To jasně, mám na mysli:
Díky zlomené noze nemohla přijít na premiéru ......![]()
barbucha drží ruce v pěst? (ale to je podle mě znak napětí, frustrace, agrese...) no a někdo si do ní ještě strká palec a tedy drží palce... ![]()
Že prapůvodní byly palce, je asi jasné. Ty pěsti předpokládám později, podle rýmu. A zůstaly zřejmě okrajové. Možná teď zažívají nějaké vzkříšení? Já na ně v současnosti asi moc nenarážím.
Ale jak se to dělá?! U palců je to snad jasný, to gesto... ale to ty pěsti držíš ještě s někým? navíc je máš zatnutý, že jo - jinak by to přece nebyla pěst! A to je přece klasickej znak výhrůžky...
Palce můžeš i graficky znázornit, to držení, a ten symbol každej pochopí... ale jakej symbol by byl pro držení pěstí ("pro štěstí"), to by mě teda zajímalo ![]()
To jen k vysvětlení mých myšlenkových pochodů, hledání logiky a navíc i nedostatečný duševní kapacity, která pak vede k zavilýmu odporu ![]()
barbucha drží ruce v pěst? (ale to je podle mě znak napětí, frustrace, agrese...)
No právě ![]()
Za mě , držet palce nebo pěsti je rovnocenný, používá se obé.
barbucha já neviiim. Já umím jen palce. Pěst ukazuju v úplně jiném případě.
Jak držíte ty palce, že z toho není pěst?
Evaeva taky se ptám. ![]()
Vždyť držet palce a pěsti je jen různé pojmenování téhož stavu.
To je pěst vždycky, ale jde o to držení palce: v tom případě je palec vevnitř pěsti, na rozdíl od přiloženého obrázku ![]()
Zdá se ti, že je tohle přání štěstí? ![]()

Evaeva Pinot Noir no nevím...ale ono ze začátku spíš šlo o to, co se říká.
Ikdyž teda já, když držím palce, tak je schovám pod prsty a když ukazuju pěst, tak mám palce na zahnutých prstech. Čili ho nedržím. A zálěží na tom, jak to kdo dělá.
Jo, než jsem to popsala, Barbucha tam dala obrázek
Ještě k tématu , když řeknu držím pěsti , tak mi to přijde víc důrazné ,
já mám palec schovaný pod prsty ať někomu držím palce (pěsti) nebo mu chci dát přes hubu ![]()
Ono jsou k tomu ještě i výklady, že v palci je zlý duch/satan/whatever a ty ho do té pěsti zavřeš, aby neškodil. Proto ten palec držíš, nevystrkuješ.
Ale popojedem:
"Provádíme klesání za účelem přiblížení k přistání…"
Naštěstí byl pilot stejně zdatný v provádění přistávání jako slov ve věty skládání.
Provádění opatření k zabranění opruzení?
Bez tohoto jazyka by se lecjake ministerstvo neobešlo a zašlo by na úbytě. ![]()
Ale popojedem:
"Provádíme klesání za účelem přiblížení k přistání…"
Naštěstí byl pilot stejně zdatný v provádění přistávání jako slov ve věty skládání.Asi bych se pilota zastala
, používá názvy manévrů / fází letu, které provádí. Asi bych ale řekla "přiblížení NA přistání" .Je to taková "techničtina", no
.
Nicméně (haha) doufám, že v tom provádění byl zdatnější než ve skládání věty.
Nevím, jestli tady padlo ubytko![]()
jerry ted ne,ale jindy už ano. Taky kouzelný slůvko. Kolega občas říkal čauky a ahojky....což už je podle mně dno pekla, ještě od chlapa...No když to řekl, tak jsem ho ignorovala.
stes čauky mňauky!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.