Pošta, poštové služby, kuriéri...

31. května 2015 15:38
Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 03. února 2018 22:52

tv 

Jo, tak to budou ty 4 Kč za elektronické oznámení odesílateli, to vůbec nepoužívám.

Já mám s Balíkem do ruky dobrou zkušenost a jinak (max. Balík na poštu) balíky neposílám. Je tady totiž záruka, že zásilka bude druhý pracovní den na místě. Pokud zrovna není týden před Vánoci, funguje to spolehlivě. A i když pošta do ruky balík nedoručí, večer je zásilka k vyzvednutí na poště.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 03. února 2018 22:53

slniecko zachvilu vyjde lacnejsie chovat holuby 

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 03. února 2018 22:59
Reakce na continuity:

tv tak pokud se to vejde na rozmery, je doporuceny dopis nejlepsi varianta. a taky to prijde rychleji.

​Rychlejší než Cenné psaní a/nebo Balík do ruky ten Doporučený dopis být nemůže. Když to jde dobře, je stejně rychlý - tj. 1 pracovní den.

Offline tv
4105 příspěvků moje polička 03. února 2018 23:16
Reakce na continuity:

tv tak pokud se to vejde na rozmery, je doporuceny dopis nejlepsi varianta. a taky to prijde rychleji.

​Posilala jsem satek a i kdyz se mi nikdy nestalo, ze by posta neco ztratila, chtela jsem to radeji pojistit. Ale pro priste budu vedet. Popravde by me nenapadlo, ze by to slo poslat jeste jako doporuceny dopis. Zase tak male to nebylo.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 03. února 2018 23:21

tv 

U doporučeného dopisu bývá problém výška (do 5 cm), což je v případě šátku v pohodě. Ale zas je tam to omezení výše pojistného (max. 880 Kč), takže záleží na šátku.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 04. února 2018 00:09

domenica doporuceny balicek trva minimalne dva dny. navic u nas se baliky vozi zpet do depa a az rano se znovu zavazi na dodaci postu. takze, kdyz me nechytnou, dostanu se k tomu nejdriv dalsi den pred polednem. postacka s dopisy chodi rano v 10-11 a pred sestou vecer to na poste vzdy je. 

a balik do ruky je pro mne uplne blba forma, protoze si kolikrat musim preorganizovat cas, abych to do tech peti dnu stihla vyzvednout. 

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 04. února 2018 00:50

continuity 

Tak asi záleží na domluvě odesílatele s příjemcem. A na poště příjemce. Já preferuju rychlost. Když mně někdo posílá balík do ruky, buď mi ho druhý den pošta doručí do ruky (když jsem na uvedené adrese) anebo si zajdu ten samý večer na poštu (když to do sedmi stíhám).

Lhůta pro vyzvednutí je myslím 7 dní a lze ji jednoduše prodloužít na 15 dní. Navíc lze dohodnout opětovné doručení. 

Ale pokud se na balíček nespěchá a pokud není potřeba ho pojistit na vyšší částku, služba Doporučený balíček bude asi v pohodě.

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 04. února 2018 01:05
Reakce na continuity:

slniecko zachvilu vyjde lacnejsie chovat holuby 

​No, tak tých máme na streche dosť...len by sa mohli naučiť chodiť na bednčku....alebo ešte lepšie na splachovací záchod

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 04. února 2018 12:58

Nedávno som využila službu doručenia do balíkoboxu a som nadšená. Poštovné stálo rovnako ako balík na poštu, balíkobox mám po ceste z práce, dá sa tam dobre zaparkovať a celé to trvá tak minútu. No a tá rýchlosť, objednala som dopoludnia a na druhý deň ráno mi už prišla sms že balík už je pripravený na vyzdvihnutie. Škoda že túto službu neponúka viac eshopov. 

Ale ja mám akési štastie alebo som málo náročná, som spokojná aj s poštou a takisto s kuriérmi. Zdá sa mi, že sa služby v poslednej dobe dosť zlepšily.

