Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline viktorka_od splavu
48190 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 11:55

Mha myslela jsem, ze nepotrebuju vyrobnik ledu. ale je to super vec

Offline Tabea
6601 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 12:02

žluťásek mě to sklo ve sprše bílý po jednom sprchování tak vytáčelo, že jsem začala utírat sklo i baterii po každým použití. Kachličky jsou světle šedý, tam mi to neva.

Offline žluťásek
8599 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 12:17

Tabea my máme trojdílný zatahovací plastový dvířka, z takovýho průsvitnýho plastu se vzorkem kapek. Nejde s tím dělat nic. Že bych přesvědčila zbytek rodiny, aby po každé sprše stírali zástěnu stěrkou, tak to hodně haha. Už jsem to vzdala

Offline monis
1381 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 12:30

My máme vodu 3,6, takže na hranici tvrdá až velmi tvrdá, na koupelnu jsem už rezignovala a krápníkovou jeskyni přijala za standard, ale o ty spotřebiče mám celkem strach. Že se v myčce nastavuje tvrdost vody jsem teda netušila, musím to pohledat.

Offline Zuzuli
3173 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 14:44

žluťásek ty jo, ja bydlela nejdriv ty dve zastavky tramvaje od tebe a pozdeji ctyri a konvici jsem za ty roky odvapnovala tak trikrat celkem.

Praha 6 by mela mit jednu z nejmekkcich vod v Praze, tak asi mate hodne zanesene potrubi.

Offline Sweet Potato
38260 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 17:17

žluťásek To nebude zdrojem vody, ale starými rozvody.

Offline Makara
3349 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 19:27

žluťásek mne se podařila v rodině prosadit stěrka ve sprše poté, co muž jednou ten sprchač zkusil vyčistit. Po 3 hodinách mi dal za pravdu, ze nikomu ruka neupadne, když to stáhne hned po použití. 

Offline notna
8370 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 20:18
Reakce na letfenixa:

notna mám v pláne už len eko, len nerozumiem/nie som si istá, že keď dám do umývačky soľ, tak či tam môžu ísť tablety, v ktorých je tiež soľ. Alebo, keď sa dávajú tablety aj s primesou soli, dáva sa aj soľ?

​Když máš v myčce nasypanou sůl a dáš tabletu, tak to ničemu vadit nebude. Pokud budeš dávat jen tablety, může ta sůl chybět, pokud mate hodně tvrdou vodu. Ale nevím, na jakou tvrdost jsou ty tablety dělané.

My máme vlastní studnu, vodu tvrdou hodně, necháváme si dělat rozbor a při montáži myčky nám řekli, že tablety jsou nedostatečné pro naši vodu.

Offline letfenixa
10243 příspěvků moje polička 01. zaří 2024 20:49

notna vďaka za výbornú odpoveď. 

Bude to už 3.umývacka za 5 rokov a už by som fakt uvítala dlhšiu životnosť. 

Offline Tabea
6601 příspěvků moje polička 03. zaří 2024 03:22
Reakce na Makara:

žluťásek mne se podařila v rodině prosadit stěrka ve sprše poté, co muž jednou ten sprchač zkusil vyčistit. Po 3 hodinách mi dal za pravdu, ze nikomu ruka neupadne, když to stáhne hned po použití. 

​mně to právě říkali v práci i dva kolegové (muži, různé domácnosti ), že doma sprcháč otírají hadrem, že pak se nemusí nijak zásadně čistit. U toho jednoho se jdou sprchovat večer nějak po sobě a ten poslední to utře.

Offline letfenixa
10243 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 18:48

Mám ďalšiu blbu otázku k vstavanej umývačke (patrí k najhorším, ak nie úplne najhorším nákupom v mojom živote). Keďže na ňu treba namontovať ten predný panel, a ten bude najskôr o 2 týždne, môžem ju používať aj bez neho?

Offline Karja
41989 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 19:08

Makara Nene, to nedělám a vodu máme hodně tvrdou, tak to mě asi čeká co....

Offline continuity
39153 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 19:21

Nedávala jsem pozor, když se tady řešily ty robotické luxy. 

Nechci žádný čínský, když už tak Korejce. Nepotřebují žádné aplikace, ale kdyby se uměl naučit půdorys, aby se tu nemotal jak nudle v bandě, to by se mi líbilo. 

Offline Makara
3349 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 19:24

letfenixa

tim panelem myslíš falešná dvířka? Ta mají podle  mne jen estetickou funkci, takže mycka by měla být funkční i bez panelu.

Offline letfenixa
10243 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 19:33

Makara tie dvierka bez toho panelu sa zle otvárajú, nedržia.

Offline Makara
3349 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 19:36

letfenixa máš ovládání schované, když je myčka zavřená? 

Offline kocoureksuggy
1300 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 19:44

letfenixa 

Můžeš mýt bez dekorativních dvířek. Ale ta myčková dvířka jsou vyvážená právě tak, aby se dobře otevírala dohromady s těmi konkrétními dekorativními. Proto se samotná myčková otevírají hůř.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2024 19:50

letfenixa nedrží, ale to je podle mě jediný problém, jinak to použití nevadí.

Offline letfenixa
10243 příspěvků moje polička 14. zaří 2024 20:02

Makara ano, ovládaci panel je schovany.

kocoureksuggy v navode totiž bolo, že musia byť namontované dvierka, aby sa mohla umývacka používať. Tak som sa zlakla.

Offline letfenixa
10243 příspěvků moje polička 12. října 2024 12:37

Pokračovanie k mojej umývacke pustila som ju prvýkrát podľa pokynov, na prázdno. Potom umyla riad. A potom už nič. Tak sme teda počkali na tie dvierka, že ak jej chýbajú. Boli namontované pred týždňom. A nič. Kontaktovala som servis. A v piatok mi bol servisak, že sme dohodnuti na 10 (neboli sme) a že čo tomu teda je. Povedala som mu, čo je na displeji a na to reagoval, že jaj, no tam je vada od výroby, zlá hadica. Objedna novú a ozve sa