Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline Gatita
8172 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 17:33

Mohla bych jeste chvili otravovat s kuchynskym robotem? Dobre jste mi tu poradily, jsem s vyberem velmi spokojena.  No a uz uvazuju, ze si dokoupim prislusenstvi. Kdo prosim mate kenwood chef, mate k tomu nejake krouhace? Ja na to ted koukala, ale prijde mi, ze nabizeji extra nastavec na nudlicky, extra nastavec na kosticky, extra nastavec na kolecka...Kazdy ten nastavec je dost objemny, mit ho nekolik kusu mi prijde uplne mimo, kdyz vypadaji identicky a rozdil bude nejspis jen ve struhadle..  O cene ani nemluvim. Je to fakt tak pitome nebo jen blbe hledam? 

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 19:14

Gatita myslíš ty struhadla? některý jsou oboustranný, 2v1...

Offline Makara
3349 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 19:15

kenwood chefmám v této výbavě. Využíváme krouhač, smoothei a mixér dost. 

Já si navíc koupila Mlýnek na bylinky /ten používáme dost/ a Nástavec na krájení kostiček. Za necelý rok jsem kostičkovačo použila přesně dvakrát a obešla bych se bez něj (zvažuju, že ho prodám). Vyplatí se, když chceš připravit 3 kg zeleniny na zavařování. Na jednu dávku svíčkové můžeš zeleninu "zmenšit" právě v krouhači, který se mnohem snáz čistí a je skladnější.

Pokud máš jen mísu na těsto, tak doporučuju dokoupit krouhač. Kráječ a strouhač je podle mě duplicitní ke Krouhači, jen má více možností.

Gatita 

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 19:39

Gatita kromě toho food procesoru, co ti odkazuje Makara existuje ještě něco, čemu říkají bubínkový krouhač. Jako používat se dá, ale jde to ztuha. Naši mají food processor jiné značky a přijde mi mnohem lepší. Je to podle mě technologický rozdíl než žeby ten Kenwood byl šunt. 

Já to měla jako součást výbavy, ale kdybych to kupovala, šla by do toho food procesoru od Makara 

Offline Ginger
1195 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 20:04

Gatita mam food procesor a dalsi krouhac/ strouhac mi nechybi.

Offline Gatita
8172 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 20:57

Ginger RoSa Makara Děkuju moc. Já chtěla robot hlavně na hnětení, ale teď, když mi sedí na lince, tak si říkám, že by bylo pěkný, kdybych do něj mohla i házet zeleninu. Ale asi počkám, až se mi rozbije krouhač, co už mám. Mám něco podobného, jako Makara, akorát se to nasazuje na tyčový mixér a musím to vyndavat ze skříňky, což je asi tak ten největší problém.  Takže je asi blbost mít to dvakrát. Je to děsné, co jsem nashromáždila spotřebičů, a to si myslím, že jsem celkem minimalistka.

Offline Resch
152 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 07:23

ROBOTICKÝ VYSAVAČ - máte některá ? S vytíraním/bez vytírání.. A případně který? samé otázky.. Pomalu zjišťuji,že se třeba dětma to bude nutnost

Offline Maureen
příspěvků moje polička 04. ledna 2022 07:31

Resch vznesla jsi dotaz za mnetak nějak jsem si předvybrala tento

https://www.alza.cz/rowenta-rr7975wh-x-plorer-serie-95-animal-d6347726.htm#recenze

očekávám,ze bude vysávat i vytírat,nenechávat šmouhy,idealne bez mé pritomnosti,byt 3+1,přejede práh...a to všechno bez keců

robotický vysavač jsem nikdy neměla,ale mám kocoura a už mně ty chlupy neba..

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 09:15

Resch Maureen zatím jsem na ty vytírací neslyšela pozitivní ohlas.

Offline Maureen
příspěvků moje polička 04. ledna 2022 09:21

Pinot Noir v jakém smyslu,prosím?...šmouhy?Nejsem detailista-mám plovoucí a lino...

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 09:27

Maureen to úplně nevím, jen mi to zatím nikdo z těch, kdo ho mají, nedoporučil jako skvělou věc. Nejčastěji slyším, že voda se musí často měnit/doplňovat, takže to mytí bez přítomnosti člověka tak úplně nefunguje.

Offline Maureen
příspěvků moje polička 04. ledna 2022 10:19

Pinot Noir o tom doplňování vody jsem taky v recenzích četla..dík

Offline Janulik03
18979 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 10:53

Maureen mám vytiera i vyskúšala som a nepoužívam zapínam na vysávanie, to umývanie je také nijaké. Akoby skôr utretie od prachu. Vysávanie je super aj keď musím dvihnúť závesy od zeme, ležia mi až na podlahe a keď sa mi  echt chce, tak podviham stovky na stôl. Inak to obíde v pohode. Umývanie má neohurilo. Málo vody, je to len posudlane.

Offline martek01
1439 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 10:55

teď jsem jdu s dotazem na vytíracího robota

nebo mi poraďte nějakou vyfikundaci na vytírání. Mám starej mop, takovej ten plochej, jak se dá do kýble a odstředí se to. jakože jsem spokojená, ale nebaví mě to. chtěla bych něco rychlejšího, účinějšího.... vlk teď bývá jak prase a i když otřem packy, dovalí toho domů kvanta

Offline Zina
6186 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 10:55

Maureen Já jsem taky ještě na vlastní uši neslyšla  pozitivní recenzi - známá, co ho zkoušela, říkala, že ta nádržka na vodu je prostě malá a voda se tím pádem musí pořád doplňovat (což se nedivím, já dole nevytřu na míň než na dva kýble) a navíc se jí stávalo, že se někde o něco zaseknul a tu špinavou vodu vypustil na podlahu. Já bych to brala, každodenní vytírání mi leze krkem, ale do našeho provozu - relaivně velký prostor plus pes to prostě není.

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 11:10

martek01 tak já opětovně doporučím na vytírání podlahy ten parní čistič. Za mě je to super stroj. Jako u poctivého lezení po kolenou a ruční práci ta kvalita vytření není, ale zas o dost lepší, rychlejší a pohodlnější než třeba zmiňovaný mop. Plus ho využiješ na další plochy, třeba na dvířka kuchyňské linky (u nás vysoký lesk) je úplně geniální. Mám Kärcher SC4.

Offline Maureen
příspěvků moje polička 04. ledna 2022 11:40

Janulik03 Zina díky

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 11:55

Maureen Vytírací už nych znovu asi nechtěla. I když věřím, že nové už ksou vymakanější.

Offline Maureen
příspěvků moje polička 04. ledna 2022 11:58

Sweet Potato nu,pěkně jste mne s tím vytíráním zviklaly....

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 15:05

Maureen 

Taky jsem před pořízením... ale o vytíracím jsem neuvažovala, nějak tomu moc nevěřim.

Ale holky, koukala jsem na tu roombu - dyk jich je asi 150, od levnejch po drahý. Jak si z toho mam vybrat? Mam si na něco dát bacha? Je nejlevnější nejmizernější a nejdražší nejlepší?

Ach jo. Já chci jen aby to vysálo chlupy, případně přejelo kabel a dokázalo zaparkovat. To je vše,  citovat mi u toho Nietzscheho nemusí!