Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Aranel
5830 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 20:20

Pinot Noir Taky jsem tým vánočka bez ničeho. Všechno dobrý už je v tom!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2024 20:22

Pinot Noir my děláme bez vajec, takže máš hotovo

U nás ho má letos na svědomí muž, podařilo se mu udat třetí dítě, když jsem byla s ostatními v divadle. Na mně zbyla akorát majonéza a zamíchat. Jsem fakt ráda, protože ještě musím vyzvednout jeden balík a dobalit posledních pár dárků. A složit asi 20 triček, co se tu v týdnu nasbíraly

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 23. prosince 2024 20:23

Pinot Noir ale tuhle záhadu řeším, patří vejce do salátu, nebo ne? Já si za boha nemůžu vybavit jak to bylo u nás doma (dělal se jenom na Vánoce), reseptů je spousta, tak teď asi hledám vlastní cestu

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 20:24

Evaeva no šlo by to i bez nich, ale co já teď s tolika vařenými vejci. Už jsou tam, teda jen bílky, žloutky do salátu nedávám. 

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 20:27

Pinot Noir To bude nějaká systémová chyba, taky mi nejdou nahrát fotky.

Offline Tabea
6601 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 20:33
Reakce na Karja:

černá káva Jojo, vidím to stejně, Pinot Noir seš taková multifunkční. Já o sobě říkám, že dělám tisíc věci a všechny na hovno:D:D.

​Ta poslední věta sedí velmi dobře na mě.

Offline Myrtila
4517 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 20:46

Pinot Noir brrr Ani mně nejdou nahrát. 

Jinak mě teda doběhnul ten salát z vtipů, manžel si přál opravdu hodně salátu, takže jsem ho míchala v pětilitrovém hrnci - jsme na to 2 dospělí a malé dítě. Tolik jsme ho nedělali ani u našich A muž to ještě dorazil, ať si zvykám, když máme dva kluky, že u nich se míchal... v lavoru ale u nich se třeba i zabíjelo prase, takže mají speciální potravinovou sadu lavorů

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 20:53

Pinot NoirMít ode dneška salát, tak ho žeru do půlnoci, vejce nevejce. 

Prosím tě, když jsi tu na drátě, jak děláš batatovy krém aby to nebylo moc sladké? Děti mají rádi dynovou, ale batatova jim minule moc nejela. Mám tu batat, celer, mrkev a další běžnou zeleninu..tak napůl batat celer třeba? 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 23. prosince 2024 20:53

Myrtila u nás se salát taky dělá v lavoru

bublifuk vejce do salátů rozhodně ano

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2024 20:57

Pinot Noir no my pak salát večeříme dva tři dny a k tomu si právě dávám vejce, šunku, sýr... takže já mám rovnou řešení

bublifukřekla bych dle libosti, těch variant je asi tak milión 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2024 20:58

Myrtila jako salát nejí ani jeden, ale palačinky (jedí je i na slano) děláme z litru mlíka a kolikrát na nás ani pořádně nezbude v pubertě je neuživíme

Offline Samantha
2889 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 21:01

Pinot Noir A co děláš s těmi žloutky? To si přímo říká o nějakou pomazánku... 

Offline Myrtila
4517 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 21:04

Evaeva No, muž je ze tří kluků, a nechci tě strašit, ale pamatuju doby, kdy tchýně vařila knedlíky v prádelňáku, pěkně přes 3 plotýnky na sporáku

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2024 21:15

Myrtila no, muž prý jedl víc, ale zase žádná šílená množství. Přičítám to tomu, že není moc vysoký. Hele začnu dělat polívky a dojí se kdyžtak chlebem. Kde je obchod taky vědí

Offline JankaM
2848 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 21:19

Vánočka s nutelou

(Tedy asi jednou ročně, kdy mám obě složky současně a letos to asi už nebude) 

Offline Myrtila
4517 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 21:25

Evaeva ...a chleba budete domů vozit na trakaři

Jinak mi teď došlo, že mi vlastně nedorazil jeden balík, s oblečením pro syna, chtěla jsem mu ho trochu výchovně dát pod stromeček - sada legín za ty, co během prosince roztrhal na kolenou. Tak doufám, že dorazí aspoň po Vánocích, pošta ho už týden veze z depa na balíkovou. 

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 21:25
Reakce na Samantha:

Pinot Noir A co děláš s těmi žloutky? To si přímo říká o nějakou pomazánku... 

​Sežeru je jen tak.

Dělám salát jen pro dva, není to nijaké závratné množství. Kdyby toho bylo víc, tak určitě do pomazánky. 

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 21:27

bublifuk já je tam dávám, ale jen ty bílky, nelíbí se mi, jak žloutky obarví majonézu dožluta. Jinak do salátu podle mě patří to, co tam chceš mít.

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 21:30

Karja nedělám batátový krém, je sladký

A nelíbí se mi ta jeho kašovitá struktura. Takže batát vždycky v menšině a obvykle s plechovkou rajčat, ať to má kyselou složku. Zkoušela jsem krém batát + kořenová zelenina a vznikla svíčková.

Já ho radši pečený jako přílohu, polívku moc ne.

Offline Lamicka
13989 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 22:05

Karja ja batatovou delam z 1 cibule, velke bataty, 2 brambor - orestuji vse na oleji, pridam rajcatovou konzervu a zaliju. Osolim a opeprim.