Pravé české i světové peklo

01. prosince 2016 11:05
Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 05. března 2017 20:50
Reakce na continuity:

No jo, to je ta moje severní - a jediná  - vnučka. Oblečení, hlavně to venkovní a zimní, mají fakt dobrý. Ono to ani jinak nejde, v tom počasí, a tmě! 

Právě kvůli tomu se pořád divím, co tady ty lidi s těma páskama blbnou. Za našeho denního světla.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 05. března 2017 21:24
Reakce na barbucha:

mam kamarada, co tam pobyval a rikal, ze ty deti jsou tam imrvere venku (mimina venku v jeslich i spi), co mi dost konvenuje. tady je -5 a uz se musi omezovat pobyt venku, pak je hezky a zas je smog, kdyz neni smog, tak fouka a to je zase spatne. a to jeste neprsi, za dezde se nechodi ven uz vubec. v zime se chodi jenom dopoledne na hodinku, kdyz jsou splneny vsechny podminky (nefouka, neni smog, neni pod -5 a ani neprsi) a odpoledne vubec, prece na pisku byt nemuzou a herni prvky na zahrade jim nestaci. pak nemaji byt porad nemocni.

Offline Torrah
2871 příspěvků moje polička 05. března 2017 21:29
Reakce na barbucha:

Elsa Frozen je hrdinkou filmu Ledové království, princezna s blond copem. Jinak je na úplně všem, počínaje spodním prádlem a konče kabáty, pyžamy a čepicemi.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 05. března 2017 23:20
Reakce na continuity:

To je pravda! Jsou venku furt, za každýho počasí, v létě v zimě. Zkraje mi bylo těch malejch nebožátek až líto, když pršelo jen se lilo... ale jim to zjevně vůbec nevadí. Ty nejmenší se plazej v kalužích nebo závějích  Venku i svačej... snad jen obědy mají vevnitř. U škol jsou hřiště, kam je hned po vyučování vymetou... věčně jsou s nima v bazénu, na stadionu... a tohle se s nima táhne až do dospělosti, v životě jsem neviděla národ, kterej je věčně pod širým nebem, pod střechu snad choděj jen spát  Jakmile trochu zasvítí sluníčko, ve městě není v parku kam šlápnout - všechno se to vyhrne z kanceláří... doma na balkonech, na zahrádkách... 

Fakt je, že to chce dobrý hadry (a velkou zásobu pro děti ). Ale sami říkaj, že není špatný počasí, jen špatný oblečení!

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 06. března 2017 08:22
Reakce na barbucha:

Zrovna ve Švédsku jsem žádné pořádné oblečení neviděla. Asi jsou ti starší už za ty roky otužilí. Nezapomenu na ty holé kotníky a saka, když jsem měla dva svetry, podzimní bundu a čepici! A to to neměli jentak na přejití, ale na celodenní oslavy venku. Já ve svém úboru jsem to po třech hodinách venku vzdala a šla se ohřát do muzea - Vasa musea, které je bohužel k mému podivu celoročně dost chlazeno kvůli té lodi, aby jim neshnila! Prostě smůla!:-D

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 06. března 2017 08:27
Reakce na Karja:

nestačilo by chladit tu loď? 

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 06. března 2017 08:33
Reakce na barbucha:

Já strašně nemám ráda déšť.  Když jsme chodili po horách a pršelo,  byla jsem pod vrchní vrstvou v suchu. Ale ten pocit, že všechno na co sáhnu je mokré,  všude kolem mokro, zataženo,  lezavo... br. Oni jsou zvyklí,  já mám ze špatného počasí špatnou naladu.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 06. března 2017 08:37
Reakce na Karja:

To souhlasím, všichni choděj vždycky míň oblečený než já. Ale je to fakt tou otužilostí, navíc ty sáčka a kabátky mají dobrý, vlněný...

Když jsem tam byla poprvé, tak mě dostávalo, že v mrazu choděj v converskách, jsem si říkala, že by pro parádu snad zmrzli - teprve pozdějc jsem zjistila, že nosej ty zimní zateplený. Takže i když to oblečení navenek nevypadá, zima jim není.

