Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 07:59

letfenixa velmi dobře se pracuje s těstem podle Kuchařky pro dceru:

https://www.kucharkaprodceru.cz/pernicky-hned-mekke/

Pro děti myslím ideál. Víc mi chutnají perníčky podle těch starších receptů, kde je bývá mnohem víc medu, který se svařuje den předem a mouka se přidává podle potřeby, ale to už je takové zdlouhavější. Takže doporučuju tento recept.

Offline Anema
1212 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 08:14

letfenixa já mám hodně podobný recept jako Pinot Noir, jenom doporučuju potírat tím vejcem (my používáme celé rozkvrdlané s trochou mlíka) už před pečením, rozdíl ve výsledku není velký a dítě to zvládne, protože po pečení se to musí potírat ještě horké hned po vytažení.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 08:23
Reakce na Potrefenáhusa:

Karja samozřejmě!!!

​Tak to se mi ulevilo:-D. nemám nic proti oběma variantám, ale přece jen ještě péct linecké, to už by bylo trochu moc:-D:-D. Seš dobrá teda! 

Offline baltik
4869 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 08:45
Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 09:02

Karja ty vosí hnízda jsou fakt hned, umicha to robot, natlacit do formicek během 10 minut, já je pak nechavam do druhyho dne zaschnout, pak ten krem zas umicha robot...

Vzhledny moc nejsou, pospichala jsem dost 

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 09:04

Pinot Noir já dělám taky tyhle, chtěla jsem letos zkusit ty od moora ale to postupný svařování a přidávání ingrediencí není moc novorozenecfriendly 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 09:07
Reakce na Catherinne:

A někde teda už kočky stromeček ulovily

Naštěstí prý padlo jen pár nevýznamných baněk... ( když tam vidím tu vázu...)

​Vaše vzorné kočičky? To snad ani neni možný! 
Když to vidím, jdu ten náš připoutat k topení. 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 09:11
Reakce na Catherinne:

Magráta ne, naše ne, u dcery bylo veselo

Ahá! 

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 09:11

Potrefenáhusa vcera sem to schvalne pocitala, 15min trvalo vyrobit testo a bakulickovat a za dalsich 15min sem mela vyrobeno a naplneno, cca 40 kousku

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 09:19

Potrefenáhusa Mně se líbej moc, my máme ty vybouchavaci formičky a to jako se moc nedaří:-D

Offline Kokoska
32558 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 09:19

Catherinne kocicka vypada, ze ma tlapky cele upracovane, ale zaroven spokojena s dobre odvedenou praci

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 09:35
Reakce na Sweet Potato:

Vaše vzorné kočičky? To snad ani neni možný! 
Když to vidím, jdu ten náš připoutat k topení. 

​vy máte kočky a neprivazujete stromek?

Já vždy muže donutím to přivázat k topení. S jeho velkým nesouhlasem, je to naše pravidelné téma už od začátku prosince. jednou nám doma i bez kočky spadl na Štědrý den, když jsme vyrazili na pravidelnou procházku. 

Offline Candance
5587 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 09:40

letfenixaja taky pecu ty od Kucharky pro dceru. Zdobitko detem kupuju, dela se jim s tim nejlip. Cast posypavam orechami a kandovanym.ovocem. 

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 09:43

continuity S dospělými kočkami to nikdy nebylo potřeba, s kotětem je to vždycky jistější. Angrešt už je sice dospělý, ale jak nesmí ven, je nevybouřený a přírodu v obýváku si užívá.

Stromky, co padají samy od sebe, neznám. A ťukám na dřevo!

Jen jednou ho při zdobení skolilo malé dítě, ale tuhle veselou historku už jsem tu líčila asi nejednou.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 09:49

Sweet Potato nebyl úplně symetrický a docela vzrostlý, tak ho ten stojan, ač bytelný, neudržel. No to je fuk, je to jeden drátek a 5 minut práce. 

Náš je teda už 18 hodin v místnosti a v kýblu pořád led. Navečer přijde asi na řadu vlazna sprcha. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. prosince 2022 09:50

continuity kočky našich rodičů stromek nikdy neshodily. My přivazujeme kvůli dětem, ale loni už jsme to, myslím, nedělali.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. prosince 2022 09:55

711990 my to děláme určitě déle, zřejmě nejsme tak šikovní

Včera jsme konečně měli čas udělat crinkles, těsto čekalo už od soboty. Poučila jsem se, ze zdejších stížností, dala napůl vysokoprocentní a míň procentní čokoládu, pomerančovou kůru a trochu rumu. Vzhledově se moc povedly, ale příště dám tak půlku cukru. V půlce se k tomu nějak přimotal muž a tak máme trošku obříky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. prosince 2022 09:57

continuity ještě že to píšeš, musíme ho vyndat dřív než jsem plánovala. Zdobit budeme asi až 24. po obědě, tak ať nemusíme čekat, to by děti nedaly.

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 22. prosince 2022 10:04

Evaeva tepelná kapacita vody je brutální. 4x vyšší než vzduchu a bavíme se o veličině, která je na 1kg hmotnosti. Takže vzduch v místnosti nemá šanci to rozumně rychle ohřát. Taky to venku nezamrzalo 5 hodin, ale tak tři dny. 

Ale vodou ve vaně to půjde raz-dva.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. prosince 2022 10:07

continuity

Já si právě pamatuju, jak nám takhle jednou zamrzl a nemohli jsme ho z toho dostat.