Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline Aranel
5830 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 10:39

Jos Dobrej je ten, jak si pořídila nebo chtěla pořídit Karja . Tchibo Esperto2 asi.

Zboku se nečistí tak často, lógr se vyndává dopředu.

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 10:46

Jos Máme tuto pakovku. Děla dobre s espresso s pěnou. Tryskou se dá doplnil voda na lungo a parou naslehat mléko. Nekdo nemá rad to pechovani a vysypavani páky. My ten proces naopak preferujeme od automatů.

Offline Myrtila
4517 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 10:48

Jos My máme už 5 let tento, nebo nějaký předcházející model, a jsme s ním moc spokojení. Snadná údržba, semele cokoliv, a kafe z něj je moc dobrý. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 10:53

Dekuju vsem, projdu si je a neco vyberu. 

Offline letolet
700 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 13:13

Jos kamarád kdysi absolvoval jakýsi kurz vaření kávy a jako hlavní rada pro výběr kavovaru do domácnosti bylo, ze je úplně jedno, kolik tisíc bude stát, záleží jen na tom, jak důkladně ho bude čistit, a to po každé přípravě kávy. Pákový je z tohoto hlediska určitě vhodnější. 

V práci máme de'longhi magnifica, na začátku super, po třech letech už kafe z něho nepiju, nechutná mi. I když ho pravidelně standardně čistíme podle návodu. Nedávno jsem po zašťárala jehlou do té trubičky, ze které kafe vytéká a vyjelo z toho dost usazenin kávy, takže ten vnitřek musí vypadat děsně. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 13:46

letolet no rika se ten tlak, jakym to pusobi na kavu a verim, ze i to cisteni. Ten muj krups proste nevymyju. Tablety se skoro nedaji sehnat, tak jsem promyvala i octem (a asi 150. Proplachla). Ale stejne si umim predstavit, ze to je vevnitr pekne ekl. Na druhou stranu jsem lenoch a pakovy by byl dost pokles komfortu. Ted si delam turka nebo french press, takze z 90%proste zaleju  vodou. Protoze me ten french nebavi cistit, ddto u caje. Radsi pytlik nez sypany. Zaroven mi ale lepsi kava doma moc a moc chybi. 

Offline Aranel
5830 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 13:50

Jos Ten Tchibo je právě doslova jen "zmáčknu tlačítko". Když teda nastane konjunkce planet a není třeba doplňovat zrnka, vodu ani vysypávat lógr ale nic z toho není složité.

Offline Lama_z_Lana
6593 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 14:27

Super téma kávovary, kdyby měl ještě někdo nějaký tip, tak piště

Hledám pakový kávovar s tryskou na mlíko, který bude mít zároveň i mlýnek (nechci dva spotřebiče, ruční mám a neba mě to). Černý a ideálně i pěkný na pohled (co to kecám, hlavně aby byl pěkněj ). Mám předvybranej tenhle Smeg, kterej by mi tím oblým tvarem krásně ladil k Termomixu. Akorát teda se mi trochu kroutí prstíčky u té ceny a taky mám k té značcce trochu předsudek (že je taková "pipi" a jeden čas byla všude). Plus se mi líbí, že mají vzhledově jednotnou tu řadu, takže až budu potřebovat konvici, nebudu mít ty spotřebiče tak různorodý. 

Offline letolet
700 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 14:56

Lama_z_Lana známá mi doporučovala Sage, k nám domů byl ale moc velký.

Jos tomu pohodlí rozumím. My takto doma přešli od french k páce a komfort pohodlí neskutečně stoupl, jako automat to ale není. V práci si na kvalitu připravené kávy stěžují už skoro vsichni, takže k vánocům dostaneme nový kávovar.

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 16:00

Jos Nechci tě přemlouvat, chápu, že ta páka každého neosloví. Ale já si velkou kávu dělám do frenchpresu a umýt ten, kdy se musí umýt skleněná nádoba, rozšroubovat píst a pak suché zase složit, je mnohem složitější než u páky. U frenche je úplně nejhorší vydolovat ten logr. U páky jen tu páku vezmu a klepnu s ní o kompostér, vypadne káva, pak buď jen vytřu papírovým ubrouskem nebo propláchnu pod tekoucí vodou. Když vím, že už ten den nebudu dělat, kávu, utřu zespodu místo, kam se dává páka nebo pustím horkou vodu. Toť vše.

Offline monis
1381 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 16:03

Lama_z_Lana já bych u páky přístě chtěla automatické pěchování, myslím,že z toho pak není tolik bordelu na lince. Jinak máme Sage, cenově byl kolem 18 a je fajn.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 16:08

notna jak často to rozšroubováváš?Já ho dávám do myčky jednou tak za pět dní, jinak jen vyplachuju. Rozšroubovám ho spíš náhodně, resp. když se rozloží sám, tak ho umeju

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 16:26

Evaeva Po každém použití. V tom sítku vždycky něco zůstává. Nestačí ho propláchnout. Možná mám nějaký blbý typ. Mám ho už dlouho.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 16:31

notna no něco málo tam zůstává, ale to mi nevadí 

Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 17:36

Jos na cisteni a snadnost obsluhy je dobry Moccamaster, dela prekapavane/filtrovane kafe. Jestli teda mas prekapavany kafe rada. Mame ho v praci a je vazne naprosto blbuvzdorny a kafe dela dobry, jak ma viko konvice takovou hubici az dolu, tak se to kafe rovnou spravne promicha. 

Offline Peetra1
279 příspěvků moje polička 01. prosince 2024 16:16

A já mám prosím dotaz k fritézám:  horkovzdušná x klasika na olej. Je mi jasné, že ta horkovzdušná je zdravější, ale jak je to s chutí? Není to z té horkovzdušné moc usušené? A do té horkovzdušné se nedává vůbec žádný tuk?

Offline kocoureksuggy
1300 příspěvků moje polička 01. prosince 2024 16:56
Reakce na Peetra1:

A já mám prosím dotaz k fritézám:  horkovzdušná x klasika na olej. Je mi jasné, že ta horkovzdušná je zdravější, ale jak je to s chutí? Není to z té horkovzdušné moc usušené? A do té horkovzdušné se nedává vůbec žádný tuk?

​Já tuk dávám ale mnohem méně. Většinou se držím recetu. U hranolků je to např. 1-2 lžíce oleje. Jinak je horkovzdušná fritéza taková malá trouba dle mého názoru. Využívám jí méně než např. moje sestra. Ale je to i tím, ž ona nechodí do práce a vaří častěji.  

Offline Friga
1896 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 09:51

Peetra1 my mame horkovzdusnou, olej napr. na hranolky nedavame. Mne to chutna, prijde mi to jako z trouby. I tam davame marinovany maso, to mi taky prijde dobry, jakoze neni suchy. Prijde mi to snazsi na pripravu nez smazeni na panvi. Ale my s muzem nejsme ani jeden moc zdatni kuchari a nejsme ani gurmani. Ja to beru jako sikovny zjednodusovatko desne otravny cinnosti. 

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 20:35

Peetra1 

Fritézu jsem koupila klasickou, protože jinak můžu všechno dělat v (horkovzdušný a grilovací) troubě... šlo mi prakticky jen o řízky, abych si zjednodušila život zejména o vánocích

Offline Peetra1
279 příspěvků moje polička 02. prosince 2024 23:30

kocoureksuggy Friga děkuji za osvětlení

barbucha taky díky, tím mám jasno, jdu do klasiky. Jakou si vybrala? Mně jde taky nejvíc o řízky a o smažák , max jednou za pár měsíců hranolky