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 06. března 2017 08:41
Reakce na Kokoska:

Copak déšť, ten i přestane... ale ten vítr! Fičí tam furt a imrvére

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 06. března 2017 08:51
Reakce na barbucha:

Déšť a vítr dohromady,  to je pekelná kombinace.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 06. března 2017 09:59

ani nevim kam to mam dat. nasrana nejsem spis rozcarovana a je mi z toho smutno?

http://zpravy.idnes.cz/pruzkum-median-zlocin-a-trest-vezenstvi-kriminalita-p0j-/domaci.aspx?c=A170227_163545_domaci_cen

argument, ze kdyz poslu na smrt nevinneho, tak to taky muzu byt jednou ja nebo moje dite se umistnuje v rebricku top prispevku v diskuzi az v pulce prvni stranky.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 06. března 2017 12:28
Reakce na Jiná Realita:

Tak oni v podstatě chladí tu loď, ale ona zabírá snad pět otevřených pater, takže se chladí vše kromě kavárny:-D

Offline carries
1133 příspěvků moje polička 06. března 2017 12:53
Reakce na Karja:

Ja som bola v Štokholme v januári, takže mi v tom múzeu bolo príjemne teplo (v porovnaní s vonkajšou teplotou)

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 06. března 2017 13:09
Reakce na Karja:

na tu lod se tesim hodne. uz to studuji, nevim jak to vsechno za tri a pul dne stihnu. ajajajaj.

Offline Emerald
2628 příspěvků moje polička 06. března 2017 13:43
Reakce na barbucha:

Ven za každého počasí je dost častá "metoda" i v UK a některých částech Německa ( mám pocit, že právě z Německa do ČR přišly ty pogumované kombinézy do deště ). Když jsme se vrátili z Belína do Prahy, tak jsem nevycházela z údivu, že děti u nás ve školce nechodí ven, když začíná být pod nulou ( prý to tak chtěli někteří rodiče, aby dítě nenastydlo , takže zbytek - respektive učitelky se podřídily ).  Takže z choulostivých dětí se stávaly ještě choulostivější.

V německé školce děti naopak v rámci otužování  vybíhaly v plavečkách ze školkové sauny do sněhu na zahradě...

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 06. března 2017 14:43
Reakce na Emerald:

to je kultura uplne na palici. kdyz jsem se s kolegou bavila o lesnich skolkach, tak jeho argument byl:

On: to jim musi byt zima a jsou jiste porad nemocne.

Ja: no prave nejsou, je to super, jsou otuzile a na cerstvem vzduchu si tolik nepredavaji ty viry

On: no ale to musi byt problem az prijdou do skoly, kdyz nejsou promorene a neprekonaly ti detske nemoce.

ja:

kdybychom alespon bydleli v nejakych palacich, ale obecne jde o deti z panelaku, kde celou zimu sedi v tom pretopenem, presusenem vzduchu. pak nemaji byt nemocni.

Offline Luna
10837 příspěvků moje polička 06. března 2017 14:58
Reakce na wendulka:

Šišimarja, ona je o sedm let mladší než já?

Jinak se mi vyloženě ošklivá nezdá, na Ukrajinku. Stačilo by jen, aby si to obočí malovala normálně, ale takhle je to fakt peklo.

No ne, my jsme teda spolu stejně mladé!  Slečna tanečnice je vtipná. Taky jsem zprvu myslela, ze je to tranďák.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 06. března 2017 19:34
Reakce na Emerald:

U nás v sauně je v pravidlech napsáno, že zákaz vstupu mají děti do šesti let. To není obecné pravidlo? Sama nevím důvod, myslela jsem, že prostě věk. V Německu teda školkové děti běžně saunují?

Offline Emerald
2628 příspěvků moje polička 06. března 2017 19:41
Reakce na Guinea Pig:

Nevím, jestli běžně, ale v naší školce do sauny chodily. Sauna byla přímo v budově školky, nevím, jestli tam třeba nebyla nějak upravená teplota, aby tam mohly i malé děti ( myslím, že tam chodily od čtyř let ).

Zajímalo by mě, jak je to se saunováním dětí v zemích se silnou tradicí, jako je třeba Finsko...

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 06. března 2017 19:57
Reakce na Emerald:

Děkuju za odpověď, snad se dočkáme i pohledu z Finska. Mám pocit, že někdo tady ve Finsku žije, ale nevím který nick to je