Offline coralline
2218 příspěvků moje polička 21. února 2018 22:05

Dnes jsem po delší době zavítala na poštu poslat doporučený dopis. Napřed jsem tam pěkně vytvrdla, protože moji číselnou řadu vůbec nevolali. Když už chodili k přepážkám lidi, který dorazili dlouho po mně, měla jsem cukání se jít zeptat, jestli ještě přijímají dopisy k odeslání nebo to už úplně zrušili. Když jsem se konečně dočkala, dostala jsem se k přepážce, kde bylo napsáno, že se paní zaučuje. Dohlížely na ni 2 další! (slovy dva kusy dozoru) Asi ji jedna učila ty dopisy přijímat a druhá vydávat.

Offline slniecko admin
18815 příspěvků moje polička 21. února 2018 23:19

Naša pošta má podstav a teda skrátené hodiny. Už to je rozčuľujúce, ale horšie je, že to nemajú nejako nastavené, proste otvárajú a zatvárajú, ako im vyjde ...a človek sa ani nemá ako dozvedieť, kedy a či vôbec sú otvorení....

Offline rozarka
4155 příspěvků moje polička 22. února 2018 17:07

coralline Pošta je na své výkony tak hrdá,že možná chtějí deklarovat vysokou úroveň zaučování dvěma osobami. No,nejspíš to tu novicku bude jen mást,tolik dohledu. 

Před týdnem jsem posílala balíček sestře,obyčejně,takže bez dokladu a když jsem jí volala,jestli to vůbec došlo,sdělila mi,že u nich (periferie Prahy),chodípošt'ačka dvakrát týdně. Nejsou lidi. 

No,hlavně,že si služby nechají zaplatit stoprocentně.

Offline coralline
2218 příspěvků moje polička 22. února 2018 19:00

rozarka Chudák ta zaučující se paní byla poněkud nervózní. Kdyby takhle čuměly dvě sůvy na mě, tak asi exploduju. Ovšem zvládla to na jedničku, můj dopis dnes dorazil

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 08. března 2018 09:05

Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 23. dubna 2018 19:48

Tak jsem dnes běžela na poštu za 5 minut 19. Prostě to dřív nestíhám. Jeden balíček jsem chtěla vyzvednout a jeden poslat. Tak paní za přepážkou prosila kolegyni, ať mi pošle balíček, že ona jde hledat. Za chvíli hlásí, že ho nemůže najít a že je to vždycky před koncem pracovní doby. Na to ta druhá, že ty lidi nemůžou chodit dřív. Tak jí říkám, že asi nemůžou, protože taky trčí v práci a ona ještě zvýšila hlas, že nemám poslouchat cizí hovory a že se 5 minut před koncem nechodí a podobný pindy. Pak mi ještě řekla, že sem drzá.  No to mě nas... To bych si to dovolit teda k pacientům nemohla a to kolikrát přijdou i po konci naší pracovní doby a ani tak je nemůžeme vyhodit. Do toho se přidala paní vedle, že ona už dostala nadáno v 18:45. 

Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 23. dubna 2018 20:05

Renusatko Tak jí příště připomeň boží mlýny - ono to nebude dlouho trvat a objeví se u vás s někým či sama           (= zákon schválnosti) a pak si budeš moci vybrat z několika možných reakcí

Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 23. dubna 2018 21:00

Korsičanka platíš za ty služby neskutečný prachy, fungují špatně a ještě budeš poslouchat pindy.  Mohla jsem tam ještě dělat cirkus a sepisovat stížnost, že mám balíček na poště, když trčím celý den doma a mohla tam sedět ještě 15 minut.

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 23. dubna 2018 21:06

Renusatko ajo já zapomněla že na tu naši se nedá dovolat na lesné zas mají specialitu - balíčky na dobírku skutečně rozváží pošťák a dokonce se dá platit kartou. teda, dalo by se, kdyby ten terminál chlapec uměl používat. ale jelikož má terminál, tak nemá drobné nazpět...

Offline Renusatko
11666 příspěvků moje polička 23. dubna 2018 21:32

viktorka_od splavu to jsou případi. 

Offline Korsičanka
13120 příspěvků moje polička 23. dubna 2018 21:38

Renusatko to jsou případi

slabý slovo