A proč jste ji nahrávali? Jestli jste si z ní chtěli dělat srandu, tak chápu, že se namíchla, i když nebylo youtube.
Co vás dneska vážně nas...namíchlo?
myslím, že jsem nikdy nedostala poznámku
asi jsem byla šprt.
Nechtěli. Připadá mi, že jsme si tehdy z kantorů legraci ani nedělali. Jen když vezmu z dnešního pohledu její reakci, to bylo šílené. to do té ředitelny nestačila jen máma, musel jít i táta! - se divím, že nechtěli účast i širší rodiny- všech Hujerů!
Já, na základce prakticky neviditelná, jsem dostala poznámku za vyrušování v hodině a třídě se to dokonale hodilo do krámu.
Třída: Dějepisářka je úplně blbá. Dala nám všem poznámky za vyrušování
Třídní: To máte za to, že jste takoví zmetci. Určitě jste si ji zasloužili.
Třída: Kristýně ji napsala taky!!!
Třídní: No tak je blbá!?
Do dneška dějepisářku nebere nikdo vážně. (Před rokem učila bratra)
My sme mali takú zvláštnu triednu v jednom ročníku, učila nás zároveň matematiku. No a cez hodiny preberala všetko možné len nie tú matiku, najčastejšie nadávala na niektorého zo spolužiakov (ako napríklad, že prečo má desiatu v lavici, kde ju každý môže vidieť a nie v taške...). Ona učila ešte môjho otca a už vtedy bola trochu zvláštna. My sme sa na nej teda bavili a ja som zapisovala do zošita tie blbosti, čo vykladala. Bola som prichytená, bol z toho škandál a riaditeľské pokarhanie, na ktorom stálo, že som ho dostala za to, čo som zapisovala, čo učiteľka rozprávala
Ešte stále tie zápisky mám (boli v matematickom zošite z rubovej strany) a stále mi prídu vtipné.
My měli pana učitele alkoholika. Někdy chodil dost posilněn. Jednou se mu například podařilo rozbít ve třídě okno. Další hodinu jiná učitelka zahájila vyšetřování, kdože to rozbil. Třída se začala významně pochichtávat, došlo jí to velmi rychle, vyšetřování skončilo. Věděli to všichni, ředitelka nad ním držela ruku, byla v tom nějaká politika, snad na ní něco věděl. Zmizel až někdy po revoluci, pak se záhy upil.
No jedna moje kamarádka studovala na škole, kde češtinu učila německy mluvící Vietnamka. Dneska má pravopis na úrovni dítěte ze třetí třídy. Neovládá ani vyjmenovaná slova. Nebýt současné státní maturity, tak by neměla šanci projít. To nepochopím.
My zase měli učitele, co obtěžoval studentky. Obecně se vědělo, že čím větší výstřih, tím lepší známka. Neměl problém holky poplácávat po zadku nebo si je soukromě zvát do kabinetu. Klukům zase dělal ze života peklo. Pravidelně jsme si na něj stěžovali, ale nikdy se nic nezměnilo.
My sme mali kopec zvláštnych učiteľov na škole. Hovorilo sa, že ak nejaký učiteľ vyletel z inej školy, tak v našej ho prichýlili. Naša fyzikárka niekomu nafackovala na jednej škole, vyhodili ju a zamestnali u nás. Tiež sa o nej hovorilo, že pije. Akože odborníčka bola, ale prístup k žiakom strašný. Mňa na hodine obvinila, že som v učebni niečo zlomila (celý čas som sedela na svojom mieste) a navrieskala na mňa tak, že som revala po zvyšok vyučovania.
Ďalší učiteľ hádzal po chalanoch ťažký zväzok kľúčov keď vyrušovali. Dostať to niekto do hlavy, neviem neviem.
Potom sme mali učiteľku na pracovnom vyučovaní, čo otáčala pražiace sa palacinky holou rukou.
Fakt výberová škola :D
mne prijde uplne stejne divne, ze deti nejsou schopne odrikat vyjmenovana slova nebo spocitat trojclenku. ani jedno neni nic, co by prumerne inteligentni zak nezvladnul.
my meli matikare, ktory pocital jako levna kalkulacka, zadna preference nasobeni pred scitanim a pod. po jedne trojce z pisemky si ho sli podat tri tatove do skoly. sice ho nevymenili, ale alespon prestal prudit a vymyslet kraviny. nakonec i ty priklady pochopil.
jinak se mi matikar a fyzikar ze stredni stezoval na stretavce, ze dnesni absolventi zs neumeji zlomky, takze vzerecek pro v=at se uci 3x protoze nejsou schopni odvodit si vzorce pro zrychleni a cas. nez mu to doslo preslo par mesicu, fakt to necekal.
