blackviolet
Některé si šetřím![]()
Penhaligon's
blackviolet A nemá ji černá káva právě na sobě?![]()
Korsičanka Včera měla Shalimar
.
blackviolet Tak tě poslechla, že?
Mmch zkusila jsem tvoji White Leather a to je zvláštně pěkná vůně!![]()
černá káva Tak to má byť.![]()
Korsičanka Moc vás není, na koho rady dám, ale díky za vás.
černá káva No, mě mezi odbornice nepočítej, jsem tu jen 1,5 roku.
Portraits: The Ingénue Cousin Flora
Příběhy z rodiny britských aristokratů pokračují nevinnou a hodnou sestřenicí Florou, která sestoupila do kuchyňského traktu, uvázala si čerstvě vypranou zástěru a pomáhá kuchařce krájet citróny na limonádu.
Žluté a šťavnaté citróny, zelené limetky, celkem pěkný svěže kyselý začátek. Jenže pak už nepřijde skoro nic, jenom trochu mýdlového pižmo a ambroxan. A ten drží bohužel hodně dlouho.
Portraits: The Impudent Cousin Matthew
Bratranec Matthew je Flořin bratr - dvojče - a také má rád citrusy, v podobě pánské kolínské. Bergamot, neroli, mandarinka a olistěné větvičky pomerančovníku jsou hezky zakomponované do vetiverového základu s čistým pižmem. Klasické, britské, příjemné. Ale to už přece známe z desítek podobných vůní a za daleko mírnější cenu.
Changing Constance
Constance má ztělesňovat sestru lady Blanche, veskrze liberální a moderní ženu, které muži leží u nohou. Pokud je navoněná touto vůní, ani se jim nevidím. Z Constance dělá opravdu ženu k nakousnutí. Máslový karamel se zrnky soli si nejdřív smíchá s kardamomem a pálivou čili papričkou a tato kombinace dovede pěkně rozehřát. Z usušených tabákových listů si ubalí doutník, koketně se usadí u dřevěného barového stolku a objedná si vanilkový Kiss in the Dark.
Tak s odstupem času a pořádném prouzkoušení můžu říct, že tohle je pro mě asi vítěz mezi vůněmi se slaným karamelem. Ta kombinace s kardamomem mu vyloženě svědčí
. Tou tabákovou fází s vanilkou a sladkostí karamelu mi zase něčím typově připomíná mojí Enigmu pour Homme. A kašmeran mi tu nevadí
.
wendulka
Taky mě v tom kašmeran nijak nerušil.
Moc pěkná karamelová je i La Capitale od Xerjoff, tady ale karamel není slaný.
Tak s odstupem času a pořádném prouzkoušení můžu říct, že tohle je pro mě asi vítěz mezi vůněmi se slaným karamelem. Ta kombinace s kardamomem mu vyloženě svědčí
. Tou tabákovou fází s vanilkou a sladkostí karamelu mi zase něčím typově připomíná mojí Enigmu pour Homme. A kašmeran mi tu nevadí
.
Tak ale to zni dobre? Jakou to ma vydrz? Halfeti mi drzi nekonecne nejvic ze vseho asi :)
0zero7 Tak Halfeti je trochu větší držák
. Changing Constance je úplně jiná vůně, rozhodně ale i přes tu sladkost slaného karamelu není typicky dámská, což vím, že tě nebere. Tak až někde potkáš, zkus pro zajímavost.
wendulka Zkusim, myslim je ma Holt Renfrew a chystam se na nejaky koncerty do Vanu, tak se tam proflaknu!
Cairo
Vůně z Trade Routes Collection má Penhaligon's už tradičně velmi dobré. Hodně dobrá je i Cairo, i když se jedná o jednu z mnoha verzí orientální růže s šafránem, pačuli, oudem nebo dřevem.
Na začátku připomíná Rose d'Arabie. Olejovitá rudá růže s šafránem, pačuli a dřevem. Ale tady je ještě trochu kadidla, zeleně dřevitý papyrus a semišové labdanum. Růže tak vlastně nedominuje, ale stává se součástí orientálního, trochu zakouřeného, balzamického a santalového potpourri.
Heartless Helen
Bezcitná Helena je skoro čistě tuberózová vůně. Zeleně mentolová tuberóza, sladká a čistá, s probleskující mandarinkovou kůrou a s hladkým dřevitým pižmem, které tuberózu promění v krémové tuberózové mýdlo. Jednoduchá, ale povedená.
Terrible Teddy
O co méně kůže, o to více ambroxanu. Trochu jehličí a sladkých bylin, trocha citrusů a pepře, i to kadidlo se najde. Kůže ale zmizela pod náloží syntetického ambroxanu.
blackviolet Měla jsem tu H. Helen vyhlédnutou na ebay a nakonec jsem odolala i slevovým nabídkám. Mně ty slepáky nevycházejí. Ale asi bych nešlápla vedle, což? Je srovnatelná s jinou tuberózovkou, prosím?
Korsičanka Kdo má rád tuberózu, nemůže udělat krok vedle. Ve srovnání třeba s Carnal Flower je bez kafrového podtónu. Je bez jasmínu (aspoň já jsem ho tam necítila), je jednoduchá a líbivá, taková čistá, trochu sladce žvýkačková.
blackviolet Díky, to by asi mým tuberózám konkurovat nemohla. (T. Couture P. Guillaume, Kilianova Beyond Love, T. od Nishane a nakonec už vůbec Lutensově Kriminálnici
...Tak jsem dobře udělala.
Korsičanka To určitě nemohla, tohle je spíš tuberóza pro začátečníky
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)