Aedes de Venustas

23. listopadu 2014 23:46
Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 13. června 2017 14:46
Reakce na wendulka:

S Irisem počítám hlavně na podzim a na časné jaro. Teď ho vytáhnu jen občas, když třeba zaprší.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 13. června 2017 15:06
Reakce na Dalia:

Ano, studenější déšť mu též velice svědčí.

Offline blackviolet
3370 příspěvků moje polička 13. června 2017 15:14
Reakce na Dalia:

Tak mám na sobě od rána Iris Nazarena, je horko a je v pohodě, voní jak má, není to sladké, je to příjemné až skoro chladivé. A navíc drží. Asi ho vytáhnu v létě častějí.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 13. června 2017 15:38
Reakce na blackviolet:

wendulka Mám zrovna Iris na ruce a je příjemný i v teple a slunečnu. Vlastně proč ne? Mně osobně trochu připomíná 31 RC a tu jsem měla ráda i v horku. Každopádně mi však IN sedí spíše k chladnějšímu počasí.

Offline Hanka H
2908 příspěvků moje polička 13. června 2017 15:56
Reakce na Dalia:

31 RC je pro mě nejkrásnější po vlahém jarním dešti, ale vlastně je krásná kdykoliv. IN mi moc nepřipommíná

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 13. června 2017 16:02
Reakce na Hanka H:

Já už si, Hani, všimla, že naše vnímání vůní se celkem dost liší. Což samozřejmě ničemu nevadí.

Neříkám, že je vnímám jako totožné, ani jako hodně podobné, ale skutečně mi IN "jednatřicítku" něčím připomíná. Možná vyzněním, které získávají na mně samotné ...

Offline Hanka H
2908 příspěvků moje polička 13. června 2017 16:59
Reakce na Dalia:

Dali, možná to bude i tím, že jsme naprosto odlišné typy - Ty(dle fotek) Sněhurka, já spíš "holka z pláže".  

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 13. června 2017 17:59
Reakce na Hanka H:

Je to možné. Ale i přesto občas nakukuji na Tvé postřehy k vůním a hledám si v nich pro sebe užitečné informace. A píšeš skvěle!

Offline Hanka H
2908 příspěvků moje polička 13. června 2017 18:04
Reakce na Dalia:

Díky!

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 16. června 2017 21:23
Reakce na blackviolet:

Tak mám na sobě od rána Iris Nazarena, je horko a je v pohodě, voní jak má, není to sladké, je to příjemné až skoro chladivé. A navíc drží. Asi ho vytáhnu v létě častějí.

Poprvé jsem se regulérně sestříkala Irisem a je to krása veliká! U nás je skoro celý den zataženo a hodně prší a toto počasí IN evidentně svědčí.

Jsem z Irisu nadšená!

Offline Ledifia
71 příspěvků moje polička 21. června 2017 11:49

Šla jsem si do Vavavoom pro vzorky Jul et Mad a  jen tak jsem zkusila Pelargonium. Jak jsem od ní nic nečekala (asi kvůli tomu květinovému názvu), tak mě dostala do kolen. Ale když koukám na složení, mohla jsem tušit, že mě minimálně zaujme.

Jul et Mad mám celkem načichané a nemůžu se rozhodnout, kterou si pořídit dřív... a možná to nakonec bude nejdřív tahle červená krasavice. Velmi elegantní vůně, taková "akorát", přiměřená.  V poslední době nemám  moc chuť nosit výstřelky, které se zdají okolí divné, ale tahle by mohla být stravitelná a zároveň se neunudím k smrti. Jen mám zkušenost, že mě lásky na první počich baví míň než ty na druhý... tak ještě párkrát otestuju.

Nějaké vaše názory na Pelargonium?

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 21. června 2017 11:53
Reakce na Ledifia:

Zkoušela jsem jen na papírku, takže hodnotit zatím nebudu. Ale přišla mi zajímavá a pěkná. Chce to však skutečně test na kůži.

Offline Fleur blogger
6566 příspěvků moje polička 22. června 2017 07:50
Reakce na Ledifia:

Viz moje recenze v databázi.

Pélargonium mi velmi připomíná Mandragore tím svým hořkým laděním. A to je také jediný důvod, proč zatím Pélargonium nepředběhlo v řadě mých toužebných přání ostatní vůně. Ale jednou ně něj určitě dojde...

Offline janejane
656 příspěvků moje polička 22. června 2017 13:02
Reakce na Ledifia:

..."Jen mám zkušenost, že mě lásky na první počich baví míň než ty na druhý..."  

-  tak to mám  podobně.

A co se týče Pélargonia, tak dvě třetiny se mně líbí a ta poslední třetina na mě vyznívá pánsky. Ale to je problém mého nosu a kůže a taky tím, že většina unisexových vůní mě zlobí. 

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 16. července 2017 20:30

Pélargonium

Stejně jako blackviolet mi v ní příjemně svíravý bergamot společně se směsí pepře a mrkvovými semínky v první fázi evokuje suchou chilli papričku, rozdrcenou v hmoždíři společně se šalvějí á pár kapkami šťávy z nezralé zelené mandarinky s tím, že já v ní ten nádherný zelený kardamom, který zvýrazňuje chladivou zelenou hořkost, mám už od začátku.

Samotná pelargónii v ní mám částečně mátovou a z části mi vykazuje příbuzenství se sušenou růží, která voní i po citrónech. Kvete na zaprášeném záhonu společně se zemitým kosatcem a fialkou. Ten jediný je udržovaný na rozdíl od okolních trsů suché trávy, kterou se místní zahradník rozhodl spálit opodál společně s klestím. Ano, tohle je nástupce, který je hoden úrovně Iris Nazarena.

Offline černá káva
2035 příspěvků moje polička 17. července 2017 08:38
Reakce na wendulka:

Tak to je hodně lákavé.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 17. července 2017 09:51
Reakce na černá káva:

Jj, jak jsem ti psala, Pelargonium by podle mě mohla být vůně i pro Tebe.

Offline mirajo
2467 příspěvků moje polička 17. července 2017 18:31
Reakce na wendulka:

Je Pelargonium k vyzkouseni v Ingredients? Taky me laka a Iris Nazarena jsem si po ponekud rozpacitem seznameni moc oblibila 

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 17. července 2017 20:20
Reakce na mirajo:

Bohužel značku už v Ingredients nevedou. Skončili s ní po Oeillet Bengale, protože se moc neprodavala. Oficiálně ji má už jen Vavavoom. 

Offline mirajo
2467 příspěvků moje polička 17. července 2017 21:17
Reakce na wendulka:

Ajaj. Ale diky za informaci, usetrim cestu a zklamani.