Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline MP Meri
5671 příspěvků moje polička 16. října 2020 13:38

711990 Já jezdím jen 14 minut Ne, vtip. Svezu se většinou jen pár zastávek (ty matky s kočárky na mateřský, co nemůžou jít pěšky). Poměrně rizikový mi prijde třeba kupé ve vlaku, ale ta tramvaj prostě tolik ne, no. Ale jsou to všechno jenom dojmy a pocity ... Já bych třeba čekala, že za ten skoro rok co tu ten virus je, se některý tyhle věci kvantifikujou nějakejma pokusa v labooratorních podmínkách a z toho se udělaj nějaký závěry a dporučení, ale asi mám o tomhle odvětví vědy zkreslený představy.

ionicera A jak ví, že to nepřinel domů někdo jiný a u ní se jen příznaky neprojevily dřív?

Offline MP Meri
5671 příspěvků moje polička 16. října 2020 13:41

Jo ale jediný co, tak se fakt seriózně bojím o Vánoce! Jestli mi na ty někdo sáhne, tak budu nepříčetná!

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 16. října 2020 13:43

MP Meri Tak asi neví. Prostě když řekla, že to chytla v MHD, tak jsem ji nepodrobila křížovému výslechu. A připadá mi to dost pravděpodobné. 45 minut v narvaném mhd je podle mne dost velká pravděpodobnost. 

Offline 711990
18027 příspěvků moje polička 16. října 2020 13:45

MP Meri jako ze by neprisel jezisek?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. října 2020 13:46

MP Meri myslím ty Vánoce

Offline RoSa
9476 příspěvků moje polička 16. října 2020 13:46

Jennyfor taky bych nadřízenou poslala do prdele... a mám pocit, že při covidu snad rýma není

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 16. října 2020 13:46

viktorka_od splavu No jo no, v duchu můžu  ale holt jsem zaměstnanec a musím držet hubu. A tohle je ta holka, co mi už radila, že si mám vyřešit soukromý život a strčit tátu do ústavu. 
Zavolám ještě vejš, vyšší nadřízený, ta je v mým věku a není blbá.

doprkvančic s covidem, teď bych měla jít na nákup, ale nevim, no. Rohlík začíná mít lhůty jak na jaře, včera v noci jsem mohla objednávat až na sobotu večer a chleba došel. Já sama bych si tu něco našla, ale tátovi to jídlo zajistit musím....

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 16. října 2020 13:47

MP Meri 

Jako že nepřijde Ježíšek?

Offline Liesel
1574 příspěvků moje polička 16. října 2020 13:50

tak to vypadá, že předávání cen 28. října bude, chvilku jsem si myslela, že Rážová bude mít koule na to, aby jim to zatrhla, bohužel to vypadá, že ne

Offline Len
2580 příspěvků moje polička 16. října 2020 13:51

mirajo Přesně!

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 16. října 2020 13:52

711990 Víš jaký je ježíšek přenašeč? Z jedné domácnosti do druhé. No fuj!

Offline barbucha blogger
33741 příspěvků moje polička 16. října 2020 13:53

Jennyfor 

To bude vobyčejná virózka

Ale pravidla mluví jasně: ty nemáš kam co chodit, ani k doktorovi - tomu jen zavolej že seš doma a proč. A měř si teplotu... Pokud v práci chtěj test, ať ti ho taky zaplatěj. Není možný, že si ho budeš dělat na vlastní náklady, abys mohla chodit do práce

Offline Len
2580 příspěvků moje polička 16. října 2020 13:53

brrr 

U nás ježíšek vždycky nechával dárky bezkontaktně!

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 16. října 2020 13:53

Liesel

Já bych to tomu Zemanovi dopřála... Jenom nechápu, že mu to dovolí ta jeho přísavčí skvadra.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 16. října 2020 13:53

RoSa Já taky myslím, že to je normální nastydnutí, viróza, je to takový, jako vždycky, když mě někde na zastávce vofouklo, jak píšu, normálně bych si vzala prášek a horkej čaj, zalezla do postele, vyspala se a zas dobrý. Jen teď ta doba. A taky že když mi není ok, tak na mne ten coviďák může líp skočit.

a hlavně, furt nemám strach o sebe, ale co by bylo s tátou, už kdybych musela jen ležet doma, musím zajistit i tu péči a nenakazit ho.

no a kdybych nedejbože skončila ve špitále, tak by mne zajímalo, kdo to přebere. Ráno jsem to teda předběžně domlouvala jako plán B se synem, cukal se, ale asi by to musel dát.

Offline MP Meri
5671 příspěvků moje polička 16. října 2020 13:54

ionicera No já jen že tomuhle "nakazil se tam a tam" moc nevěřím. podle mě tohle může říct maximálně tak poustevník co žije někde v chajdě na vesnici a vyleze jednou za tejden nakoupit do místního konzumu. Jak ta zpráva někdy na jaře, jak se někdo nakazil z víčka od jogurtu. Podle mě víme každej prd, kde jsme k tomu (eventuelně) přišli. 

Ad Vánoce, tak já nechci dělat paniku, Ježíšek doufejme přijde Ale uplně potichu dodávám - vás vážně ještě nenapadlo, že by mohly bejt pasé všechny ty příjemný věci okolo? Vánoční trhy, svařák na náměstí, vánoční večírky, adventní setkání s přáteli, zpívání Rybovky, velké sešlosti u prardičů ... mě už teda jo a ta myšlenka se mi jako Vánocomilovi ani trochu nezamlouvá, takže na to zase honem rychle pojďme zapomenout!

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 16. října 2020 13:55

Nechtěla jsem to zakřiknout, ale snad už můžu. Babičce (90, nadváha, různé problémy se srdcem, atd.) zjistili minulou neděli covid, naštěstí do teď proběhlo všechno naprosto bezpříznakově. Uff! Docela nám zatrnulo, je v DD a tam to měli skoro všichni.

Offline brrr
11553 příspěvků moje polička 16. října 2020 13:56

Len A budete desinfikovat dárky? :-)

Offline dynda
7286 příspěvků moje polička 16. října 2020 13:57

Jennyfor 

V týhle situaci bych to nechala na obvoďákovi - buď ti dá neschopenku, přidělí žádanku na test, nebo tě pošle do práce. Pokud zaměstnavatel nepřipouští nestandardní řešení, tak holt standardní cestou .

Offline Len
2580 příspěvků moje polička 16. října 2020 13:58

brrr Nebudem, u nás si letos ježíšek zařídil prostředníka a většina dárků už je pod střechou, v karanténě