Televize

14. srpna 2014 19:56
Offline luciole
1160 příspěvků moje polička 03. srpna 2016 12:32

Dnes ve 21:25 na ČT2  Lady Jane .

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 04. srpna 2016 14:47
Reakce na luciole:

Výborný film. Viděla jsem ho už kdysi a včera podruhé. Helena Bonham Carterová je pro kostýmní role jako stvořená.

No a pokud máte někdo zrovna volno, na Prima Max za chvilku (14:50 hod.) reprízují ze včera první dva díly Jany Eyrové ze zatím posledního zpracování v produkci BBC s Ruth Wilsonovou a Toby Stephensem.

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 04. srpna 2016 18:24

Trochu retra na náplavce.

Mladý pán s dalšími 4 mladými pány. Fotka ze včerejšího natáčení retro spotu k výstavě Retro v Národním muzeu. (Výstava už probíhá, spot poběží od září).

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 04. srpna 2016 23:40
Reakce na domenica:

Tak to je moc hezké .

Výstavu mám už nějaký čas v hledáčku na dlouhé zimní večery, ale na spot si dám pozor. A ten čas vážně letí, na těch dětech to je nějak vidět .

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 04. srpna 2016 23:50
Reakce na cinkja:

Přitom na nás ani tak moc ne, že? 

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 04. srpna 2016 23:52
Reakce na domenica:

No právě .

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 07. srpna 2016 13:40
Reakce na domenica:

Dobrá parta. Počítám, že mladý pán nebude mít nouzi o fanynky 

A v retrospotu oceňuju tu moderní obuv, takhle to má šmrnc! 

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 07. srpna 2016 14:12
Reakce na domenica:

Ty z kalhot vytažený košile, to je retro?

Já jen, že to vidím poslední roky na chlapech, a nějak v tom nenacházím zalíbení...

Na druhou stranu: tady na těch mladejch to ještě jde, ale když takhle "odvázaně" běhají frajeři po čtyřicítce (nebo nedej bože starší)...

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 07. srpna 2016 15:47
Reakce na RoSa:

Asi autorská licence  

Jinak, co jsem tak zaznamenala, bude tam asi (nebo původně měla být) lehounká inspirace:

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 07. srpna 2016 15:59
Reakce na domenica:

koukám, že retro-chlapci mají košile v kalhotách

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 07. srpna 2016 16:03
Reakce na RoSa:

Mají. Ale jak píšu "autorská licence", asi. Paní kostymérka na place prý byla, takže kdyby si kluci ty košile z kalhot vytahali svévolně, určitě by zasáhla. 

Offline domenica blogger
8017 příspěvků moje polička 07. srpna 2016 16:06
Reakce na barbucha:

Dobrá parta. Počítám, že mladý pán nebude mít nouzi o fanynky 

A v retrospotu oceňuju tu moderní obuv, takhle to má šmrnc! 

Mladému pánovi by se líbila fanynka "Malena"  Ale komu ne?

Offline luciole
1160 příspěvků moje polička 09. srpna 2016 20:51

Dneska ve 21:05 na ČT art  Swannova láska .

Offline Mitzi admin
1305 příspěvků moje polička 09. srpna 2016 23:29
Reakce na domenica:

Mladému pánovi by se líbila fanynka "Malena"  Ale komu ne?

Mladý pán má rozhodně dobrý vkus 

A "vytažené podolky" se mi líbí asi stokrát víc než košile v kalhotách 

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 10. srpna 2016 13:55

Dnes ve 20:15 hod. dávají na Prima Max zbývající dva díly Jany Eyrové z produkce BBC, podle mě jedno z nejlepších zpracování.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 15. srpna 2016 18:41
Reakce na wendulka:

Mně je tahle Jana děsně protivná (i mladej a hezkej Rochester ). Mnohem víc se mi líbila s tou Wasikowskou. O Fassbenderovi ani nemluvě 

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 15. srpna 2016 19:03
Reakce na barbucha:

Mně zase přijdou oba úplně nejvhodněji zvolený v rámci knížky, protože podle ní Jana nemá být žádná velká krasavice a blondýna už vůbec ne, což se o Wasikowské říct nedá, i když se maskéři snažili, čímž neříkám že nebyla taky dobrá, jen mohla trochu ubrat na tragických pohledech. 

No a Fassbender je samozřejmě zase nejpohlednější Rochester, o tom žádná a hraje ho výborně, ale mám-li být hnidopich, což v případě tohoto románu jsem, tak Rochester podle předlohy taky takovej fešák být nemá.

Plus já mám obecně problém se značně osekaným dějem a tou zpřeházenou dějovou linií v rámci snahy o inovaci, i když je to zajímavý a taky pěkný zpracování, na který ráda občas kouknu znova. Jenže u filmů podle literární předlohy jsem holt stará konzerva, no, takže proto dávám přednost spíš tradičnímu zpracování BBC.

Pouze v případě Emmy se mi víc líbí podání s Gwyneth Paltrow a v případě Rozum a cit pochopitelně vede nepřekonatelná Emma Thompsonová.

Offline chanelka
15 příspěvků moje polička 15. srpna 2016 21:43

Mně se  verze BBC líbila moc a hned jsem musela zapátrat po hlavních představitelích, protože jsem je neznala   Toby Stephens  je synem slavné anglické herečky Maggie Smith a  Ruth Wilson  je ve skutečnosti k herečce ještě modelka. Mně  tedy nepřipadala ani v té roli nijak ošklivá 

Offline wendulka admin
16622 příspěvků moje polička 17. srpna 2016 20:06

Ha, tak jsem si tu Emmu Thompsonovou přivolala. Na Nova Cinema právě začíná Rozum a cit.