EU a ilegální uprchlíci

21. dubna 2015 10:58
Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 19. října 2015 17:58
Reakce na barbucha:

Stejně jako Mirka si myslím, že pár nanynek se najde. Jedna mámina bývalá kolegyně, která v tom Egyptě byla před námi, se dokonce cítila polichocena, když jí jeden z nich takto nadbíhal. Dokonce se od něj nechala pozvat (v doprovodu svých rodičů) k němu na návštěvu domů. Naštěstí to nepřekročilo rámec dovolené, ale už tohle pro mě bylo dost nepochopitelné.

No ale když zmiňuješ zrovna pokrytectví, tak bych se od tohoto jevu a nošení hidžábu vrátila k tématice ilegálních migrantů trochu obecněji. Mě totiž daleko víc než tohle vytáčí pokrytectví v projevech paní Merkelové, kde neustále omílá nutnost trvalého přerozdělování migrantů v rámci EU a že budou přínosem, když se už dávno před vypuknutím téhle krize zcela jasně ukázalo, že ani integrace Gastarbeiterů z Turecka nedopadla úplně slavně. Ano, dost z nich si třeba našlo pracovní uplatnění v pásové výrobě, ale většina z těch 2,5 milionu ti řekne i dnes, že se ani po těch 50 letech necítí být v Německu jako doma. A to bych řekla, že jak jejich země tvoří už po staletí spojnici mezi Evropou a muslimskými zeměmi, že jsou ještě jakžtakž ohební. Asi tak no.

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 19. října 2015 18:36
Reakce na wendulka:

mno.... já jsem v Německu dost let žila, a vidím to asi takhle nějak:

- první generace GA byla v pohodě: makali ve fabrikách, odváděli daně, žili skromně, domů posílali prachy - prostě neměli čas na kraviny... izolovali se a asi dodnes se cítí být tak nějak jako "na návštěvě" (a to ve vší slušnosti! žádný nároky: byli vděčný, že smějí makat a vydělávat) - teď už jsou asi doma, tam "dole", v nějakym domečku, na kterej si našetřili u Bosche

- ále: nějak se nedomyslelo, že tahle 1.generace bude mít děti - a ty děti další děti... no a co s nima, že? jsou to Turci? jsou to Němci? ani jedno! druhá generace byli takový hotentoti, díky tý izolaci rodičů se pohybovali ve "svém" prostředí, jen do tý školy holt chodit museli - takže jazykově dost omezený (teď myslím co se týče výslovnosti + nějakýho náročnějšího slovního projevu - v běžným životě se ale domluvili, to jo!)... tudíž omezený výběr kariéry... ale makat tak, jako jejich rodiče, se jim už nechtělo, protože přece "umějí německy a narodili se tu"

... no a tak se produkujou příjemci sociálních dávek

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 19. října 2015 19:09
Reakce na wendulka:

Tak na dovolený je to něco jinýho  Ale jo, pár ochechulí se tady najde, který se nechaj ještě rády ukecat. Ale tolik, aby uspokojily všechny zájemce, jich asi nebude, obávám se. 

Já to vidím na tom severu: zatímco potkávám hodně smíšených párů, kde kluk je nordickej blonďák a holka černoška nebo (ještě lépe, protože submisivní) Asiatka, málokdy ovšem na první pohled Arabka... tak opačný dvojice tam skoro nevidět. Pokud už - méně často - potkáš pravou blondýnu s klukem evidentně jinýho původu, tak to Arab není nikdy. Jen moje dojmy, samozřejmě.

Holky jsou zjevně vybíravější, a emancipace v tom hraje velkou roli. Kdo by stál o nějaký středověký názory a požadavky... navíc od nepříliš pracovitého protějšku. To už je snad lepší zůstat single. 

S těma Turkama máš pravdu. Potíž byla v tom, že se soustředili jen mezi sebou... což budou dělat i všichni ti další imigranti. Jak by se taky začlenili, když se ani nedomluví, jedině zas se sobě rovnými? A starousedlíci o ně taky nijak zvlášť nestojej.

