň na webu dostupné ze světa, takže opravdu tleskám.
Ale fakt je, že oni prý o jejich konci ani neuvažovali a pořád chtějí oddalovat konec jakékoli vůně. Tohle kdyby se jim dařilo držet i po případném přesunu pod LVMH, tak by se to blížilo zázraku.
Hm, tak to ale dali v létě Ingredients a dalším parfumériím mylnou informaci, protože jim tehdy opravdu tvrdili, že už nebudou vůbec, protože se neprodávají a našly si jen velmi omezené množství příznivců.
Filozofie je to rozhodně krásná a obdivuhodná
, tím je mi značka MFK taky sympatická.
Nicméně pokud by Francis opravdu podepsal smlouvu s LMVH a podařilo se mu tyhle vůně udržet i nadále, to by byl opravdu zázrak, když vidím, co LMVH provádí všude jinde, nedělám si už raději vůbec žádné iluze
.
Možná tam došlo k nějakému komunikačnímu šumu, kdy šlo hlavně o to, že jim nadále nebudou vůně dodávat. Ale to je fuk, hlavně, že jsou i tyto "menšinové" vůně záchráněny. ![]()
Pravda, stát se mohlo cokoliv. Stačí si vzpomenout loni, když to chvilku vypadalo, že bude končit Liu.
Ano, hlavní je, že ty vůně zatím zůstávají alespoň takto
.
Jsem zvědavá jak dopadla/dopadnou jednání Francise a LVMH, o kterých se mluvilo v polovině listopadu a která jsem zmiňovala ve Stěžovacím vlákně (kde jinde?). Francis na mě vždycky působil jako skvělý umělec-parfumér, ale zároveň taky jako perfekcionista a schopný obchodník, mimo jiné. Kromě spousty jeho vůní se mi líbí filozofie značky. Tak třeba předsevzetí pokud možno nerušit žádnou z vůní porfolia (z důvodu nižších prodejů). Například u Absolue Pour le Soir a Absolue Pour le Matin (taktéž u kolínských) které se sice prodávaly méně, ale měly své spokojené klienty, jen nechal stáhnout flakónky z různých prodejních míst ve světě do pařížských butiků a ponechal je i na svých stránkách, kde jsou dostupné pořád. Skvělé!![]()
Já doufám, že jednání dopadnou pro Francise špatně a LVMH z této spolupráce vycouvá
. Takže vlastně dopadnou dobře
.
Já teď pod vlivem jiné diskuze vytáhla na dlouhé zimní večery vzorky oudové kolekce a ty vůně jsou tak dobře udělané. I když bych je všechny neunosila, tak to zkoušení je radost. A miluji vůni chameleon - Baccarat Rouge. Je zvláštní, originální, žádnou takovou neznám.
A za filozofii značky
.
Ano, ano...
Já celý víkend zkouším novinku Aqua Célestia (uvedena bude 1. února) a vedle toho, jako ty, pod vlivem diskuze o oudovkách, koplet sadu Francisových oudovek (z nichž část miluju a nosím, část si strašně ráda zkouším jen sama pro sebe, na doma). A Baccarat Rouge je jedinečná, jo jo. ![]()
První novinka roku - Aqua Celestia.

Byla jsi rychlejší
.
O nějakou tu vteřinu, to je fuk!
Důležitější je to, že vůně je moc pěkná. Z vůní Kurkdjianovy "aqua rodiny" se mi líbí nejvíc spolu s Aqua Vitae forte.
Aqua Vitae forte se mi také líbí, i když na "aqua" vůně moc nejsem. Tak to se těším
.
Taky nejsem na "aqua". Ale tahle je opravdu příjemná a fajn a je jako ta "bílá košile, kterou si můžeš vzít do "přísného" kostýmku stejně jako k letní kolové sukni, když si ohrneš rukávy a rozepneš pár knoflíčků. ![]()
AQUA CELESTIA
Recenze: http://guerlinade.cz/2017/01/16/maison-francis-kurkdjian-aqua-celestia/

Pokud je alespoň z části taková, jak na mě působí fotografie, tak se těším ještě více
. Občas mám potřebu si odskočit k nekomplikovaným vůním a tohle vypadá moc dobře. Mimózu mám ve vůních ráda a kapka toho osvěžení se také může hodit
.
Do oudové kolekce začínám trochu více pronikat a vedle Satin Mood zůstaly v užším výběru ještě ty úplně první - Oud a Oud Silk Mood. Z té druhé se v práci včera tedy trochu hroutili, bude to chtít lehčí ruku. Ale Oud dnes nechali bez povšimnutí a mně se také moc líbí.
Ano, je nekomplikovaná a fajn. Budu zvědavá, co na ni řekneš. Když zavzpomínám, typově by se mohla řadit do skupiny vůní jako Eau d´Eden, En Fleurs anebo Aqua di Gio půl na půl s Eau de Rochas. ![]()
Oudová kolekce mě velmi baví a vedle Silk a Satin Mood se pořád vracím k těm ostatním a ráda si je užívám, zatím spíš doma. Fascinuje mě Velvet Mood, protože obsahuje velmi výrazný tón, který si pamatuju jako vůni tlustých fixek (z NSR
).
Tak jsem Aqua Celestia v úterý v Ingredients také vyzkoušela. Už ji měli vyndanou venku. Není to sice můj styl, ale příjemná je. Řekla bych, že kdo rád ten "klasický" Francisův styl z Amyris Femme a APOM pour Femme nebo třeba Coco Mademoiselle, tomu by se mohla Aqua Celestia líbit.
To by se mi mohla líbit, takže jsem si hned z Ingredients objednala nějaké vzorky. Díky za tip ![]()
Rovnou jsem přihodila další, už třetí vzorek Baccarat Rouge 540. Pořád mi nedá spát a ani po dvou vpotřebovaných vzorcích si nejsem jistá...
Narážku jsi pochopila naprosto správně
. Za málo.
A co dalšího za vzorky kromě té Baccarat Rouge sis ještě objednala?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.