Tak ona chodila nejdřív na matematickou základku a pak technickou střední školu, takže sice umí dokonale počítat, ale jestli žáci umí vyjmenovaná slova, to nejspíš nikdo neřešil. Pár perel z poslední online komunikace: Sliším, ty si zlá, jde vydět, musím si to vitisknout, já nevým... A člověk ani nemůže říct, že by měla víc číst, protože ona čte pořád. Jen se je to nikdo neobtěžoval naučit.
Pak mám ještě kamarádku, která přečetla několik tisíc knížek, vystudovala nějaký knihovnický obor a já byla první, kdo ji kdy upozornil, že přídavná jména se skloňují podle určitých vzorů, že existuje shoda přísudku s podmětem a postupně se ji v jejích skoro třiceti snažím nenásilně doučit alespoň základní pravidla. Už se mi podařilo vysvětlit, že za interpunkcí se dělá mezera a tvary "by jsme, by jste" neexistují.
Základka, uf, za mých časů byl učitelský sbor sbírka podivných týpků, v současnosti je to podle hesla "kdo uteče, vyhraje". Setkala jsem se zcela nekompetentní učitelkou, která nás na třídní schůzce prostě seřvala a některé děti se bály chodit do školy a se šikanou, kterou se nikdy nepodařilo vyřešit. Už mám obě děti naštěstí na gymplu a vnoučat na ZŠ se asi nedožiju.
"...nejvíc tahali a pohlavkovali učitelé na LŠU"
Měla jsem učitelku klavíru, která si chudák tak obalovala nervy sladkým, až po letech zemřela na koplikace diabetu. Měla asi radši trhat a škubat, i když při mé úrovni hraní bych chodila domů dost olysalá ![]()
já se teda přiznám, že vyjmenovat vyjmenovaná slova jsem neuměla nikdy, ani na základce, ani nikdy potom, akorát asi ta od Z a možná od B. přesto jsem běžně absolvovala jazykové olympiády (byť to nyní s ohledem na míru překlepů už asi není znát). myslím, že umět jazyk skvěle se dá i bez toho.
"...nejvíc tahali a pohlavkovali učitelé na LŠU"
Měla jsem učitelku klavíru, která si chudák tak obalovala nervy sladkým, až po letech zemřela na koplikace diabetu. Měla asi radši trhat a škubat, i když při mé úrovni hraní bych chodila domů dost olysalá ![]()
Já měla učitele na akordeon, který mi rytmus bušil tužkou do zad a občas i do hlavy. Je ale pravda, že asi po dvou letech skončil na psychiatrii, kam se pak i periodicky vracel.
Nejstarší dcera přinesla minulý týden poznámku, že přišla pozdě na tělocvik. Je jich ve třídě 11 holek, jedna z nich zamkla všechny zbývající v šatně. Poznámku dostalo těch 10, které se nemohly dostat ze šatny, ta jedenáctá prý přišla včas ![]()
(dcera z toho úplně vyřízená, sice jsme jí nikdy nic nevyčítali a školu nijak neřešili, ale ona je od přírody vzorný žák a tohle je prostě pro ni v jedenácti letech stres)
Hlavně je to nespravedlnost. Ony to neřekly, jak to bylo?
Řekly, ale učitelka jim sdělila, že to je jejich problém, pro ni je výsledek, že jich deset přišlo pozdě a Bára včas ![]()
Naštěstí mají skvělou třídní, se kterou jezdí dcera ráno do školy autobusem, tak jí to tam včera cestou vylíčila a ona ji uklidnila, že taková poznámka jednak nic neznamená a jednak že s tělocvikářkou promluví, vysvětlí jí to a Báru si srovná sama a bude to řešit se třídou. Jsem docela ráda, že si to takhle domluvila sama, ale byla jsem tak naštvaná, že bych snad i jejich třídní zavolala a řekla jí, co si o tom myslím. Navíc Bára si myslí, že je třídní hvězda a má sklony šikanovat ostatní (co nejedou v youtuberech, FB, IG a podobných blbostech), takže budu ráda, když ji někdo trochu ukázní.
Fakt mi hlava nebere ten rozdíl, který mezi kantory může být, ale hodnoceni jsou všichni stejně ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
The House of Cor
250. výročie domu Houbigant (Esxence 2025 series)