Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 15. října 2024 09:43

Máte někdo kärcher parní čistič? Takový ten základní, myslím že je nějak do 3 tisíc. Nejde mi o žádnou dezinfekci ani čistění bez chemie, to je mi fuk, ale spíš jako mám očekávání, že to vezmu na nějaké zákoutí či spátu a ta pára mi to tak jako pěkně vytáhne a nebude někde v rozích něco štěrchat...

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 15. října 2024 09:53

Jdu už navážno vybírat tu indukční varnou desku, a teď s rámečkem nebo bez?

Offline Makara
3349 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:00

Karja

Pinot Noir má, jen vždycky zapomeny, jaký model

Offline Kan
9387 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:03

Karja Mám asi 5 let „kačenu"a použita byla přesně jednou, protože mi vadila ta příprava. Furt čekáš na  natlakování, nahřátí a potom ti po dvou minutách dojde voda, jelikož je ten zásobník tak na 1m4, takže zase čekáš až klesne tlak v nádobě, naliješ a zase čekáš. Takto vezmu na spáry Bílej ocet, nebo naředěné savo, nebo si namíchám prekarbonát, prostě co je doma, tělový čistič Abyan, který kupuji jenom na to. Šup-šup a je to. 

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:08

Kan hmm, takže když si koupím nějakej kartáček do těch rohů, udělám líp jo? Mně to vadí spíš v té koupelně, jak se do těch rohů a pravých uhlů nahrne prach, jinak spáry zatím špinavý nemám. Taky jsem myslela, jestli to nebude dobrý třeba na sklo ve sprše nebo tak, ale ono asi když si udělám nákup v uklidových potřebách za pětikilo, možná to bude lepší.... Právě v tom popisu bylo spíš jakože hloubkový uklid, bez chemie, žádné bakterie,to jako není uplně to, kvuli čemu bych to chtěla.

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:08

Karja pára ti odnikud nic nevytáhne, pára fouká směrem ven. Parní čistič je boží věc, ale na úplně jiné účely. Krásně se s ním čistí, resp. stírají hladké rovné plochy, které snesou vysokou vlhkost - takže jednoznačně dlažba, lino, PVC. Plus ta horká pára bezvadně vyčistí povrch kuchyňské linky, dvířka, desku, stěnu za sporákem - prostě to rozpustí tuky. Čistič je rovnoměrně vlhčí párou ten hadřík, krásně klouže po povrchu, nedělá louže, není třeba nic ždímat, práce s ním je fyzicky zcela nenamáhavá.

Ale nemá žádné zázračné schopnosti odstraňovat vodní kámen, čistit spáry, vybělit zašlá místa... Bohužel hodně lidí právě tyhle vlastnosti očekává a pak jsou zklamaní.

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:10

Karja zkušenost Kan vůbec nemůžu potvrdit, nevím, co má za model, ale Kärcher má nádrž, která mi vystačí na celé přízemí, na první nahřátí se čeká pár minut, mezitím sestavíš ty trubky, nasadíš mop. Technicky nemám žádnou výtku. Ale kvůli spárám ho nepořizuj.

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:15

Karja jo a teda ten můj stojí kolem 6 tisíc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. října 2024 10:16

Lenka22 to je asi spíš otázka vkusu 

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:19

Pinot Noir aha aha, to je perfektní detailní popis...takže do koupelny to moc není (tam mi nevadí ty spáry, ale jakoby ten prach všude někde vlezlej, ale jak píšeš, ono mi ho to nevyfoukne ven....). V kuchyni ty jo, tam jako z toho jmenovaného asi moc nepotřebuju....Na dřevo to asi taky nebude vhodné. No já o tom budu přemýšlet a když mě něco napadne konkrétního, tak se tě ještě zeptám. A nemáš teda nějakej dražší verk? Já chci fakt ten základní nejlevnější, ted se pohybuje nějak do 3 tisíc. 

Offline Kan
9387 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:20

Karja Pinot Noir Já mám úplně obyč za 3 tisíce před pěti lety, mám k tomu nástavce a teď při hledání obrázku jsem našla recenze a píší tam v záporech stejně to co já tady, nahřívání, tlakování, moc dlouhá doba.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:20

Pinot Noir No aha, už to čtu, hele tak to bude tím, přece jen je to dvakrát dražší a to už musí mít nějaké další výhody. Tohleto co říkala kan, že je to hned prázdný jsem už totiž tady někde četla.

No děkuji dámy, ušetříme!:-D

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:20

Lenka22mám s, bála jsem se těch uražených rohů, já se s těmi hrnci moc nemazlím, mám blbej odhad na vzálenosti, já se bála, že si to sklo bez rámečku uštípnu.

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:21

Kan Pinot Noir No děkuji moc oběma, asi pošlu každý 5% z ušetřené částky:-D

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:22

Evaeva co drobky - zalejzaj nebo ne s rámečkem nebo bez?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. října 2024 10:22

Pinot Noir já jsem na tohle dost neopatrná, ale deska bez rámečku je pořád pěkná 

Offline Pinot Noir
28187 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:23

Karja mám tenhle

A Jos má myslím ještě silnější. 

Offline Lenka22
2312 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:23

Pinot Noir mě právě syn vehementně doporučuje s rámečkem , doteď jsem myslela, že bez rámečku je preferovanější.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. října 2024 10:24

Lenka22 trošku zalézají, ale to nevím, jestli je u rámečkové jinak. Jednou za (dlouhý) čas to objedu nožem.

Offline Kan
9387 příspěvků moje polička 15. října 2024 10:24

Lenka22 Si piš, že zalezaj. Mám bez a pořád tam šmejdím párátkem, jakože dřevo nepoškrábe, max se zlomí, jsem si vyhodnotila. :D