Teď jsem zahlídla značně nekorektní čísla, pravící, že proti Angele (potažmo imigraci) je už 78% Němců... no není divu. Na severu se o tom sice nemluví (protože se nesmí), nicméně švédský demokratický straně (zásadně konzervativní a silně protiimigrační) pořád stoupaj preference, a není náhoda, že v loňských volbách získali dvakrát tolik hlasů než naposled. To už taky o nějaký náladě svědčí. A jsou to všechno voliči/občani, kteří s tím vším už mají osobní zkušenost... jsou snad všichni magoři nebo fašisti?

Offline 74SLena
467 příspěvků moje polička 19. října 2015 20:01

Já jsem si všimla u nás, že už i ti kteří ještě nedávno byli proti imigrantům, tak masáž ze Seznamu a Idnes udělala své a najednou je hájí a berou se za ně, že přece jim musíme pomoct a nemůžeme je vracet a to je strašný, Maďaři zavírají hranice, jak si to vůbec můžou dovolit, je to nehumání .... , a ty tábory, chudáčci .... !

Já s tím nesouhlasím a už mám docela strach to říct nahlas aby mi hned někdo neřekl, že jsem v lepším případě zaujatá, taky jsem se setkala s poznámkou, že se ze mě stává nácek. 

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 19. října 2015 22:44
Reakce na RoSa:

Dobře, ty jsi to rozepsala do detailu, jak to probíhalo, každopádně ten výsledek je takový, jaký jsem psala, že to mělo efekt jen v první fázi, ale nakonec to ve výsledku nedopadlo příliš slavně. Proto si na základě fakt o GA nedělám iluze, že by to tentokrát s integrací současné hromadné vlny migrantů mělo v dlouhodobějším horizontu dopadnout jinak, když už je paní Merkelová ve veřejném projevu nepřímo pozvala a teď se hrozně diví, kolik se jich sem valí a volá po nutnosti jejich trvalého přerozdělování.

Čemu ale zase třeba u nás velmi fandím, pokud jde o pomoc uprchlíkům, to je program Motolské nemocnice, který vytipovává předem vážně nemocné děti v uprchlických táborech a pak je sem s jejich rodinami převezou, aby jim mohli pomoct. To je forma pomoci, která mi dává smysl. Jenže to už se nejedná o ilegální migranty.

Offline Mirka
3998 příspěvků moje polička 20. října 2015 07:36

Druhá generace je skoro vždycky problém. Idealizují si původní domovinu, nevnímají důvody, proč rodiče odešli, výhody nového domova považují za samozřejmé a svoje postavení v něm za podřadné.

Turecko je země na půl cesty, ale místní se vůbec nestydí v MHD osahávat turistky, i pro ně je Evropanka v kraťasech coura.

Těch dam ochotných  pořídit si arabského partnera zas nebude tak málo. Už několik let jich potkávám v šátku a kabátu docela dost. Ty si určitě myslí, že tak budou šťastnější a ze "skutečného muslima" budou nadšené. 

Podle mého názoru je otázk přijímání imigrantů natolik závažná a natolik se týká všech a budoucnosti, že by se o ní mělo rozhodnout v referendu. Někdo totiž rozhoduje o nás bez nás , o tom, kdo bude žít v naší zemi z našeho národního bohatství, s našimi dětmi atd. ... 

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 31. října 2015 12:32
Reakce na daniela:

Já to nechápu. Jakápak výchova... to ty zvířata nepoznaj, že je ženská nechce, když musej použít násilí?! To by pochopil snad i prvok.

Offline daniela
1780 příspěvků moje polička 31. října 2015 18:42
Reakce na barbucha:

Možná ty kurzy ani neprojdou - že jsou na tom někteří hůř než prvoci, se snad ani nesmí předpokládat :-)

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 01. listopadu 2015 08:27

http://zpravy.idnes.cz/ve-finsku-je-zima-a-nuda-iracti-uprchlici-odchazeji-do-svedska-pt7-/zahranicni.aspx?c=A150926_175030_zahranicni_kha

Začínám se obávat okamžiku, až se nějak domáknou, že v Čechách je mírný klima a bohatej společenskej život 

Vítejte v Evropě - největší cestovní kanceláři světa, která splní všechny vaše požadavky! 

