Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline letolet
700 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 10:52

RoSa jj, už jsem to taky zjistila. Přesně tento odepisujeme. 

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 15:10

letolet takze som prišla domov a upresnujem.

Delonghi dinamica 

Offline letolet
700 příspěvků moje polička 05. prosince 2024 18:47

Janulik03 děkuji :).

Já si teda myslím, že bude jedno, co za automat se nakonec pořídí a páku tady mít nemůžeme, to by neprošlo přes mužské osazenstvo. V práci se tu udělá odhadem 15 káv denně a to mi přijde už dost na automat určený pro domácnost. Takže to vidím tak, že ta tři roky vybíráme znovu :)

Offline Myrtila
4517 příspěvků moje polička 06. prosince 2024 09:31

letolet Ten delonghi magnifica vydrží hodně, my jsme si ho pořídili až po tom, co jsem ho dost let používala u tchánů v práci, u mých rodičů v práci a měli jsme ho i v mém zaměstnání. U všech vydržel tak kolem 10 let a vařil celkem dost káv denně. Doma ho teď máme asi 5 let, tcháni nedávno kupovali nový stejný a naši koupili jiný, menší (v reakci na postupně nižší spotřebu kávy).

Offline letolet
700 příspěvků moje polička 06. prosince 2024 09:53

Myrtila já nerozporuji funkčnost a spolehlivost, ta je určitě skvělá, žádný problém jsme s ním nikdy neměli. Vadí nám to zanesení uvnitř, kam nemůžeme dohlédnout a sami vyčistit a které  bezesporu ovlivňuje chuť. Na tom jsme tu ve vzácné shodě všichni. No šéf už zavelel ke koupi nového, protože  vánoce a tohoto původního se ujme kolega, zkusí si ho nechat profi vyčistit a pak poreferuje, jestli je to lepší. 

Offline Tabea
6601 příspěvků moje polička 06. prosince 2024 10:09

Karja a jaky kávovar mají ti sousedi?

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 06. prosince 2024 10:37

Tabea normalni, jakože nějaký ten automaticky, cca treba kolem 10 tisíc. Ale mně zrovna to jejich kafe nechutna nejak zvlast, je to i vlažný jakoby. Ale to je asi nastavitelné ta teplota. Právě takhle u známých mě ještě žádný nepřesvědčil, abych byla stopro rozhodnuta pro nej;-)

Offline Myrtila
4517 příspěvků moje polička 06. prosince 2024 10:49

letolet Promiň, už jsem se tu v tom ztratila nevšimla jsem si, že hledáš něco jako náhradu tohohle kávovaru, tak beru rady zpět

Offline Jos
příspěvků moje polička 06. prosince 2024 10:55

letolet cenovy strop? V praci mame Juru, cca 200 kav denne to bude a s tim uz bojuje. Nutna casta servisace. Ale neni to nejaka nejvyssi rada, cca 40-50tis., skladali jsme se na nej. U vas mate mnohem nizsi spotrebu ale zase i tech 15 je podle me na bezny domaci kavovar uz hodne. 
https://www.svycarskekavovary.cz/jura?gad_source=1&gbraid=0AAAAADtaV5GKsTWowxXdCxndBpeCUMt0h&gclid=EAIaIQobChMI3cO31--SigMV9pRQBh287SRNEAAYASAAEgKvYPD_BwE

Offline Aranel
5830 příspěvků moje polička 06. prosince 2024 11:12

Karja Tak jako páku propláchneš, ale samozřejmě ten vnitřek se musí čas od času rozebrat a vyčistit. V kavárně se na to někdo pozve, doma se to musí asi nějak samodomo rozdělat

My jsme byly se ségrou v domě rodičů a zrovna v době jejich nepřítomnosti začalo blikat čištění. Tak si ségra vyhrnula rukávy a čte z návodu: každý týden čistěte spařovací jednotku přiloženým kartáčkem. Aha?? No, kartáček jsme našly, zatavený pořád v původní fólii, v jaké před rokem přišel

No ale všichni žijeme!

Offline zelene.oko
628 příspěvků moje polička 06. prosince 2024 11:23

My před pár týndy Magnificu S doma s mužem opravovali, mým úkolem bylo umýt všechnu tu nahromaděnou špínu z jednotlivých dílů (a tím nemyslím spařovací jednotku) a bylo to pravdu nechutné, a to se majitelé o kávovar vzorně starali. Na youtube se dají najít videa, kde jsou tyhle kávovary rozebrané, kdo nevěří (třeba zde). Já mám doma pákový a nezvolila bych jinak.

Offline letolet
700 příspěvků moje polička 06. prosince 2024 11:34

Jos My se skládat nemusíme, ale máme strop do 25. Asistentka už sbírá typy i s prověřenim dostupnosti servisu čištění. A děkuji, juru jí posílám. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. prosince 2024 12:08

Aranel já čistila kávovar v práci, ta spařovací jednotka se vůbec umýt nedá. Páka je určitě jednodušší na údržbu. U nás to teda bylo taky cca těch 15 káv denně a po několika měsících, roce už začal strašně často vyžadovat takové větší čištění. Ale tím vnitřkem aspoň teče ta teplá voda, totální hegeš je trubička na mléko, to se vyčistit vůbec nedá, po pár měsících už jsme to radši vůbec nepoužívali.

Offline Aranel
5830 příspěvků moje polička 06. prosince 2024 12:12

Evaeva Jo, mlíko je hrozný.

Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 06. prosince 2024 12:18

Karja ja to asi nejak nepostrehla, ale jestli pijes normalne rozpustny a tohle by bylo jen tak "na prilepsenou" nebo navsteve, tak proc nechces moka konvicku? bordel nula, nezabere misto a kafe dobry

Offline Potrefenáhusa
37393 příspěvků moje polička 06. prosince 2024 12:22

Evaeva to mliko se doma vubec neda používat, mas pravdu 

viktorka_od splavu presne, ja rada i frenchpress a ty dalsi podobny způsoby, kupuju si i mnohem drazsi kafe, ktery by mi bylo po kilech lito sypat do kavovaru 

Offline monis
1381 příspěvků moje polička 06. prosince 2024 12:33

viktorka_od splavu souhlasím, než kafe z levného automatu, tak mokakonvičku všema deseti

Jinak jsem si teď u těch historek s čištěním vzpomněla na moje nejhorší kafe v životě. Bylo to na návštěvě v domácnosti, kde se pije rozpustka a pro návštěvy se vytáhne takový ten nejlevnější kávovar na kapsle. Nevím, co s tím dělali, jestli to vůbec někdy čistili, ale to kafe se snad nedá ani popsat, nejblíž to mělo ke zkaženému mléku s příchtí kávy

Offline Tabea
6601 příspěvků moje polička 06. prosince 2024 12:35

zelene.oko jaky bys doporučila?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. prosince 2024 12:38

Potrefenáhusa navíc pokud je to na občasné použití, tak to chce zrnkovou kávu a mlýnek k tomu. Já osobně bych se na návštěvy vyprdla a nabídka jim třeba čaj Nebo pro tento účel koupila ten kapslový, ač jsem jinak jejich odpůrce.

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 06. prosince 2024 13:02

monis u toho kapslového se nic nečistí, jestli je hnusné, tak je hnus už v těch kapslích