Nerdské vlákno (pc hry, konzole, deskovky, fantasy, komiksy....)

06. října 2016 19:43
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. prosince 2023 20:08

žluťásek uvidíme zítra no

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 23:32

žluťásek pro mě bejvaj pravidla naprostá katastrofa, i ty jednoduchý karty pro nejmenší od djeco většinou napoprvy vůbec nedám, nedejboze, když na mě při čtení ještě někdo mluví. Ale většinou mi v těch navodech něco chybí, co pak většinou vyplyne z logiky hry

Offline DruI
4684 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 23:47

Potrefenáhusa Já dám návod rovnou prostudovat muži, ten si se mnou zahraje ukázkovou hru a vysvětlí mi při ní pravidla :)

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 23:56

U nás jsem na pravidla já, celý to pročtu, nasimuluju si hru a vyzkouším si to, všechno samozřejmě za neustálého "mami, kdy už budeme hrát", pak to nachystám a chci začít vysvětlovat muži, kterej mi pokaždý řekne, že rovnou hrajem a že mu to vysvětlím během hry. Takže se pak asi milionkrát zeptá co kdy jak má dělat, neví co je cílem hry, jen to píšu, může mě vzít čert

Už umíme čtyři z šesti

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. prosince 2023 07:21

žluťásek mně to během hry přijde nejlepší, právě většinou to začne dávat smysl. Ale samozřejmě to chce dopředu aspoň trochu projít. Potrefenáhusa 

Offline Torrah
2871 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 10:23

Já pokud mám čas, si většinou vezmu hru, "hraju" za dva a průběžně hraju a pročítám pravidla, abych to tak nějak dala do kupy. Ale někdy je to opruz teda.

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 26. prosince 2023 10:41

U nás je na pravidla dcera s matematickým mozkem, já a další dcera na ni spoléháme.

Letos si dcerušky nadělily rozšíření našeho oblíbeného Talismanu. Je to samý vlkodlak. Samozřejmě jsem jako vždycky prohrála, ale hrozně mě to těší, že si holky v 17 a 23 hrají s maminkou

Offline eM
1621 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 11:43

žluťásek Ooo, to je nadílka! Zaujala mě Kavárnička. :)

My včera začali se synovcema Smlouvu s ďáblem - skoro hodina vysvětlování pravidel a odehráli jsme jen dvě kola z pěti, neb slabší kusy začaly odpadávat únavou. Příště musíme začít dřív...

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 12:15

Loni jsem sestrinym dětem koupila pod stromeček Kroniky Avelu. Syn na Vánoce dostal chřipku se strašnýma horečkama a byli jsme doma, žádné návštěvy a ségra tu hru nedokázala sama rozchodit. My tu hru měli zrovna půjčenou z knihovny, takže jsme si daly asi hodinový videohovor přes watsapp, já jsem to rozložila přesně jako to měli oni a pak jsem jim krok po kroku vysvětlovala jak hrát. Oni hodili kostkama, já táhla, oni táhli podle mě...

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 12:19

eM kavárnička je úplně nejvíc ňuňu, ve hře jste baristi a připravujete nápoje. Sbiras ingredience, plastový malinký trojrozměrný zrnka kávy, čajový lístky, tabulky čokolády, kostičky karamelu... A dáváš to do malinkých šálků, no absolutně sen ale jinak ta hra umí být dost zákeřná, podle toho, kolik tví kolegové splní objednávek, tobě přibývají nové. A na splnění máš omezený čas, jinak zákazník naštvaně odejde a dá ti dislike

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 12:36

žluťásek To zní hodně ňuňu

Offline eM
1621 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 12:47

žluťásek To zní fajn, asi vyberu nějakou "oběť", co to dostane k narozeninám 

Offline Triss
106 příspěvků moje polička 29. listopadu 2024 22:08

Prosím vás, neviděl jste někdo naživo Lego Orient Express? Vypadá to buď na jeden z naprosto wow dárků, nebo naopak na velké zklamání - podle videí na YouTube pár lidí třeba hodnotí lokomotivu jako neúměrně malou soupravě. Zjevně je, ale opravdu je to naživo hodně nápadné (i pro neželezničáře )?

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 29. listopadu 2024 23:20

Triss nevím. co jsem četla tak se buď zamilujes nebo ne. Mě na tom odradilo, že jsou ty vagony úzké. Jako chapu, že se chtěli vejít na standartní koleje, ale u modelu na poličku to snad ani nebylo nutné . 

Offline Triss
106 příspěvků moje polička 30. listopadu 2024 23:43

continuity a jo, o té šířce jsem ani neuvažovala. Mně se interiér z náhledů dost líbil, jen mě znervózňoval ten technický nepoměr mašinky vůči zbytku. Díky za postřeh. 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 01. prosince 2024 12:50

Nějaký další nápad na lego wow-novinku prosím nemáte?

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 01. prosince 2024 13:44

Sweet Potato botanická zahrada, kdybys chtěla utratit osm tisíc

Nebo kočička maneki neko, ta se vejde do tisícovky

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 01. prosince 2024 14:00

žluťásek

Ach ta zahrada...

Ale pro chlapa asi spíš ten vlak, no.

Offline Triss
106 příspěvků moje polička 01. prosince 2024 17:34

Sweet Potato Mně pak ještě přišla nádherná ta nová loď

Botanka tedy taky, ale plánovaná obdarovaná osoba taky ocení spíš něco romanticky technického, než pěstitelské práce. Haló, LEGO, nechcete mi vyrobit třeba steampunkovou vzducholoď?

Předevčírem byla Endurance ještě skladem, koukám, že se asi líbí. 

Offline Garfie
26836 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 04:13

žluťásek Nebo Čínský nový rok, i když asi taky bude spíš dražší.

Vůbec teď těch čínských motivů mají mraky, nevím jestli se snaží konkurovat těm čínským napodobneninám.