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 01. listopadu 2015 18:58
Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 02. listopadu 2015 09:33
Reakce na wendulka:

No, dobře to dopadlo - oni se nakonec laskavě uvolili z toho autobusu vylézt, teda většina...

http://www.thelocal.se/20151029/refugees-in-bus-protest-accept-new-forest-homes

Jak překvapivé, že je ve Švédsku chladno, brzo tma a spousta lesů a domy dřevěný  

Tak oni je odvezou do jedný z nejvyhlášenějších oblastí, kam běžnej Švéd jezdí na dovolenou (a neváhá za to platit) - a oni budou dělat drahoty?! Příště to vidim na Grandhotel ve Stockholmu.

Offline daniela
1780 příspěvků moje polička 06. listopadu 2015 19:07
Reakce na wendulka:

Něco ke zmíněné pomoci Motolské nemocnice:

http://m.novinky.cz/articleDetails?aId=385673&sId=&mId=

Asi to vždycky nevyjde... 

Offline Mirka
3998 příspěvků moje polička 07. listopadu 2015 07:55

Zajímalo by mě, jak to vypadá tam, odkud přichází a co čekali, že jsou tak nespokojení.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 07. listopadu 2015 09:18
Reakce na Mirka:

To je opět voda na můj mlýn  Tvrdím od začátku, že - mimo jiný - používaj ty děti jak štíty. Tentokrát je použili jak živou letenku... no nekup to, zadarmo pěkně letecky do Evropy. Na zdravotním stavu haranta nezáleží...

Ty řeči o strachu před Čechy jsou pustá lež: jaký asi mohli mít zkušenosti s Čechama, poté co se o ně naši doktůrci starali v tom táboře?!   

Jsou úplně stejný jak naše slavná minorita - ta se taky dokáže okamžitě rozbrečet a obvinit tě z rasýzmu, i kdyby ještě v ruce třímali tvoji peněženku! Každá výmluva dobrá.

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 07. listopadu 2015 14:41
Reakce na daniela:

Já vím, četla jsem to včera hned, jak to zveřejnili. Je smutný, že ne úplně každým rodičům jde vždycky v první řadě o zdraví a prospěch vlastního dítěte. Což ale neznamená, že zrovna v tomhle jednom případě chtěla začít paušalizovat a byla pro zastavení programu. Na rodiče, co myslí víc na sebe než na vlastní děti totiž stejně dobře můžeš narazit i mezi Evropany. Pořád v téhle konkrétní formě pomoci vidím smysl. Takže k tomu řeknu jen, že držím doktorům z Motolské nemocnice palce, aby příště při výběru dalších malých pacientů v uprchlických táborech narazili na zodpovědnější rodiče.

Offline 74SLena
467 příspěvků moje polička 07. listopadu 2015 18:02

Musím říct, že jsem se po přečtení toho článku zlomyslně řehtala na celý kolo. Taková jsem já

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 14. listopadu 2015 07:45

A je to tady:

http://echo24.cz/a/wPNcM/teror-v-parizi-140-zavrazdenych-lidi-utocnici-kriceli-allahu-akbar

K útoku se zatím nikdo nepřihlásil, na Twitteru se však objevila i řada příspěvků v arabštině, které útoky vítají.

Ostatně: nic jiného se vlastně ani nedalo čekat, že?

Doufám, že se těm EU-potentátům teď už konečně rozbřeskne!

edit: tohle taky stojí za přečtení http://www.ceskatelevize.cz/ct24/blogy/1557368-radikalni-islam-je-novodoby-mor

Offline zdensy
1109 příspěvků moje polička 14. listopadu 2015 08:09
Reakce na RoSa:

Jo rozbřeskne, kéž by! Jen aby nebylo pozdě, už jich přišlo do Evropy moc. Jsou to mladí chlapi v plné síle, i kdyby jen jeden z tisíce byl zmanipulovatelný, tak je to slušné komando

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 14. listopadu 2015 08:54
Reakce na RoSa:

A ani to dlouho netrvalo .  Co se musí ještě stát, aby někomu došlo, že problém se musí řešit, tam kde začal a že stěhování národů není řešení.

Jen mě napadá, jestli je možné to ještě zastavit?